0
Terug naar overzicht

10 redenen om te kiezen voor een uitvaartfotograaf

08/03/2023
Redactie
Delen:
Kiezen voor een uitvaartfotograaf

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er foto’s gemaakt worden tijdens de uitvaart. Het afscheid van een dierbare is een uniek moment om vast te leggen. Er komen veel emoties bij kijken en je wilt deze dag ook stil staan bij die emoties. Achteraf is het fijn om in alle rust terug te kijken naar deze foto’s. Zo kun je later nog stil staan bij het afscheid en het een goede plek geven. De vraag is, kies je voor een uitvaartfotograaf of niet?

10 redenen om te kiezen voor een uitvaartfotograaf:

Voor het maken van de foto's van het afscheid kun je een professionele uitvaartfotograaf inhuren. Toch kan het zijn dat je overweegt om iemand die dichtbij je staat te vragen om foto’s te maken bij het afscheid om wellicht kosten te besparen. Mocht je hier nog twijfels over hebben, dan hebben wij de redenen op een rij gezet waarom het vaak beter is om te kiezen voor een uitvaartfotograaf.

1. Kwaliteit & stijl

De afscheidsceremonie heb je tot in de puntjes uitgewerkt naar jouw wensen en is heel persoonlijk. Het is mooi als de foto’s van deze herinnering ook in jouw stijl zijn. Je kunt een fotograaf kiezen die bij jouw past qua fotostijl en die de juiste sfeer overbrengt. Op hun website staan vaak reportages zodat je met een blik kunt zien of deze stijl bij je past en welke kwaliteit er geleverd wordt.

2. Album

Professionele fotografen bieden vaak de mogelijkheid om de foto’s in een album te verwerken. Zo kun je het afscheid op een mooie manier bewaren en terug kijken.

3. Wensen

Zijn er momenten die je liever niet op de foto wilt of heb je andere wensen? Overleg het met de fotograaf. Deze heeft veel ervaring en zal precies weten hoe hij rekening kan houden met deze wensen.

4. Emoties

Het vastleggen van emoties en spontane momenten is een kunst waarin je je niet moet vergissen. Bij het afscheid komen er veel emoties los en een uitvaartfotograaf weet deze op een bijzondere manier vast te leggen. Het worden spontane, natuurlijke foto’s.

5. Creatief denken

Tijdens de uitvaart zul je maar met een ding bezig zijn: het afscheid. De fotograaf zal niets over het hoofd zien en weet wat hij moet vastleggen. Van de personen tot de emoties en de attributen, jij hoeft je hier niet druk over te maken.

6. Beleving

Als je iemand vraagt die ook is uitgenodigd voor de uitvaart, dan zal deze persoon zich helemaal richten op het maken van de foto’s. Dit betekent dat hij of zij niet de mogelijkheid krijgt om zelf stil te staan bij het afscheid of wellicht iemand anders steun te bieden.

7. Professioneel materiaal

Een kerk, zaal of crematorium is in het algemeen binnen, wat betekent dat je niet te maken hebt met natuurlijk licht en de ruimte vaak donker is. Een uitvaartfotograaf is in het bezit van professionele lenzen die zorgen dat de juiste lichtinval vastgelegd wordt, zodat de foto's niet donker uitpakken.

8. Aanwezigheid

Een goede fotograaf weet foto’s te maken van alle belangrijke momenten zonder prominent aanwezig te zijn. De fotograaf zal zich op de achtergrond houden en mensen niet belemmeren in hun emoties.

9. Getraind oog

Professionele fotografen beschikken over een creatieve blik. Hun ogen zijn als het ware getraind om de mooiste momenten vast te leggen. Wanneer oma net haar hand op de schouder van haar kleinzoon legt bijvoorbeeld. Zo'n beeld zegt meer dan 1000 woorden. Uitvaartfotografen zien vrijwel alles om zich heen gebeuren en kunnen daar goed op anticiperen.

10. Bezwaar

Het fotograferen van de uitvaart is voor iemand een belangrijke taak om op zich te nemen. Je wilt dat de nabestaanden blij zijn met de foto’s. Als je achteraf niet tevreden bent over het resultaat, dan is het lastig om dit te bespreken zonder dat iemand die veel voor jou betekent zich bezwaard voelt. Met het kiezen voor een professionele uitvaartfotograaf kun je ervan uit gaan dat het resultaat goed is en niemand gekwetst wordt.

Op onze leverancierspagina vind je professionele uitvaartfotografen die graag met jou in gesprek gaan over jouw wensen als het gaat om uitvaartfotografie.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje