Terug naar overzicht

Agnes Boer

Klanten
beoordeling
9,4

“Mijn missie is om de dood er te laten zijn naast het leven”

Bewust afscheid nemen, van het geleefde leven. Zowel voor de stervende als de naasten die hier op aarde blijven. De herinnering levend houden, zodat het verlies draagbaar is voor de toekomst, daar sta ik voor.

Mijn naam is Agnes Boer. Na een carrière van 16 jaar bij de marechaussee, ben ik na het overlijden van mijn eigen dochter, Anouk, mezelf gaan verdiepen in het thema sterven, de dood en alle gevoelens die daarbij horen. Diverse opleidingen en cursussen volgden mijn pad en nu begeleid ik gezinnen en families waarbij een (naderend) sterfgeval is. 

Als er een geboorte of een trouwerij is, wordt er veel georganiseerd om een blijvende herinnering mee te nemen in het leven. Dit biedt houvast voor de toekomst. Ook bij een uitvaart en afscheid nemen mag er een herinnering gecreëerd worden waar in het verdere leven houvast uit gehaald kan worden.

Tijdens mijn begeleiding in een intensieve week staan wensen en grenzen altijd centraal. Het bewust bezig zijn op emotioneel, spiritueel en financieel/administratief vlak. Alle emoties horen bij het leven, ze mogen er zijn. Emoties mogen getoond worden. Er mag gepraat worden over wat de behoefte is, er mag gehuild en natuurlijk ook gelachen worden. Spiritueel gezien mag er verbinding gemaakt worden in welke vorm dan ook. De losse eindjes mogen een plaats krijgen. Door ook aandacht te schenken aan administratieve zaken zoals een woning opruimen en financieel overzicht te krijgen wordt er rust gecreëerd.

Wil je meer over mij weten? Kijk eens op mijn social media kanalen waar ik geregeld inspiratie post. Op mijn website zijn ook veel blogs, naar eigen hand, te lezen.
Mijn missie is om de dood er te laten zijn naast het leven, om een uitvaart te creëren naar wens. Of dit nu groot of klein is, intiem of uitgelaten, in kleur of zwart/wit, het mag zijn zoals het is. 

Liefs Agnes Boer 

Uitvaart en begeleiding 

Klanten
beoordeling
9,4

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Elfde wijk 40-A16, 7797 HH, Rheezerveen

Top reviews

Bekijk hier een greep uit de reviews van deze leverancier.

"Niet zoals 'het hoort', maar wel zoals het voelt... Mijn partner is heel plotseling overleden tijdens onze vakantie in Spanje. Hij overleed tijdens het duiken. Ik ontving het bericht van de plaatselijke politie. Waar ik toen in terecht kwam was een hele slechte film. Ik kwam al snel in contact met Agnes, want ik zocht steun. Op oudejaarsavond kon ik haar gewoon bellen. Zij wist precies de juiste dingen te zeggen om me beter te voelen. Ook kon ze me meteen informeren over balseming en repatriëring enzovoort. De wereld van overlijden en de dood had ik altijd ver weg gehouden. Maar door haar ben ik meegenomen in het proces. Heb ik veel geleerd en ben ik gerustgesteld. Heb ik ervaren dat het niet grijs, grauw, koud en star hoeft te zijn... Ik wilde voor mijn partner, die pas 56 was, geen standaard uitvaart. Ik wilde hem ten eerste thuis hebben. Mijn vriend was een vrolijke, levendige vent die van gezelligheid hield. Agnes heeft met me meegedacht, heeft me geleerd te laten 'voelen' wat goed was, heeft ook de honden alle aandacht gegeven, ook zij moesten afscheid nemen. Ze heeft me meegenomen in het proces en dankzij haar heb ik alles nog kunnen geven aan mijn vriend wat ik kon, voor zijn afscheid. We hebben door ons huis een 'levensroute' gemaakt. Vrienden en familie hebben meegeholpen. Dat gaf een fijn gevoel: het schepte verbinding. Ontvangst met koffie en thee. Er kwamen foto's en filmpjes uit zijn leven voorbij, verderop werd er gegamed en geflipperd. De kist was beschilderd door zijn broertje... In het kantoor was een herdenkingsplekje. Vervolgens liep je langs zijn motoren terwijl de Playlist met zijn muziek werd gedraaid. En achter het huis brandde een vuurtje met een pan kippensoep erboven. Hij hield van gezelligheid. Doordat ik het zelf heb kunnen invullen, met hulp van mijn dierbaren, was het afscheid heel goed en mooi. Agnes denkt met je mee, geeft mogelijkheden aan, en bovenal is ze mens, zij laat ook haar gevoelens zien. Wat fijn dat we dit met haar hebben mogen doen..."
Willeke , Zorgvlied
"Erg waardevol bij zowel het afscheid als het rouwproces. Onze ervaring met Agnes was erg prettig en waardevol. Ze heeft ons op een goede manier ondersteund bij het afscheid, maar ook bij het rouwproces. Ze heeft ideeën geopperd, waar wij zonder haar niet op zouden komen. Hierdoor is de periode tot aan het afscheid en het afscheid zelf gegaan zoals we wilden. We hebben bewust stil kunnen staan bij hetgeen dat bij ons aansluit en voor ons goed voelde."
M. Overijssel
Review geven

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Agnes Boer voor anderen.

Overige reviews

Bekijk hier de ervaringen van andere klanten.

Deej
"Onze ervaring met Agnes was erg goed. Ze heeft ons begeleid bij de crematie van onze zoon die na 20 weken zwangerschap stil is geboren. We hebben nog 2 dochters van 4 en 7 jaar oud. Ze kon heel mooi middels plaatjes aan onze dochters vertellen wat er ging gebeuren en gaf ons tips hoe om te gaan met ons verlies. Ook regelzaken nam ze ons uit handen, wat erg prettig verliep. Lief en betrokken, waardoor wij ons begrepen voelden."
Eline
"In tegenstelling tot alle positieve recensies kijken wij helaas niet goed terug op de samenwerking met Agnes. Ik geef niet graag zo’n lage recensie, maar we hebben haar begeleiding oprecht als een teleurstelling ervaren. De wijze waarop Agnes zich aan ons gepresenteerd heeft als zijnde wat wij van haar konden verwachten (empatisch, gestructureerde werkwijze, centraal stellen van wensen en grenzen), hebben wij haar allesbehalve ervaren in de praktijk. Haar contact richting ons was dominant en soms zelfs ongepast. We hebben geprobeerd in gesprek te gaan over wat wel en niet werkte (uiteraard voor ons beiden), Maar helaas reageerde ze onverschillig en we voelden ons dan ook totaal niet serieus genomen. Na al een veel te ingewikkelde voorbereiding, hoopten we dat de de uitvaart dan in ieder geval wél zou verlopen als gehoopt. Maar ook daar zijn verschillende (vooraf besproken) wensen niet uitgekomen of tot z’n recht gekomen. We hebben actief moeten vragen om hulp of steun en misten haar adequate handelen. Ook na vragen, kwam weinig helpende actie of pakte ze verantwoordelijkheid. Ik kan niet onder woorden brengen hoe frusterend dit alles bij elkaar was. Naderhand heeft ze ons nog geen blik of sterktewens gegund en in het evaluatie(!) gesprek stond ze zelfs niet open voor onze ervaringen, want, ‘het was toch al gebeurd en ‘we konden er niets meer aan te doen’. Het gevoel hebben niet begrepen en gehoord te worden icm met Agnes’ manier van communiceren hebben wij het meeste moeite mee (gehad) en ons over verbaasd. We blijven met een onverzadigd en teleurstellend gevoel achter. Iets wat in onze ogen echt niet had gehoeven als ze gewoon zou zijn en zou doen wat je mag verwachten van een begrafenisondernemer. En als ze haar klanten iets meer centraal zou stellen dan haar zelf en eigen hachje. Wij zouden haar dan ook zeker niet aanbevelen."
Hes
"Als je kind haar kind verliest. Daar zit je dan, in het UMCG te Groningen, een paar uur na de bevalling van een stilgeboren 'mannetje', op gevoel, op basis van een website, een uitvaart begeleider uit te zoeken. Wij zochten op wateropbaring, kleinschalig, Twente en kwamen uit bij Agnes. Agnes Boer. (Agnes stond ook in de papieren 'vervolgstappen na het overlijden van je kindje'.) Vanaf moment één was het goed. Agnes voelt aan wanneer daadkracht en zakelijk handelen nodig is. Dat is goed, dat is nodig, dat was helpend. Jij zit daar immers met een hoofd en lijf vol verdriet... Agnes helpt je de dagen door, de dagen tot een afscheid, de dagen tot je verder moet en zo'n groot verlies een plekje moet zien te geven. Agnes voelt, leeft mee, denkt mee, is inlevend, betrokken maar komt ook voor je op wanneer dat nodig is. Zij kwam met alles wat wij nodig hadden! De afscheidsplechtigheid is gegaan zoals de wens was! De wens van mijn dochter die haar kind verloor... In de dagen erna zoekt ze subtiel even contact, langzaam zal ze uit ons dagelijks leven glijden, ons dankbaar achter laten. Dankbaar voor haar hulp in moeilijke dagen. Dankbaar voor hoe ze is! Dankbaar voor wat ze deed! Lieve Agnes, fijn dat je in deze periode met ons mee liep 🙏🏻"
Bob Wijnbergen
"Agnes is er echt één uit duizenden!!! Mijn vrouw en moeder van mijn kinderen overleed na een kort en heftig ziekbed. We waren verdrietig en teneergeslagen. We zochten een uitvaartleider, die de wensen van mijn vrouw wilde inwilligen. En toen vonden we Agnes. Wauw! Ze was de eerste die vroeg, hoe is het nu met jullie. Vanaf het eerste moment ontwapenend, open, meedenkend, oog hebbend voor ieder van ons. Wat een geweldige en betrokken uitvaartleider! Dank je wel Agnes! Je hebt ons hart gestolen. Daar kan menig uitvaartleider nog wat van leren!"
Berdien, Hardenberg
"Super begeleiding in de zwaarste tijd van ons leven. Wat zijn wij super begeleid tijdens de zwaarste periode van ons leven. Agnes heeft ons begeleid vanaf het moment dat we wisten dat één van onze 2 meisjes al tijdens de zwangerschap overleden was. Wat werd ons verdriet nog groter toen ons andere dochtertje na 10 dagen ook overleed. Agnes denkt mee om herinneringen te maken, de uitvaart zo mooi mogelijk te maken, ons verlies te verwerken en ons leven weer op te pakken. Zelf de kleinste details vallen op bij onze naasten. Kortom Agnes is meer dan een uitvaartverzorger."
Lisette , Hollandscheveld
"Super fijn gesprek gehad met Agnes over de mogelijkheden mbt een uitvaart. Er ging een wereld voor me open. Wat een keuze en wat een vrijheid in hoe jouw uitvaart eruit kan zien. Door haar openheid voel je je bij Agnes snel op je gemak waardoor het praten over pittige onderwerpen als vanzelf gaat. Agnes denkt met je mee, komt met opties maar dringt niet op. Eerlijk, gezellig en liefdevol persoon!"
Carol - In Focus Afscheidsfotografie , Enschede
"Geboren om te ondersteunen Agnes is de meest pure persoon die ik ken. Handelend vanuit haar hart, en niet omdat het zo 'moet'. Een doorzetter, creatieveling en altijd trouw aan haar gevoel. Ze is er voor je als je haar nodig hebt, wanneer het ook is. Onze samenwerking gaat verder dan samenwerken alleen en ik hoop dat dit nog jaren zo zal blijven!"
Jolande, Nijkerk
"Wauw wist niet dat dit kon voor een uitvaart Wat een enorm fijne begeleiding hebben wij gekregen in de week van de uitvaart. Alle opties werden besproken en we hadden geen mooiere uitvaart voor ons meisje kunnen bedenken. Zoveel mooie ideeën heeft Agnes maar ook zoveel herkenning in verlies en rouw waardoor het zo waardevol was om dit te delen en er samen wat bijzonders van te maken"
Kitty , Buurse
"Agnes is een lieve, rustige, betrokken en behulpzame vrouw. Ik ben blij dat zij mij in deze moeilijke tijd met raad en daad heeft bijgestaan."
Petra, Hardenberg
"Persoonlijk en betrokken Agnes is persoonlijk en heeft de andere kids op een fijne manier bij het hele proces betrokken. Ze geeft goede tips en adviezen, ook na de uitvaart. Ook is ze goed bereikbaar voor elke vraag."
Nadine, Ermelo
"Betrokken, professioneel, open minded, vernieuwend Voor de uitvaart van onze dochter heeft Agnes ons uitstekend ondersteund. Ze kwam met hele mooie ideeën, waardoor het afscheid een dag is geworden waar we met een goed gevoel op terug kijken. Daarnaast geeft ze mooie adviezen voor de tijd voor en na de uitvaart."
P. & Y. , Zwolle
"Betrokken, meelevend en secuur Na een vorige ervaring met een andere uitvaartondernemer bij een vorige uitvaart, en overtuigd door haar website contact met Agnes gezocht. Vanaf het eerste moment hebben we goede afspraken kunnen maken en heeft Agnes goed werk voor ons verricht. We hebben steeds de betrokkenheid van haar gevoeld en hebben ons nooit een nummer zoveel gevoeld. Ze heeft ons niets opgedrongen, maar steeds onze wensen gerespecteerd."
Martine, Zwolle
"Professionele en betrokken uitvaartondernemer In een voor ons intens verdrietige periode heeft Agnes ons weten te helpen een prachtige en unieke uitvaart te verzorgen voor onze doodgeboren dochter. Haar betrokkenheid en adviezen, deels vanuit eigen ervaring, zijn voor ons heel waardevol geweest. Niet alleen m.b.t. de uitvaart zelf maar ook juist in de week daaraan voorafgaand. In deze week, die in het teken stond van zowel kennis maken als afscheid nemen, konden we volledig op Agnes haar kennis en kunde vertrouwen. We hoefden niet bang te zijn om iets te vergeten. Agnes zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes was geregeld. Dit gaf ons ontzettend veel rust. Ook hielp ze ons te ontdekken waar onze eigen wensen lagen en deze vervolgens te realiseren (hoe out-of-the-box die soms ook waren). Zo hebben wij bijvoorbeeld zelf met hulp van onze familie het kistje gemaakt. Dankzij haar kijken we terug op een prachtig en persoonlijk afscheid van ons kleine meisje. Ook nu kunnen we niets benoemen wat we achteraf anders hadden gewild. Dit geeft nog steeds heel veel troost. We kunnen haar dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrokken en professionele uitvaartondernemer."
Dennis en Martine, LUTTEN
"Warmte en een luisterend oor. Onze ervaring met Agnes is erg warm en bertokken. We dachten het eerst zelf te kunnen maar we werden geadviseerd om toch hulp in te schakelen. Een eerste gesprek gepland en het klikte gelijk. Een luisterend oor en vooral zoeken naar wat wij wilden voor onze zoon. Erg fijn dat ze onze grenzen opzocht waardoor we in onze ogen alles hebben kunnen doen wat we konden doen voor een emotioneel maar zeer liefdevol afscheid."
Roel, Meppel
"meelevend, betrokken en secuur na de eerste telefoon contact met Agnes klikte meteen goed ze luisterde heel goed wat voor wensen wij hadden, met nader heen en weer contact zijn wij heel snel uit gekomen over de uitvaart van mijn moeder het was super voor me kaar"
Arjan, Lutten
"Rustig, betrokken en creatief. We zijn zeer dankbaar voor de persoonlijke begeleiding die we hebben mogen krijgen na het overlijden van ons zoontje Aiden. In een roerige periode wist ze samen met ons in alle rust en respect te zorgen voor een zeer persoonlijke afscheidsdienst voor Aiden. We zijn dankbaar voor haar creativiteit en professionaliteit die we hebben mogen ervaren. Dit is voor ons van grote waarde geweest!"
Jonathan, Ommen
"Warme persoonlijkheid, betrokken en denk buiten kaders. Wij hebben Agnes als een heel warm en betrokken persoon ervaren die moeiteloos bij onze familie wist aan te sluiten. Ze heeft oog voor de persoonlijke wensen en aandacht voor ons allen als individu. Zij voelt daarbij heel goed aan wanneer ze op de achtergrond kan treden en waar nodig zichtbaar moet zijn. Ze straalt rust uit, heeft een luisterend oor en vakbekwaam. Agnes heeft ons hierdoor op een geweldig fijne en vertrouwde manier weten te ontzorgen en heeft ons begeleid naar een prachtig en waardevol afscheid van onze geliefde vader en man."
Ruben, Koekange
"Agnes vraagd zich echt af wat bij je past Bijzonder prettige begeleiding mogen ervaren. Agnes stelt de juiste vragen en geeft waar nodig waardevolle adviezen. Meedenkend, aanvoelend, oprecht, mens gericht."
JOKE, Balkbrug
"Heel meelevend en attend. Niet op de voorgrond aanwezig, maar duidelijk en prettig in de begeleiding."
Bas, Dedemsvaart
"Persoonlijk, vriendelijk en professioneel Agnes heeft ons op een prettige, betrokken en persoonlijke manier begeleid. Ze heeft oog voor detail en luistert goed naar de wensen. Daarbij vraagt ze goed door om die wensen boven tafel te krijgen. Een hele fijne ervaring in een verdrietige tijd. Bedankt!"
Anoniem , Anoniem
"Een warm contact met iemand die luisterd met haar hart. Vanaf het eerste moment van kennismaken met Agnes, was er warmte en hartelijkheid, evenals een gepaste afstand en respect. Wij hebben als gezin op geheel eigen wijze afscheid kunnen nemen van onze dierbare, precies zoals we wilden. Agnes dacht met ons mee, was altijd bereikbaar, vond niks vreemd en heeft ons begeleid zoals wij zo graag wilden; met haar hart naar ons als gezin uit, en haar hoofd met de mogelijkheden en wensen die we hadden. Ze had overal aan gedacht, en liet ruimte voor de spontane dingen die tijdens het afscheid tot stand kwamen. Een prachtige herfstmiddag hebben we dankzij haar kunnen krijgen!"
Mirthe , Hardenberg
"Warm, meelevend Agnes heeft ons veel steun gegeven in deze moeilijke tijd. Ze heeft ons de ruimte en ideeën gegeven om het afscheid in te vullen op een manier die bij ons past. Veel dank daarvoor."
Najmaldien Omar , Dedemsvaart
"Uitstekend en medelevend . Goede begeleiding begripvol en menselijk."
Klanten
beoordeling
9,4

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Elfde wijk 40-A16, 7797 HH, Rheezerveen

Top reviews

Bekijk hier een greep uit de reviews van deze leverancier.

"Niet zoals 'het hoort', maar wel zoals het voelt... Mijn partner is heel plotseling overleden tijdens onze vakantie in Spanje. Hij overleed tijdens het duiken. Ik ontving het bericht van de plaatselijke politie. Waar ik toen in terecht kwam was een hele slechte film. Ik kwam al snel in contact met Agnes, want ik zocht steun. Op oudejaarsavond kon ik haar gewoon bellen. Zij wist precies de juiste dingen te zeggen om me beter te voelen. Ook kon ze me meteen informeren over balseming en repatriëring enzovoort. De wereld van overlijden en de dood had ik altijd ver weg gehouden. Maar door haar ben ik meegenomen in het proces. Heb ik veel geleerd en ben ik gerustgesteld. Heb ik ervaren dat het niet grijs, grauw, koud en star hoeft te zijn... Ik wilde voor mijn partner, die pas 56 was, geen standaard uitvaart. Ik wilde hem ten eerste thuis hebben. Mijn vriend was een vrolijke, levendige vent die van gezelligheid hield. Agnes heeft met me meegedacht, heeft me geleerd te laten 'voelen' wat goed was, heeft ook de honden alle aandacht gegeven, ook zij moesten afscheid nemen. Ze heeft me meegenomen in het proces en dankzij haar heb ik alles nog kunnen geven aan mijn vriend wat ik kon, voor zijn afscheid. We hebben door ons huis een 'levensroute' gemaakt. Vrienden en familie hebben meegeholpen. Dat gaf een fijn gevoel: het schepte verbinding. Ontvangst met koffie en thee. Er kwamen foto's en filmpjes uit zijn leven voorbij, verderop werd er gegamed en geflipperd. De kist was beschilderd door zijn broertje... In het kantoor was een herdenkingsplekje. Vervolgens liep je langs zijn motoren terwijl de Playlist met zijn muziek werd gedraaid. En achter het huis brandde een vuurtje met een pan kippensoep erboven. Hij hield van gezelligheid. Doordat ik het zelf heb kunnen invullen, met hulp van mijn dierbaren, was het afscheid heel goed en mooi. Agnes denkt met je mee, geeft mogelijkheden aan, en bovenal is ze mens, zij laat ook haar gevoelens zien. Wat fijn dat we dit met haar hebben mogen doen..."
Willeke , Zorgvlied
"Erg waardevol bij zowel het afscheid als het rouwproces. Onze ervaring met Agnes was erg prettig en waardevol. Ze heeft ons op een goede manier ondersteund bij het afscheid, maar ook bij het rouwproces. Ze heeft ideeën geopperd, waar wij zonder haar niet op zouden komen. Hierdoor is de periode tot aan het afscheid en het afscheid zelf gegaan zoals we wilden. We hebben bewust stil kunnen staan bij hetgeen dat bij ons aansluit en voor ons goed voelde."
M. Overijssel
Review geven
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje