0
Terug naar overzicht

Make-up op een uitvaart: handige tips

14/08/2019
Redactie
Delen:
make-up op een uitvaart

Laten we één ding voorop stellen: waar je ook naartoe gaat, het belangrijkste is dat jij je prettig en comfortabel voelt bij je look. Zo ook bij de make-up die je draagt. Toch kun je jouw make-up wel een beetje aanpassen aan de omstandigheden waar je op dat moment mee te maken hebt. Want waar je bij een feestje vaak wat meer opvalt met je voorkomen, daar vraagt een crematie of begrafenis om een meer bescheiden look. Wij geven je een aantal bruikbare tips voor make-up op een uitvaart.

Make-up op een uitvaart begint bij waterproof mascara

Dat er hier en daar een traan zal vloeien, is geen uitzondering te noemen. En dat is helemaal niet erg, integendeel zelfs. Om te voorkomen dat jouw mascara wegen van tranen aflegt op jouw gezicht, raden we je aan altijd waterproof mascara te gebruiken. Zo hoef jij je niet druk te maken over je make-up en kun je je tranen wegvegen zonder zwarte strepen en/of vlekken achter te laten.

Voor je huid

Naast waterproof mascara, raden we je ook aan om onder je foundation een primer te gebruiken. Dit zorgt er voor dat je foundation -ook tijdens een tranensessie- beter blijft zitten. Nog een waterproof tip: gebruik als finishing touch een fixerende poeder: deze is beter bestand tegen vocht en matteert daarnaast ook nog eens glimmende plekjes op je gezicht.

Voor je ogen

Naast mascara heb je ook nog andere oogmake-up zoals oogschaduw en eyeliner. Ons advies bij het gebruik hiervan is: 'keep it simple'. Deze regel kun je als volgt doorvoeren:

  • Het liefst geen opvallende oogschaduw, en anders zijn aarde- en nude tinten het meest gepast. Als je zeker weet dat er tranen gaan vloeien, kun je de oogschaduw het beste achterwege laten
  • Breng wat lichte concealer aan onder je oogleden, zo creëer je een open blik die tevens goed bestand is tegen tranen. Ook fijn: concealer vermindert rode en donkere kringen
  • Eyeliner kan snel uitlopen. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor een subtiel lijntje dat -inderdaad- waterproof is

Voor je lippen

Bij een begrafenis of crematie is je laatste bedoeling om in de spotlights te staan. Een felrode of -roze lipstick zouden wij daarom liever thuis laten. Ben je een fulltime lipstick drager en kun je echt niet zonder die felrode exemplaren? Probeer je lippen dan net even wat subtieler in te stiften, door het een beetje af te deppen met een servetje. Op de redactie zouden we zelf gaan voor een mooie, doorzichtige lipgloss of een fijne, verzorgende lippenbalsem.

Voor in de handtas

Als de uitvaart wat langer zal duren, is het een idee om een compacte poeder in je handtas te stoppen. Make-up op een uitvaart bijwerken is na een emotionele speech immers geen overbodige luxe. Enne... als we dan toch bezig zijn met de inhoud van je handtas: neem die lipgloss of -balsem ook meteen mee. Zijn je lippen heel blij mee!

Heb jij nog tips voor make-up op een uitvaart of had je zelf een 'uitvaart waardige' look die je met ons wilt delen? We horen graag jouw feedback in een reactie onder dit artikel.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Julia Dijkstra op 29 jun. 2018 08:51
"Morgen ga ik naar de begrafenis van de moeder van een vriendin van mij. Een net zwart jurkje met zwarte schoenen heb ik al. Echter weet ik niet wat de regels omtrent make-up zijn. Een goed idee om een waterproof mascara te gebruiken. Zonder lipstift gaan is uiteraard een optie. "

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje