0
Terug naar overzicht

“Wij willen dat mensen gelukkig oud worden”

28/07/2020
Redactie
Delen:
Gelukkig oud worden
Advertorial

Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer thuis wonen. Enerzijds omdat ze gezonder zijn dan vroeger en anderzijds omdat er flink is bezuinigd op verpleeghuizen en de zorg. De overheid verwacht tegenwoordig van familieleden dat ze mantelzorg verlenen. Velen hebben hier weinig tijd voor. Ze werken en hebben andere bezigheden. Ouderen kunnen hierdoor het risico lopen dat ze vereenzamen. Gelukkig is er de BuurtPas. Een servicepakket dat tegen voordelige prijzen allerlei verschillende diensten aanbiedt. “Met de BuurtPas proberen we ervoor te zorgen dat er steeds minder ouderen eenzaam zijn”, zegt Manja Gründer, Productmanager BuurtPas.

In en om het huis

“De missie van de BuurtPas is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis, in hun vertrouwde omgeving, te laten wonen. Wij willen dat mensen gelukkig oud worden”, zegt Manja. De BuurtPas richt zich vooral op diensten in en om het huis. Via de website kun je lid worden van de BuurtPas en elke dienst aanvragen die je nodig hebt. Wil je je woonkamer witten? Bel de Klussendienst. Heb je behoefte aan een nieuwe coupe? Bel de Kapper aan huis. Te moe om boodschappen te doen? Bel de Boodschappenservice. Is het etenstijd? Bel de Maaltijdservice. “Diegene die bij je aan de deur komt is altijd in voor een praatje en neemt de tijd voor je. Zo heb je toch regelmatig gesprekken met iemand als je alleen thuis zit,” zegt ze.

Met de BuurtPas proberen we ervoor te zorgen dat er steeds minder ouderen eenzaam zijn.

Activiteiten BuurtPas

De BuurtPas probeert zoveel mogelijk samen te werken met ondernemers uit de omgeving. "Dat is prettiger want dan kunnen ze elkaar leren kennen en een band opbouwen”, legt Manja uit. De BuurtPas is vooral actief in Rotterdam, Barendrecht, Capelle a/d IJssel en Lansingerland. De aangesloten ondernemers richten zich op de persoonlijke wensen van ouderen en hulpbehoevenden.

Training

De dienstverleners van de BuurtPas volgen regelmatig cursussen zodat ze de belevingswereld van de ouderen beter kunnen begrijpen. “Als iemand partner wil worden let ik er altijd op dat hij of zij goed met ouderen omgaat. Je moet bijvoorbeeld geduldig zijn. Ouderen zijn vaak wat minder goed ter been en daardoor duurt het langer voor ze bij de deur zijn en weer zitten. Het is belangrijk dat de dienstverleners dit inzien en hier ervaring mee hebben.”

Gevoel van zekerheid

Hoewel Manja vooral op kantoor zit en samenwerkingspartners bezoekt, spreekt ze zo nu en dan ook zelf de leden van de BuurtPas. “Ons magazine bevat een puzzel. De winnaar van de puzzel breng ik soms persoonlijk een prijs. Ik maak dan altijd een praatje en merk dat ouderen zich minder snel druk maken over bepaalde problemen. Ze hebben al zoveel levenservaring dat ze er vaak wel vertrouwen in hebben dat er een oplossing komt. Ze overdenken het eerst en slapen er een nachtje over. Ik bewonder hen om die rust”, zegt Manja. Ze merkt ook hoe blij de ouderen zijn met de BuurtPas. “Ze hebben een gevoel van zekerheid en voelen zich gesteund. Met enkel een telefoontje naar de BuurtPas worden ze in hun behoefte voorzien. Dat vinden ze erg fijn. Dankzij de BuurtPas staan mensen er niet alleen voor en kunnen ze gelukkig oud worden.”

De missie van de BuurtPas spreekt ons erg aan. Mensen horen niet eenzaam en ongelukkig oud te worden. Wij raden je aan de website van de BuurtPas te bezoeken en kennis te maken met alle diensten die ze aanbieden. Het zijn er namelijk nog veel meer dan we hier besproken hebben. Ook kun je zien hoe je lid kunt worden van de BuurtPas.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje