0
Terug naar overzicht

Een persoonlijke uitvaartkist

29/03/2021
Redactie
Delen:
Een persoonlijke uitvaartkist

Een uitvaartkist op maat gemaakt en welke past bij een uniek leven. Klinkt erg mooi toch? Maar niet te mooi om waar te zijn! Je ziet dat mensen steeds meer verlangen naar een persoonlijke uitvaart, waarbij ook de uitvaartkist aansluit op een persoonlijk leven. Er zijn aanbieders die op deze wens inspelen door kisten te maken die net even anders zijn. En waarbij je je eigen stijl kunt laten terugkomen. In dit artikel laten we wat voorbeelden de revue passeren van bijzondere mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaartkist.

Een mand met een warme uitstraling

Een mand in plaats van een kist geeft meteen een andere aanblik en heeft vaak een warme uitstraling. De manden zijn veelal vervaardigd van natuurlijk materiaal waarbij er geen bomen gekapt hoeven te worden. Het zou bijvoorbeeld kunnen passen bij iemand die erg van de natuur houdt. Maar ook voor mensen die van warmte en sfeer houden of net even iets anders willen, zijn manden mooie alternatieven voor een kist. Neem bijvoorbeeld het draagmandje van Sterrenkindje. Deze draagmand van waterhyacint heeft een zachte uitstraling. Je kunt de draagmand gebruiken voor het vervoer naar huis, het thuis opbaren en voor de begrafenis of crematie. 

sterrenkindje

Voor volwassenen is de handgemaakte wilgenmand van Beerenberg een bijzondere keuze. Deze Beerenberg wilgenmand is gemaakt van eersteklas wilgentenen. De eigenzinnige manier van vlechten zorgt voor een vriendelijk toegankelijk karakter. Hij is zowel licht van kleur als van gewicht.

beerenberg

Ben je op zoek naar een ecologische kist? Kijk dan ook eens bij FAIR Coffins.

Een uitvaartkist met stof bekleed

Het is ook mogelijk een kist te laten bekleden met de stof die je mooi vindt. Denk hierbij aan mooie patronen en kleuren. Hierdoor voelt de kist zacht aan en heeft deze een hoge aaibaarheidsfactor. Dat geeft de kist een vriendelijke en tevens persoonlijke uitstraling. Bij Viek Uitvaartkisten kun je zelf je uitvaartkist samenstellen en kiezen uit diverse stoffen bekledingen. Viek kenmerkt zich door kwaliteit, vrijheid en de kracht van het combineren. Ze hebben een geheel eigen stijl en elke collectie heeft altijd een modern en eigentijds assortiment.

Eigen ontwerp

Misschien wil je een kist wel helemaal zelf ontwerpen, zodat het aansluit op een persoonlijke stijl. Er zijn bedrijven die het mogelijk maken om je eigen kist te ontwerpen. Zelfs online! Middels hun site kun je een kist helemaal zelf ontwerpen aan de hand van eigen fotomateriaal en teksten of met hetgeen wat op hun site staat. Deze bedrijven bieden tevens vaak de mogelijkheid om te helpen bij een ontwerp. Ook bij Vonea kun je online een persoonlijke uitvaartkist creëren met een uniek uiterlijk. 

Een uitvaartkist beschilderen

Een uitvaartkist kun je ook persoonlijk maken door deze te laten beschilderen of eventueel laten bedrukken met een tekst of gedicht, uitspraken en foto’s. Kijk voor inspiratie voor mooie gedichten of quotes op de kist op onze gedichten- en quotes pagina

Als je liever zelf aan de slag wil kan dat natuurlijk ook. Je kunt een kist namelijk zelf (onder begeleiding) beschilderen. DesignCoffins maakt het mogelijk om hun kisten te beschilderen of met een mooie tekst te beschrijven voor een persoonlijk en uniek afscheid. Zij kunnen tevens de stiften en sjablonen leveren om jou hierbij te helpen. Het schilderproces kan helpen bij een stukje rouwverwerking.

DesignCoffins

Vele mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaartkist

Zoals je ziet zijn er volop mogelijkheden om een persoonlijke uitvaartkist te kiezen, te laten maken of helemaal zelf te ontwerpen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Dus ben je op zoek naar een persoonlijke uitvaartkist? Laat je inspireren door onze en andere voorbeelden en kijk wat past bij jou of de overledene.

Foto bovenaan de tekst is gemaakt door Uitvaartfotograaf Tin. De kist op de foto is van Beerenberg.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Martha op 27 jan. 2019 09:47
"Heel erg mooi deze kisten en het geeft belijk een ander minder kil aanblik gevoel. We zijn ook bezig met onze wensen wat we willen en het is toch best wel een andere wereld dan de voorbereiding van een vakantie uitzoeken en boeken van de trip. Ik ben wel blij dat wij dit nu doen zodat onze kinderen wanneer het zover is ontlast worden"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje