0
Terug naar overzicht

Een (inter)actieve uitvaart in besloten kring

11/08/2020
Orlanda Adams
Delen:
uitvaart in besloten kring

De laatste tijd zie je steeds meer dat mensen wel eens denken ‘wat vinden mijn vrienden of familie ervan als we kiezen voor een afscheid in besloten kring?’. Dit kan een lastig dilemma zijn, want wie nodig je nu wel uit en wie niet? Is het egoïstisch om erop te staan dat iemand dat echt zo wil of hebben mensen daar wel begrip voor? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in en vertellen we hoe je een (inter)actieve uitvaart in besloten kring kunt organiseren die alle vrienden, familie en kennissen kunnen bijwonen.

Ruimte voor rouw

Als er een uitvaart wordt georganiseerd in besloten kring, is daar in de meeste gevallen wel begrip voor. Echter hoor je vaak achteraf nog dat mensen het er moeilijk mee hebben dat ze geen afscheid hebben kunnen nemen. Ruimte voor rouw is voor iedereen belangrijk, daarom is het fijn als je binnen je afscheidsdienst een directe kring en een indirecte kring kunt creëren. De directe groep is fysiek aanwezig en de indirecte groep digitaal. Maar hoe kun je dit het beste organiseren? Een belangrijke vraag waar wij in dit artikel antwoord op geven!

Uitvaart in besloten kring: de uitdaging

Vele kennissen vallen vaak in diverse categorieën: huidige vrienden, jeugdvrienden, studievrienden, oud collega’s, klanten waar je vriendschappelijk mee omgaat, oude en huidige buren, netwerk vrienden en exen, noem maar op! Het kan lastig zijn om al deze mensen bij elkaar te brengen voor de uitvaart. Daarnaast leer je door de jaren heen ook nog verschillende mensen kennen via diverse kanalen; school, werk, hobby’s, vrijwilligers clubs, vakanties, social media en ga zo maar door. Die mensen wonen niet allemaal in je eigen stad. Sommige wonen wat verder weg en anderen zelfs in het buitenland.

Je krijgt te maken met de uitdaging om al deze mensen uit te nodigen voor de uitvaart. Je wilt een mooie afscheidsdienst, maar je wilt vooral dat het toegankelijk is voor alle vrienden en familie, ook die helemaal aan de andere kant van de wereld wonen... Wij willen jou graag helpen met deze uitdaging door onze nieuwste uitvaartdienst 'Viewneral' te introduceren.

Viewneral: digitaal afscheid nemen

Hoe fijn is het als alle vrienden, familie en kennissen alsnog de gelegenheid krijgen tot afscheid nemen, maar niet per se aanwezig kunnen zijn of omdat je liever een uitvaart in gesloten kring wenst. Viewneral maakt het mogelijk. Viewneral is een (inter)actieve uitvaartdienst die is bij te wonen via een professionele livestream. Op afstand kun je de hele uitvaart volgen vanaf een laptop, tablet of mobieltje. Wij bieden verschillende pakketten aan, waaronder ook pakketten inclusief een persoonlijke online in memoriam.

Met Viewneral kunnen alle nabestaanden deel uitmaken van de vormgeving van een mooi afscheid. Ze kunnen een reactie of muziek uploaden op het platform, mooie foto’s toevoegen (die vast niet iedereen heeft) of speeches opnemen en in het programma van de uitvaart laten opnemen. Zo is iedereen betrokken bij het afscheid nemen. Een belangrijk onderdeel voor de rouwverwerking is gedag zeggen op jouw manier. Dat kan bijzonder zijn! 

Een nieuwe manier van afscheid nemen in besloten kring

Hoe iemand in het leven heeft gestaan, komt met Viewneral letterlijk naar voren. Afscheid nemen van je dierbare met een gekleurd randje... Een kleur die bij hem of haar past. Deze nieuwe manier van afscheid nemen kunnen we vanuit Viewneral organiseren. Als familie kan je nog blij verrast zijn met de mooie en liefdevolle verhalen die de diverse vrienden uit de verschillende kringen van de overledene over hem of haar delen. 

Wil je meer weten over (digitaal) afscheid nemen met Viewneral? Neem dan gerust contact met ons op en laat je vrijblijvend van meer informatie voorzien. We staan je graag te woord en helpen je verder met het organiseren van een (inter)actieve uitvaart in besloten kring. Je kunt uiteraard ook de Viewneral pagina bezoeken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje