0
Terug naar overzicht

Workshop: 'Leer alles over de Javaanse rituele bewassing'

29/05/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
Leer alles over de Javaanse rituele bewassing

Elke bevolkingsgroep heeft een scala aan rituelen bij het overlijden en de laatste verzorging. Zo werden de overledenen in Indonesië bijvoorbeeld met zeven kleuren water gewassen als deel van het reinigingsritueel. De contractarbeiders namen deze gewoonte mee naar Suriname en hun nakomelingen hebben dit gebruik weer meegenomen naar Nederland. En zo voeren de Javanen nog veel meer bijzondere rituelen uit rondom het overlijden. Judith Sandriman vertelt je hier alles over in de workshop die zij op 2 en 3 juli verzorgt tijdens het Funeral Fair Festival

Alles over de Javaanse rituele bewassing

Judith schrijft en vertelt graag over rituelen rondom uitvaart en rouw in andere culturen. Dit begon toen ze zelf in een hele drukke periode in haar leven houvast zocht. Geboren en getogen in Suriname en van gemengde komaf heeft ze een grote bron om uit te putten. Tijdens de workshop leer je alles over de Javaanse rituele bewassing. Nieuwsgierig geworden naar de Javaanse uitvaart- en rouw rituelen? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar info@rememberme.nl. Geef in de mail aan op welke dag je zou willen deelnemen aan de workshop.

Het Funeral Fair Festival

Het Funeral Fair Festival wordt georganiseerd door RememberMe en vindt op 2 en 3 juli 2022 plaats in de Tuinen van Appeltern. Het is de grootste outdoor uitvaartbeurs van Nederland en inmiddels de tweede editie! Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de eerste editie van het Funeral Fair Festival. Samen met meer dan 50 unieke partijen zullen wij de bezoekers inspireren en informeren omtrent de mogelijkheden voor een afscheid met een gekleurd randje. Bestel hier je ticket en neem ook eens een kijkje bij de andere bijzondere workshops!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje