Terug naar overzicht

Uitvaartmuziek voor een overleden partner: 7 klassiekers

16/10/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek voor een overleden partner

Het afspelen van muziek tijdens de uitvaart is vrijwel niet meer weg te denken. Muziek kan bepaalde emoties en herinneringen weer naar boven brengen. Vooral bij het kiezen van geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner is het mooi om een nummer te kiezen dat een bepaalde betekenis voor jullie had. Misschien wel dat ene nummer wat jullie hoorden toen jullie elkaar leerden kennen. Of wat dacht je van dat nummer waar jullie voor het eerst samen op hebben gedanst? Ter inspiratie hebben wij een top 7 gemaakt met geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner.

Uitvaartmuziek voor een overleden partner: 7 klassiekers

1- James Blunt - Goodbye My Lover

De bekende Britse zanger James Blunt bracht dit nummer uit in 2005. Het nummer is afkomstig van zijn eerste album, dat 13 jaar geleden uitkwam. Een 13 jaar oud nummer afspelen op een uitvaart? Waarom niet! Sommige nummers vergeet je niet zomaar, vooral als het een nummer is met een betekenisvolle songtekst. De titel van het nummer zegt eigenlijk al genoeg: goodbye my lover... Vaarwel mijn geliefde.

2- Willie Nelson - She Is Gone

"She is gone but she was here and her presence is still heavy in the air..." zingt Willie Nelson in het nummer 'She Is Gone'. Hij zingt over het verlies van een geliefde en hoe hij haar nooit zal vergeten. Misschien vind je het zelf wel moeilijk om tijdens de speech zulke emotionele teksten uit te spreken of vind je dit nummer juist een mooie aanvulling op de speech over jouw overleden partner. Dit is een nummer dat zeker een plekje verdient in deze top 7 geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner.

3- Céline Dion - My Heart Will Go on

Wie kent dit nummer nou niet? Wij geven je al alvast een hint: Titanic! De bekende woorden "You are safe in my heart and my heart will go on and on..." uit deze klassieker van Céline Dion kun je vergelijken met het bekende gezegde 'uit het oog, maar niet uit het hart'. Ook als iemand er niet meer is kun je diegene altijd in je hart met je mee dragen. De liefde blijft bestaan. 

4- Roxette - It Must Have Been Love

Een ander nummer dat thuishoort in het lijstje met geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner is het nummer van Roxette genaamd 'It Must Have Been Love'. Roxette zingt over een geliefde die er niet meer is en hoeveel ze die persoon en de liefde die ze samen deelden mist. Een prachtig nummer!

5- Belinda Carlisle - Love Never Dies

"Love never dies, I know that true love never dies. The season end and time moves on, but true love never dies" zingt Belinda Carlisle in haar nummer 'Love Never Dies'. De liefde die je voelt voor iemand waar je veel om geeft gaat nooit (zomaar) weg. Ook als iemand er niet meer is blijft de liefde voor diegene bestaan. Aan het leven zit helaas een einde, maar aan liefde niet. Je draagt diegene altijd nog met je mee in je hart. Belinda Carlisle beschrijft dit gevoel met prachtige woorden in dit nummer.

6- Naked Eyes - Always Something There To Remind Me

Misschien ben je wel op zoek naar een wat vrolijker melodietje. Daarom hebben wij het nummer 'Always Something There To Remind Me' van de Naked Eyes aan dit lijstje toegevoegd. De vrolijke klanken en het geluid van de luidende bellen zorgen voor een wat meer up tempo nummer dat een beetje een kerstgevoel geeft. Hoewel het nummer vrolijk klinkt, gaat de tekst over een vrouw die niet meer bij hem is en dat diverse dingen hem doen herinneren aan haar. Dat maak je ook mee als je iemand verliest, de kleinste dingen kunnen je doen denken aan hem of haar.

7- Whitney Houston - I Will Always Love You

Natuurlijk mag dit nummer van Whitney Houston niet ontbreken in deze lijst met klassiekers die geschikt zijn als uitvaartmuziek voor een overleden partner. Iedereen kent die prachtige uithaal van Whitney Houston in het nummer 'I Will Always Love You'. Eigenlijk zegt dit nummer een beetje wat bovengenoemde nummers ook naar voren brengen: de liefde die je hebt voor een overleden dierbare blijft voor altijd bestaan, ook al is het niet meer mogelijk om diegene te zien, spreken, voelen of aanraken. 

Nog meer klassiekers? Tell us!

Ken jij nog een aantal klassiekers die in dit lijstje met geschikte uitvaartmuziek voor de uitvaart van een overleden partner thuishoort? Laat het ons weten in de reacties en wij zullen deze aan het lijstje toevoegen.

Delen:

Reacties (14)

Reactie van VERVLIET Met op 7 sep. 2021 22:36
"AFSCHEID VAN EEN VRIEND CLAUSSEAU"
Reactie van Buytaert op 27 aug. 2021 18:44
"Eric Clapton : Tears in heaven. Een nummer dat hij schreef toen zijn 4-jarig zoontje overleed."
Reactie van Sylvia op 18 mrt. 2021 23:57
"Ik vergat ons nummer aller tijden. Du Peter mafey. Sylvia bonnet."
Reactie van Sylvia bonnet-huurman op 31 aug. 2020 09:46
"Voor het laatst langs de kist, Robert long. Exodus Andy Williams If van Bread, Dat ik je mis , samanta"
Reactie van Astrid op 10 okt. 2019 15:37
"The Family Tree van Venice en Amazing Grace, te vinden in diverse uitvoeringen voor mij de uitvoering van Alan Jackson"
Reactie van Silvia Blok op 16 aug. 2019 19:56
"Unchained Melody van de Righteous Brothers is mooi, maar Zo Zal Het Zijn van Rob de Nijs is hét ultieme Nederlandse nummer voor een uitvaart.,"
Reactie van Marcel op 10 jun. 2019 20:24
"Wat zeker thuis hoort in dit rijtje is Helmut Lotti met het nummer Oh Lord en Enya If I Could Be Where You Are."
Reactie van Calina op 8 mei 2019 05:33
"Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato een gouden evergreen!"
Reactie van Imbert Guy op 24 mrt. 2019 11:04
""Afscheid van een vriend" gezongen door Clousseau"
Reactie van Yvette op 7 feb. 2019 15:38
"Zou voor nr 7 dan kiezen voor de uitvoering van Dolly Parton."
Reactie van Hilly Bronts op 1 feb. 2019 18:49
"Songbird van Chris de Burg. Prachtige tekst en muziek"
Reactie van Christel op 13 jan. 2019 16:35
"Stil van Bløf ook een mooi nummer"
Reactie van Mark Hendriks op 3 jan. 2019 17:56
"Klassieker ; wish you were here ; pink floyd"
Reactie van Rudy op 3 jan. 2019 05:55
"Een klassieker die in het rijtje thuishoort is: Elvis Presley - That's Someone You Never Forget"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje