0
Terug naar overzicht

Originele decoratie voor bij een graf

04/02/2021
Redactie
Delen:
Decoratie voor bij een graf

Jouw geliefde heeft een mooi plekje gekregen op de begraafplaats en je wilt niets liever dan deze gedenkplek zo mooi, persoonlijk en warm mogelijk houden. Een bloemetje neerleggen is een prachtig gebaar, maar wist je dat je naast een lelie, roos of vergeet-me-nietje ook andere geschenken kunt achterlaten bij het graf van een dierbare? Wij geven je een aantal voorbeelden van decoratie voor bij een graf.

Geluksboompje planten

Geluksboompjes, ook wel bonsai boompjes of levensboompjes genoemd, staan symbool voor bescherming en geluk. Heb jij de mogelijkheid om bij het graf een stukje aarde voor eigen gebruik in te zetten, dan kun je er eens aan denken om een dergelijk boompje bij het graf te planten. Zo is jouw geliefde op elk moment voorzien van jouw persoonlijke dosis aan bescherming en geluk.

Krijtbordje

Hang een krijtbordje aan bijvoorbeeld de grafsteen en schrijf hier jouw persoonlijke note op. Kom je op een ander moment en wil je wat anders met hem of haar delen? Veeg het oude bericht uit en krabbel jouw nieuwe berichtje neer.

Potje met wensen

Of het nou wensen zijn, dingen die je aan hem of haar kwijt wilt of mooie herinneringen die door je hoofd rondspoken: je kunt al deze positieve woorden in een potje stoppen en meenemen naar het graf. Een soort memory jar, alleen dan voor eigen gebruik. Geef het potje een plekje bij het graf. Elke keer als er een nieuwe wens of gedachte in je hoofd oppopt, kun je de nieuwe wens erbij stoppen.

Persoonlijke stenen als decoratie voor bij een graf

Waarom zou je geen gepersonaliseerde stenen of keien als decoratie bij het graf achterlaten? Met stiften kun je hierop een mooi berichtje schrijven of zelfs een kleine tekening maken.

Kaarsje branden

Je brandt thuis regelmatig een kaarsje voor hem of haar, maar waarom deze symbolische manier van herdenken niet voortzetten bij het graf zelf? Ga voor een kaarsje in een mooi potje of een variant met een mooie boodschap erop.

Graflantaarntjes

Nu we het toch over kaarsjes hebben: wist je dat er speciale graflantaarntjes te krijgen zijn? De perfecte manier om jouw persoonlijke kaarsje tegen de Hollandse weersomstandigheden te beschermen.

Kleurrijke potjes en vaasjes

Hoe mooi is het als het graf van jouw geliefde voorzien is van allerlei mooie en kleurrijke potjes en vaasjes, waar je bloemen in kunt plaatsen? Er bestaan prachtige vaasjes die bevestigd kunnen worden aan het columbarium of grafsteen. Je kunt kiezen uit diverse vaasjes en deze laten personaliseren. Het materiaal is weerbestendig en blijft mooi.

Ingelijste foto

Koop het allermooiste fotolijstje ever seen en stop hierin jullie liefste, leukste of gekste foto samen. Geef hem een fijn plekje bij het graf en tover dit plekje om tot jouw eigen, persoonlijke gedenkplekje. Ook een mooi idee: vervang zo nu en dan de foto door een nieuw exemplaar. Zorg er wel voor dat het fotolijstje waterdicht is. Het zou zonde zijn als een fikse regenbui de inkt op jullie foto doet uitlopen.

Beeldje van geluk

Een mooie vorm van decoratie voor bij een graf die tevens opgewassen is tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Ga voor een geluksitem en zet een Buddha beeldje neer, voorzie het graf van een mooi engeltje van steen of maak zelf een symbolisch beeldje van klei. Alles is mogelijk, het belangrijkste is dat je er een fijn gevoel bij krijgt.

Heb jij zelf nog mooie ideeën als het gaat om decoratie voor bij een graf? We zien jouw tips graag in een reactie onder dit artikel.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Dina op 7 jul. 2022 13:46
"Goedemiddag, mijn dochter is in de corona tijd naast haar studie samen met haar vriend kaarsen gaan maken van Koolzaadwas. Dat is vegan en duurzamer . Daarbij zitten ook baby modelletjes kaarsen, Misschien een idee om deze ook bij een baby /kindgrafje te zetten . Vind de kaarsjes zelf als troost al mooi om te zien. Mocht u interesse hebben kan ik vragen wat foto s te sturen. Fijne dag . Met vriendelijke groet. Dina Tegelaar"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje