Terug naar overzicht

Paard loopt mee in rouwstoet van ruiter

10/01/2017
Redactie
Delen:
paard loopt mee in rouwstoet

De Braziliaanse Wagner Figueiredo de Lima (34) overleed aan zijn verwondingen na een motorongeluk. Hij had tijdens zijn leven een bijzondere vriendschap met zijn paard Sereno. Acht jaar lang hadden zij veel rodeoshows gereden en toernooien gewonnen. Omdat de twee onafscheidelijk waren, vervulde het paard een bijzondere rol tijdens de uitvaart.

Paard loopt mee in rouwstoet

Na het abrupte levenseinde van Wagner, werd op 3 januari een grote rouwstoet georganiseerd zodat familie en vrienden afscheid van hem konden nemen.
Vanwege de hechte vriendschap die Wagner met zijn paard Sereno had, besloot de familie van Wagner het paard te betrekken bij de uitvaart, zodat ook Sereno afscheid kon nemen. Dit was het idee van Wando de Lima, de broer van Wagner. ‘’Dit paard was alles voor mijn broer’’, vertelt Wando.

Sereno bij de kist

De kist van Wagner werd in een open ruimte achterin een busje gelegd, zodat de kist tijdens de stoet voor iedereen duidelijk zichtbaar was. Sereno werd naar de kist gebracht en liep er rondjes omheen. Vervolgens legde hij zijn hoofd tegen de kist. Op dat moment werd de rouwstoet doodstil. De rouwende familie en vrienden vonden dit een ontroerend moment, want niemand had het verwacht. Wando interpreteert het gedrag van het paard alsof Sereno begreep dat hij afscheid moest nemen van zijn mensenvriend.

Persoonlijke invulling

We hebben nog niet eerder gezien dat een paard van de overledene meeliep in de rouwstoet. Het is een bijzonder voorbeeld van hoe je het afscheid een persoonlijke invulling kunt geven. Overigens neemt Wando nu de zorg voor Sereno over. ‘’Dit is wat mijn broer het liefst zou zien’’.

Bron: Metro UK 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje