Terug naar overzicht

Een boom vol herinneringen

12/06/2017
Redactie
Delen:
herinneringsboom

De aankleding en sfeer bij een uitvaart kun je deels zelf bepalen. Dat kan door zelf een sfeervolle locatie uit te kiezen. Maar je kunt een locatie ook sfeervoller maken door gebruik te maken van een mooie aankleding, bijvoorbeeld in de vorm van bloemen. Een andere optie is om een boom te plaatsen. Een zogenaamde herinneringsboom of memory tree.

Persoonlijke boodschap

Een herinneringsboom zorgt niet alleen voor een warme aankleding maar het geeft tevens je gasten de gelegenheid een mooie herinnering te delen. Het werkt eigenlijk heel simpel. Je vraagt de gasten om een kaartje te beschrijven met hun mooiste herinnering aan de overledene en deze daarna in de boom te hangen. Dat kun je bijvoorbeeld doen voordat de uitvaart officieel begint, bij de ingang. Of je kunt er ook een speciaal moment voor inlassen.

Betrokkenheid creëren tijdens de uitvaart

Doordat je je gasten vraagt iets te doen voelen ze zich betrokken. Samen ben je namelijk bezig om een herinneringsboom te maken ter nagedachtenis aan iemand. Het kan daarnaast voor interactie zorgen. Je bent samen met de boom bezig en raakt daardoor eerder in gesprek met elkaar en vertelt elkaar bijvoorbeeld over je mooie herinneringen.

Wat heb je nodig voor de herinneringsboom?

  • Een grote vaas met geschikte takken of een pot met een kleine boom erin (vraag dit na bij een bloemenzaak)
  • Kaartjes met een gaatje erin (je kunt denken aan een 1 kleur kaartjes of verschillende kleuren).
  • Touw of lint waarmee je de kaartjes op kunt hangen
  • Pennen
  • Een kleine instructie

Mooie herinneringen ophalen

De kaarten en lintjes kun je neutraal houden maar je kunt ook voor verschillende kleuren gaan. En de kaartjes kun je eventueel ook nog een bepaalde vorm geven zoals een ster of een hart. In plaats van karton kan je ook voor een ander materiaal kiezen zoals kleine houten schijfjes. Je zult zien dat er op deze manier al snel een mooie herinneringsboom tevoorschijn komt. Je kunt ook vragen aan je bloemist om je te helpen bij het maken en of decoreren van je boom. Na de ceremonie kun je als nabestaande de herinneringsboom mee naar huis nemen. Zo kun je af en toe nog eens de kaartjes nalezen en mooie herinneringen ophalen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje