Terug naar overzicht

Een uitvaartverzekeraar met een sterk regionaal karakter

05/06/2018
Redactie
Delen:
uitvaartverzekering
Advertorial

In de wereld van de uitvaartverzekeringen heb je verschillende aanbieders. Nuvema is daar eentje van, maar wel een die het allemaal net iets anders aanpakt. Deze kleinschalige verzekeraar onderscheidt zich onder anderen door middel van een regionale aanpak en door ervoor te zorgen dat nabestaanden en cliënten weten waar zij aan toe zijn, van het moment van afsluiten tot het moment van uitkeren. 

Nuvema Uitvaartverzekering bestaat al bijna zeventig jaar, sinds 1949. Het bedrijf heeft sindsdien een geheel eigen koers gevaren, waarbij de wensen van de klant altijd op de eerste plaats staan. Maar op welke manier probeert Nuvema dat na te streven? Volgens Sander Smit werkt het allereerst in het voordeel van Nuvema dat zij geen eigen uitvaartverzorging doen. "Bij de grotere uitvaartverzekeraars zie je eigenlijk dat zij ook een tak hebben die de verdere verzorging van de uitvaart op zich neemt. Wij hebben dit niet, maar werken met onafhankelijke uitvaartverzorgers. Dat geeft ruimte voor de klant om precies te kiezen met wat voor uitvaartverzorger er gewerkt gaat worden. Die keuzevrijheid is niet vanzelfsprekend in deze branche."

Onderzoek

Maar er is meer. Want Nuvema doet ook regelmatig onderzoek omtrent uitvaart en rouw, en schuwt daarbij de wat controversiële onderwerpen niet. Zo is hun laatste onderzoek gebaseerd op een vraag die misschien confronterend is maar desalniettemin relevant voor velen, namelijk: 'Mocht uw ex-partner overlijden, zou u dan naar de uitvaart gaan?' Voor meer dan de helft van de 562 ondervraagden werd die vraag met 'nee' beantwoord. Zelfs als ze nog minderjarige kinderen hebben met hun ex-partner, is ruim een kwart niet van plan om te gaan. Een opvallende vraag met een wellicht nog opvallender uitkomst, die oproept tot nadenken. 

Door het doen van onderzoek proberen we de mensen bewust te maken, zodat men iets geregeld heeft voordat het zover is.

En dat is eigenlijk precies de bedoeling, zo legt Smit uit. "Kijk, met dit soort onderzoeken genereren we natuurlijk enige media-aandacht, maar daar zullen we niet veel meer uitvaartverzekeringen mee afsluiten. Wat dan wel het doel is? Discussie creëren, en mensen toch aansporen om ook hier eens over na te denken. Scheidingen komen steeds meer voor dus ook in het geval van een uitvaart is het dan goed om daar eens bij stil te staan. Het is tenslotte een onderwerp waar mensen liever niet aan denken, maar wat wel belangrijk is. Zo proberen we de mensen wel bewust te maken, zodat men iets geregeld heeft voordat het zover is. Het is dus bewustzijn kweken, via een andere ingang."

Uitvaartverzekering op maat

Een ander uitgangspunt van de werkwijze van Nuvema is ervoor zorgen dat het volledig duidelijk is waarvoor de klant verzekerd is, zodat er achteraf geen onduidelijkheden ontstaan. "Omdat we met een groot aantal onafhankelijke uitvaartondernemers door heel Nederland werken kan je bij ons heel precies kiezen wat je wil: kies je voor begrafenis in Amsterdam of crematie in Groningen, grote of kleine ceremonie, of wel of geen volgauto’s? Die keuzes berekenen we dan heel precies. Op de euro nauwkeurig, zou je kunnen zeggen. Vervolgens horen wij ieder jaar wat de prijsstijgingen zijn, waarna we daar uiteraard ook de klant van op de hoogte kunnen stellen. Zo weet je altijd waarvoor je precies verzekerd bent, voor welk bedrag en wat het kost aan premie. Niettemin blijven klanten en nabestaanden wel vrij om het verzekerde bedrag anders te besteden als ze dat willen. Ook dat is niet altijd vanzelfsprekend in deze branche. Verder zijn wij een natura uitvaartverzekeraar, dat wil zeggen dat het verzekerde bedrag alleen aan de uitvaart besteed kan worden. De financiële afhandeling gaat via de uitvaartverzorger." 

Sterk regionaal karakter

Een andere onderscheidende factor van Nuvema is volgens Smit het sterke regionale karakter van de uitvaartverzekering. "Dat is belangrijk omdat het nogal in prijs verschilt of je uitvaart in Limburg of in Amsterdam plaatsvindt. Vooral op het gebied van grafrechten kan dat enorm veel uitmaken. Doordat wij dus regionaal werken kunnen we veel preciezer berekenen wat een uitvaart in de regio naar keuze precies gaat kosten. Op onze website kan hiervoor ook al vooronderzoek gedaan worden, door het invullen van de postcode kan er al berekend worden wat een begrafenis of crematie in die streek ongeveer gaat kosten."

Enkele van de regio's waaruit gekozen kan worden bij Nuvema

Bewustzijn creëren

In de zeventig jaar dat Nuvema nu uitvaartverzekeringen afsluit is de uitvaartverzekering bijna gemeengoed geworden, volgens Smit een 'vrij Nederlands product: "Zo'n zeventig procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. En dat is veel, zeker in vergelijking met andere landen, bijvoorbeeld in België of Duitsland is het helemaal niet gangbaar om een uitvaartverzekering te hebben. Maar het kan ook in ons land natuurlijk altijd beter, zodat mensen niet voor onverwachte kosten komen te staan. En dan is het natuurlijk goed om via verschillende wegen dat bewustzijn te creëren in de hoop dat men na gaat denken over de eigen uitvaartverzekering. Hier zijn we wel eerlijk in. Voor sommige mensen is een uitvaartverzekering niet altijd noodzakelijk. Bijvoorbeeld als ze veel spaargeld hebben en niet verwachten dat ze nog voor grote uitgaven komen te staan. Maar voor mensen die niet zomaar het geld kunnen missen voor een uitvaart, willen we het ook eerlijk doen. Duidelijk zijn hoeveel verzekerd is en wat je daar voor kunt krijgen. Het geeft immers rust om alles goed geregeld te hebben."

Wil je meer weten over Nuvema, haar onderzoeken en de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering op maat? Kijk dan eens rond op hun website of neem vrijblijvend contact met Nuvema Uitvaartverzekeringen. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje