0
Terug naar overzicht

Herdenkingsgebaren voor in huis

20/09/2017
Redactie
Delen:
Herdenkingsgebaren voor in huis

De uitvaart is geweest en het officiële afscheid is genomen. Je neemt misschien wel afscheid, maar dat betekent niet dat je iemand vergeten zal. Het is juist mooi om iemand die overleden is, toch een mooi plekje te geven in huis. Bij deze daarom een aantal mooie voorbeelden van herdenkingsgebaren voor in huis.

Wens- en gedachtenpot

Elke keer als je aan hem of haar denkt, kun je hier een mooie wens instoppen. Of misschien wil je gewoon iets kwijt? Whatever it may be, elke gedachte die je op papier zet en wilt delen kun je een plekje geven in deze wenspot.

Ingelijste speech

Heb je een speech gegeven tijdens de uitvaart? Hier zou je iets moois mee kunnen doen. De speech is een bundeling van al jullie mooie herinneringen samen. Waarom deze tekst geen ereplekje in het huis geven? Lijst de speech of een aantal mooie zinnen hieruit in en hang hem aan de muur. De mooie woorden kunnen op een later moment nog als houvast en steunpunt dienen, zowel voor jou als voor anderen die bij je langskomen. Een ander idee is om bepaalde uitspraken die hij of zij vaak deed mooi op te (laten) maken en in te lijsten.

Een gedenkhoek

Richt een intiem hoekje in voor hem of haar. Doe dit bijvoorbeeld met kaarsjes en foto's of ga voor een 'zen' inslag en maak 't af met bijvoorbeeld wierook en dromenvangers. Je kunt er ook voor kiezen om dit hoekje in te richten met spulletjes van hem of haar.

Simpel maar mooi: de urn

Is er gekozen voor een crematie en wil je de as bewaren in een urn? Dan kun je de urn een mooi plekje in huis geven. Je kunt dit in de woonkamer doen als de rest zich daar ook prettig bij voelt. Is dit niet het geval? Kies dan voor een meer persoonlijke plek, zoals je slaapkamer. Wist je trouwens dat je handgemaakte urnen hebt? Zo ben je van een uniek exemplaar verzekerd.

Een virtuele ode

Het klinkt misschien een beetje gek, maar door hem of haar 'virtueel in leven te houden', heb je altijd een plekje waar je naartoe kunt om jullie foto's te bekijken. Zonder dat deze de hele tijd frontaal in beeld zijn. Daarnaast geef je hiermee anderen ook de mogelijkheid om zo nu en dan een berichtje achter te laten bijvoorbeeld op zijn of haar facebookpagina. Jezelf trouwens ook.

Fotoboek met een hardcover

Spit jullie foto's eens door en maak een verzameling van de allermooiste kiekjes. Je hebt verschillende websites waar je een fotoboek met een hard cover kunt laten maken. Het mooie is dat je hierbij ook de kaft kunt personaliseren.

Plant met herinneringen

Die plant daar in de ene hoek kan vast wel een opkikker gebruiken. Eerder vertelden we je al over een fotolint als decoratie voor bij de uitvaart. Hoe mooi is het om deze slinger te verwerken in een plant of boompje?

Grote fotomuur

Je kunt er ook voor kiezen om een muur in te richten met foto's. Je kunt ze los op de muur plakken, maar ook in allemaal verschillende soorten lijstjes stoppen. Of hoe mooi is het om de foto's samen een hart te laten vormen? Met een creatief brein kom je een heel eind...

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie manier om je dierbare in huis te herdenken? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (1)

Reactie van Jasper op 18 mrt. 2016 15:15
"Fijn artikel, dank"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje