0
Terug naar overzicht

6 tips om je overleden dierbare te herdenken

18/04/2024
Redactie
Delen:
overleden dierbare herdenken

Een dierbare herdenken kan op verschillende bijzondere manieren. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks een kaarsje aansteken op een specifiek tijdstip, een mooi fotoboek (laten) maken of een brief schrijven aan degene die je nu moet missen. Maar er zijn ook nog andere mooie en persoonlijke manieren van herdenken waardoor je je weer even extra verbonden kunt voelen met een dierbare die er niet meer is. Ter inspiratie geven wij 6 tips om je overleden dierbare te herdenken. Lees je mee?

Een overleden dierbare herdenken: 6 tips

1. Sta stil bij een belangrijke datum

De dag dat jullie elkaar ontmoetten, een verjaardag, Moederdag, Vaderdag of de sterfdag: allemaal belangrijke data waar je bij stil kunt staan. Door de overleden persoon te herdenken op deze dagen houd je de herinnering aan hem of haar in leven. Organiseer bijvoorbeeld een diner waarbij je het lievelingseten van de overledene bereidt. Versier de ruimte met foto's en vraag mensen om samen met jou herinneringen en anekdotes te delen.

2. Een speciaal plekje in huis

Richt een speciaal plekje in huis in om een ode aan je dierbare te brengen. Dit kan zo simpel zijn als een kaarsje of een foto van hem of haar. Maar het kan ook door een boompje te planten of de urn op een speciale plek neer te zetten. Of koppel een aandenken aan de hobby's van de overledene hieraan. Hield je dierbare bijvoorbeeld ontzettend van gitaar spelen? Hang dan een gitaar op! Het kan van alles zijn, zolang het maar persoonlijk is. Bij de Gietfabriek vereeuwigen zij bijzondere herinnering in een dierbaar en uniek kunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een tafeltje met allerlei spullen van de overledene erin verwerkt in glashelder hoogglans epoxy.

3. Samen sterker dan één

Je hoeft je verdriet niet in je eentje te verwerken. Net zoals jij een dierbare graag wilt herdenken, zullen er vast nog vrienden of familie zijn die dit samen met jou willen doen. Organiseer bijvoorbeeld een herdenkingsbijeenkomst! Weer even samenkomen op een bijzondere locatie om naast jullie verdriet ook de mooie en fijne herinneringen aan de overledene te delen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een select groepje thuis samen te komen. Of... richt een online in memoriam op waar vrienden en familie onder andere dierbare foto's met elkaar kunnen delen en elkaar steun kunnen bieden.

4. Altijd bij je

Er zijn vele mogelijkheden om een overleden dierbare voor altijd met je mee te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een uniek assieraad in de vorm van een ketting of armband. Liever een sieraad zonder as? Dan kun je denken aan een armband of ring met een mooie ingegraveerde tekst die je doet denken aan hem of haar. Houd je meer van een beeldend aandenken? Kies dan voor een sieraad met een foto van jullie samen. Of wat dacht je van heel wat anders dan een sieraad, zoals een kussen of knuffel gemaakt uit de kleding van jouw dierbare? Neem maar eens een kijkje bij Atelier Life Story en Goud onder de regenboog voor inspiratie!

5. Oefen hobby's uit

Besteed tijd aan de interesses van de overledene. Maak bijvoorbeeld en playlist met de favoriete muziek van je dierbare of kijk films en series waar hij of zij maar niet over kon ophouden. Kook bepaalde gerechten die je dierbare zo heerlijk klaarmaakte, ga naar het strand of streep iets af van de bucketlist die hij of zij had. De activiteiten die je dan uitvoert, doe je in het teken van je dierbare.

6. Een tastbare herinnering

Zoals al eerder aangegeven is een mooi herdenkingsplekje in huis een prachtig gebaar. Maar het is ook fijn om iets tastbaars te hebben waar je op bepaalde momenten naar kan kijken. Maak bijvoorbeeld een plakboek vol met bijzondere momenten van de overledene en schrijf anekdotes naast de foto's. Brand een cd met alle favoriete nummers van hem of haar. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kan je deze afspelen. Praat over de overledene met anderen, terwijl jullie een persoonlijke Gedenkfoto bewonderen. Gedenkfoto s t i l l e v e n d is een met liefde en respect samengesteld fotografisch stilleven van persoonlijke bezittingen als eerbetoon aan iemands leven en nalatenschap. Elk item vertelt een verhaal en draagt een emotie met zich mee. Of bewaar alle tastbare herinneringen aan je dierbare in een gepersonaliseerde Herinner-Dingen-Doos.

Kijk ook eens op onze leverancierspagina voor persoonlijke herinneringsproducten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje