0
Terug naar overzicht

Onze top 10 moderne uitvaartmuziek 2018

19/02/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek 2018

Wij stellen jaarlijks een lijst samen met geschikte muziek voor de uitvaart die het jaar ervoor is uitgekomen. Omdat wij weten hoe moeilijk het is om alle nieuwe nummers bij te houden én om geschikte muziek voor de uitvaart uit te kiezen, hebben wij een lijst samengesteld met moderne uitvaartmuziek 2018.

10 x moderne uitvaartmuziek 2018:

1. Lady Gaga - Always Remember Us This Way

De kans is groot dat je dit nummer kent uit de kaskraker 'A Star Is Born' waarin onder andere zangeres Lady Gaga de hoofdrol speelt. Voor deze film heeft Lady Gaga samen met acteur Bradley Cooper een album opgenomen waarop heel wat emotionele nummers staan over de liefde. Het nummer 'Always Remember Us This Way' is dan ook één van de nummers op dit album die toepasselijk is voor de uitvaart van een overleden geliefde. De woorden "I'll always remember us this way" blijven in je gedachten dwalen. De mooie momenten die jullie samen hadden blijven je altijd bij en de mooie herinneringen die jullie samen hebben gemaakt zul je voor altijd blijven koesteren.

2. Wesly Bronkhorst - Trots Op Jou

Wesly Bronkhorst schreef dit prachtige nummer om je weer mee te nemen naar die ene persoon of dat ene moment waar je zo trots op bent. Zoals Wesly zingt zeg je niet vaak tegen iemand hoe trots je op hem of haar bent. Met dit nummer kun je tijdens de afscheidsceremonie alsnog voor een laatste keer uiten hoe trots je altijd bent geweest op hem of haar. Dit nummer heeft zonder twijfel een plekje verdiend in onze top 10 moderne uitvaartmuziek 2018.

3. Lady Gaga - Look What I Found

Alweer een nummer van Lady Gaga in deze top 10 moderne uitvaartmuziek 2018? Ja! Haar stem is dan ook erg fijn om naar te luisteren en alhoewel dit nummer niet zo droevig klinkt, voel je de emoties in elk woord dat ze zingt. Ze zingt over iemand die haar hart heeft gevonden. Ook als iemand er niet meer is blijft de liefde voor elkaar bestaan en draag je die persoon met je mee in je hart. Het is een fijn nummer ter afwisseling van wat meer verdrietige muziek.

4. Dua Lipa - Homesick

Waarschuwing! Dit nummer kan leiden tot betraande ogen... Dit prachtige nummer van de Britse zangeres Dua Lipa is namelijk een ware 'tear-jerker' zoals de Amerikanen het noemen. "Angels all over that watch over you. When I'm walking on water all my dreams have come true. Still, nothing means nothing without you." Als je iemand verliest lijkt het vooral in het begin vaak alsof niks meer uitmaakt, omdat die ene persoon er niet meer bij is. In de dingen die je eerst zo leuk vond om te doen vind je weinig tot geen plezier meer. De persoon waarbij je je altijd zo goed en thuis voelde is er namelijk niet meer... Als tip willen we je meegeven dat dit een zeer geschikt nummer is dat onder begeleiding van piano live gezongen kan worden op de uitvaart. 

5. Henk Bernard - Kon Jij Hier Nog Maar Een Keer Zijn

Hoewel de tekst van het nummer 'Kon jij hier nog maar een keer zijn' van Henk Bernard niet per se om een overleden dierbare gaat, is de tekst wel geschikt om op de uitvaart van een dierbare af te spelen. "Kon jij hier nog maar een keer zijn. Mooi zijn die gedachten dat we samen altijd lachten. En genoten van het leven met elkaar. Die momenten die wij kenden komen nooit meer hier terug." Met name dit gedeelte uit het refrein is zeer toepasselijk als je een dierbare verliest. Het zijn vaak woorden die je zelf niet kunt uitspreken. En dat is nou juist het fijne van muziek afspelen op de uitvaart. Muziek vertaalt vaak hoe jij je voelt op momenten waarop jij dit zelf niet kunt doen.

6. Lauv - Superhero

Lauv zingt over een vrouw die hij beschouwde als zijn superhero. Hij mist haar en al de dingen die zij samen deden. Iedereen heeft wel een eigen superhero, of het nou je vader, je moeder, je zus of broer is. In dit nummer gaat het echter wel om een vrouwelijke superhero die hij mist. Het is dus een heel mooi nummer om af te spelen op de uitvaart van een vrouwelijke dierbare die erg veel voor je betekende... Jouw superhero die nu over jou waakt.

7. Céline Dion - Ashes

Het prachtige nummer 'Ashes' van Céline Dion kan natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 moderne uitvaartmuziek 2018. Céline schreef dit nummer voor de soundtrack van de bekende film 'Deadpool 2'. Hoewel deze film veelal bestaat uit komedie, is het emotionele nummer van Céline verre van grappig en prima geschikt voor tijdens de uitvaart.

8. Calum Scott - What I Miss Most

Het up tempo nummer van Calum Scott is ook een mooi nummer voor op de uitvaart. Hij schreef dit nummer als eerbetoon aan zijn geboorteplaats waar hij nog vrienden en familie heeft wonen. Hij zingt over hoeveel hij zijn thuis mist, waar hij ook is. Net zoals het nummer van Dua Lipa maakt dit nummer duidelijk dat een persoon je ook een thuis gevoel kan geven. Het nummer is dan ook toepasselijk bij het verlies van een dierbare die je erg mist, omdat je je bij hem of haar altijd veilig en thuis voelde.

9. Jan Smit - Betere Tijden

Jan Smit nam dit nummer op om iedereen een goed 2019 te wensen met de boodschap dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel. Hij wil iedereen laten weten dat er altijd 'Betere Tijden' aankomen, hoe zwaar het soms ook even kan zijn. Als je een dierbare verliest kan het echter erg moeilijk zijn om te geloven in de gedachte dat er weer betere tijden zullen komen. Dit mooie nummer van Jan kan iedereen die erg verdrietig is een duwtje in de rug geven en hen het vertrouwen geven dat ook weer betere tijden zullen aanbreken. Misschien is het wel een nummer wat je op je eigen uitvaart gedraaid wilt hebben om de nabestaanden een steun in de rug te geven. Maar je kan het ook draaien op een uitvaart van een dierbare ter ondersteuning van de nabestaanden.

10. Waylon - Home

Heel toevallig gaat ook dit nummer over het thuisgevoel dat je bij iemand kan hebben die jou erg dierbaar is. Waylon verwoordt dit gevoel erg goed met het nummer 'Home'. "No matter where I go, when I'm with you, I'm home" zingt Waylon. Een perfecte zin die het gevoel dat je had bij de overledene mooi verwoordt.

Moderne uitvaartmuziek 2018

Dit is onze top 10 moderne uitvaartmuziek 2018. Mis je in ons lijstje toch dát ene nummer uit 2018 waarvan de songtekst jou heeft geraakt én wat volgens jou geschikt is als muziek voor de uitvaart? Laat het ons dan weten in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje