Terug naar overzicht

Redactie's choice: muziek voor de uitvaart

25/05/2016
Redactie
Delen:
redactie's choice 1

In redactie's choice duiken wij als redactieleden één voor één op de praatstoel. We willen immers heel veel van jullie weten, maar we willen ook heel graag onze meningen, gevoelens en keuzes met jullie delen! In elk item behandelen we een nieuw onderwerp, met vandaag 'muziek voor de uitvaart' in de schijnwerpers. Lees hieronder wat wij graag bij ons afscheid willen horen aan muziek.

Olga - muziek uit belangrijke periodes in mijn leven

  • Comptine d’un autre été: L’après-midi - Yann Tiersen: "Een prachtig pianostuk. Later heeft Aiden Gibbons er een mooi animatiefimpje bij gemaakt 'The Piano: life is a song'. Hierin denkt een oude man bij elke noot terug aan de herinneringen uit zijn leven. Ik word er altijd heel rustig van als ik dit stuk hoor. Overigens komt het nummer Comptine d’un autre été: L’après-midi van Yann Tiersen uit de film Amélie. Een mooie film over een jonge vrouw Amélie die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Ook de andere nummers die Yann Tiersen voor deze film maakte zijn geweldig."
  • Angel - Jack Johnson: "De muziek van Jack Johnson doet me denken aan een belangrijke periode uit mijn leven. Namelijk toen ik met mijn man acht maanden op wereldreis was. Het nummer Angel vind ik bij uitstek mooi omdat het op onze bruiloft is gedraaid tijdens de trouwceremonie. Het gaat over een engel die zichzelf kan vermenigvuldigen. Mooie gedachte. In het refrein wordt gezongen 'we share the same soule' . Ik geloof dat er mensen bestaan waar je echt een soort zielsverwant mee kan zijn. Ook na de dood. Vandaar dit nummer."

Orlanda - het vinden van balans & nieuwsgierigheid

  • Whitney Houston - One moment in time: "In dit nummer vind ik veel terug over hoe ik in het leven sta. Ik geef graag het beste van mezelf en probeer daarmee ook een goede balans te vinden in het nemen en geven. Als ik uiteindelijk al mijn doelen en dromen heb weten te bereiken, dan geloof ik dat dit mij een voldaan gevoel zal geven."
  • Tamela Mann - I can only Imagine: "Super mooi en spiritueel nummer. De nieuwsgierigheid van het vervolg na de dood die hier in terug te vinden is, spreekt mij enorm aan. Het is een nummer dat mij op een prettige manier rust geeft."

Britt - terug naar mijn jeugd met Marco Borsato

"Ik moet zeggen dat ik een enorme muziekliefhebber ben. Toch vind ik het moeilijk om een nummer voor mijn eigen afscheid te kiezen. Het moet bij mij passen; iets over mij zeggen, maar het nummer moet voor mijn gevoel ook een rol spelen in mijn leven. Mensen die mij kennen zouden het niet achter mij zoeken, maar ik vind de nummers -en dan met name de wat oudere hits- van Marco Borsato heel erg mooi. Niet alleen omdat deze nummers een rol hebben gespeeld in mijn jeugd, maar ook omdat mijn zus, die in 2014 is overleden, zelf had aangegeven het nummer 'Dit was je leven' van Marco op haar crematie te willen. 'Margaritha' en 'Waarom nou jij?' bezorgen mij per direct kippenvel. Ohja, laatst hoorde ik ook zijn nummer 'Masker af', dat weer heel erg past bij wie ik ben en wat ik voel. Nummers waar ik -elk met een eigen reden- ook heel veel waarde aan hecht":

Tessa - muziek in de vorm van een levensloop

"Muziek speelt ook in mijn leven een belangrijke rol. Vraag het aan een ieder van mijn collega's op de redactie en ze zullen je vertellen dat ik vaak genoeg met een koptelefoon in mijn eigen muziekwereld zit. Meezingend en wel. Als ik de keuze zou hebben voor de muziek op mijn afscheid zou ik het misschien in de vorm van een levensloop doen. In bepaalde periodes in mijn leven had ik nummers die er voor mij uitsprongen, waar ik meteen een raakvlak mee had of die nog altijd op repeat staan in mijn afspeellijst. Als ik een van die nummer hoor, kan dat me meteen terugbrengen naar die tijd. Daarom zal je bij sommige nummers niet meteen denken "dat is muziek voor een uitvaart", maar de mensen om mij heen zullen mij er direct in herkennen. Een aantal van deze nummers in willekeurige volgorde zijn":

En nu... Nu zijn we natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw favorieten! Welke nummers moeten hoe dan ook een rol vervullen bij jouw afscheid?

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje