0
Terug naar overzicht

Een tijdelijk grafmonument: wat is dat?

30/04/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
tijdelijk grafmonument

Na de begrafenis kan het vaak enige tijd duren, variërend van enkele maanden tot zelfs een jaar, voordat er een definitief grafmonument wordt geplaatst bij het graf van je dierbare. In de tussenliggende periode biedt een tijdelijk grafmonument een passende oplossing. Dit voorlopige gedenkteken wordt geplaatst op de plek waar het definitieve monument uiteindelijk zal komen. Wil je meer weten over tijdelijke grafmonumenten? Lees dan vooral verder!

Wat is een tijdelijk grafmonument?

Een tijdelijk grafmonument of tijdelijke grafbedekking wordt kort na de teraardebestelling geplaatst en dient als een voorlopige grafmarkering. Het biedt nabestaanden een verzorgde aanblik van het graf, terwijl ze in afwachting zijn van het definitieve grafmonument. Tijdelijke grafmonumenten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en vormen, zodat je een passende keuze kunt maken die recht doet aan je dierbare.

Waarom een tijdelijk grafmonument?

De keuze voor een definitief grafmonument vergt vaak tijd en overleg tussen meerdere betrokkenen. Daarnaast moet de grond na het begraven altijd nog iets inklinken en kost het produceren van de grafsteen ook wat tijd. Een tijdelijk grafmonument biedt hierbij een waardevolle uitkomst. Het biedt namelijk rust en bedenktijd in de periode na de uitvaart, wanneer er al zoveel te regelen en te verwerken is. Het stelt nabestaanden in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over het definitieve grafmonument, zonder zich te hoeven haasten. Tegelijkertijd biedt het plaatsen van een tijdelijk grafmonument direct na de begrafenis een herkenbaar en verzorgd aanzicht, wat fijn is omdat er vaak veel bezoeken aan het graf worden gebracht in de periode kort na de begrafenis.

Een tastbare herinnering voor thuis

Een tijdelijk grafmonument biedt niet alleen een markeringspunt op het graf van de overledene, maar het dient ook als een tastbare herinnering voor later. Nadat het definitieve grafmonument is geplaatst, is het namelijk mogelijk om het tijdelijke grafmonument mee naar huis te nemen. Op deze manier kun je een speciaal hoekje creëren in huis of in de tuin om je dierbare te gedenken.

Zelf een tijdelijk grafmonument ontwerpen

Tijdelijke Grafbedekking wil nabestaanden met een unieke tijdelijke grafbedekking de mogelijkheid bieden om hun verhaal van emotie, liefde en verdriet, maar ook om dankbaarheid om te zetten in een tastbare afbeelding. Met hun configurator kun je heel eenvoudig in een paar stappen een persoonlijke grafbedekking ontwerpen. Je kunt zelf afbeeldingen en teksten uploaden vanaf je computer. Om je op weg te helpen hebben zij een aantal voorbeeldontwerpen gemaakt. Deze kun je geheel naar wens aanpassen.

Ook bij Printherinnering kun je eenvoudig zelf een ontwerp maken. Na het plaatsen van de bestelling kan het passende gedenkteken binnen 1 tot 3 dagen al geleverd worden. Kies uit verschillende materialen, kleuren en stijlen, en zij zorgen voor de rest. Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van je keuze of het ontwerpen van het monument, dan helpen zij je graag.

Een tijdelijk grafmonument: de voordelen nog eens op een rij

  • Positieve bijdrage aan het rouwproces: het tijdelijke grafmonument biedt troost en steun aan nabestaanden, wat kan helpen bij het rouwproces.

  • Persoonlijke en verzorgde uitstraling: een tijdelijk grafmonument geeft het graf een mooie en verzorgde uitstraling, wat in de tussentijd bijdraagt aan een waardige plek om de overledene te herdenken.

  • Niet-anoniem en goed vindbaar: door het plaatsen van een tijdelijk grafmonument is het graf gemakkelijker vindbaar voor familie, vrienden en kennissen.

  • Tijd en rust voor het uitzoeken van een definitieve grafsteen: het tijdelijke grafmonument biedt nabestaanden de nodige tijd en rust om een weloverwogen keuze te maken voor een definitieve grafsteen, zonder de druk om snel een beslissing te nemen.

  • Hoge kwaliteit en weinig onderhoud: tijdelijke grafmonumenten worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze langdurig kunnen worden gebruikt.

Tijdelijke grafmarkering in de RememberMe webshop

In onze webshop vind je diverse tijdelijke grafmarkeringen. Neem ook eens een kijkje op onze leverancierspagina voor unieke grafmonumenten.

Bron: Tijdelijke Grafbedekking

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje