Terug naar overzicht

Unieke assieraden

06/11/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
Unieke assieraden

Wil je wat bijzonders doen met de as van een overleden dierbare? Denk dan eens aan het verwerken van de as in een sieraad. Een assieraad ter herinnering aan je dierbare kan troost bieden en dienen als steun tijdens de rouwverwerking. Daarnaast is het een mooie en unieke manier om een dierbare met je mee te dragen. We vertellen kort wat assieraden zijn en vervolgens geven wij 8 voorbeelden van unieke assieraden.

Wat zijn assieraden?

Misschien ben je al wel bekend met assieraden, je hebt er over gehoord of gelezen of misschien ken je zelf wel iemand die assieraden draagt. Het wordt namelijk steeds vaker gedaan. Het is een manier om een overleden dierbare altijd met je mee te dragen en het is natuurlijk ook erg mooi om naar te kijken. Assieraden zijn eigenlijk "normale" sieraden, maar dan wel met een zeer bijzondere inhoud en betekenis. Er wordt namelijk een kleine hoeveelheid as van een overleden dierbare verwerkt in een sieraad naar keuze. Het is ook mogelijk om een plukje haar van een overleden dierbare in unieke assieraden te verwerken. De sieraden worden vervolgens afgewerkt zoals jij dat wilt.

8 Unieke assieraden:

1. Ashangers

Ashangers kun je gebruiken voor diverse doeleinden. Je kunt er bijvoorbeeld een ketting van maken, een armband, het gebruiken als sleutelhangertje of je geeft er een eigen draai aan dat meer bij jou of de overledene past. Na enig struinen op het internet stuitten we op een bedrijf met een soortgelijke naam als die van ons: Remember Me Collection. Bij Remember Me Collection vind je een prachtige collectie met assieraden en unieke ashangers in diverse vormen en maten. De assieraden worden met de hand gemaakt en gevuld met de grootste zorgvuldigheid en respect.

Ashanger Remember Me Collection

2. As oorbellen

Vrouwen hebben iets meer keuze wat betreft unieke assieraden. Het is namelijk ook mogelijk om de as van een overleden dierbare te laten verwerken in prachtige kleurrijke oorbellen. Bij DuoPenrose.nl kun je kiezen uit diverse soorten oorbellen en uit verschillende kleuren in allerlei soorten en maten. Daarnaast is het bij DuoPenrose.nl ook mogelijk om de assieraden te personaliseren met een vingerafdruk, tekening, handschriftgravure of tekstgravure. Denk bijvoorbeeld aan het graveren van de initialen van de overleden dierbare in de as oorbellen. Ook kun je bij DuoPenRose.nl terecht voor allerlei andere soorten assieraden.

As oorbellen DuoPenrose

3. As ketting

Natuurlijk draag je een overleden dierbare altijd met je mee in gedachten én in het hart. Een as ketting is echter een tastbare en een mooie manier om je dierbare dicht bij het hart te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een ketting met een ashangertje dat bij de persoonlijkheid van de dierbare past of in de lievelingskleur van de overledene. Een as ketting bestaat uit een hanger en uit een collier.

As ketting Atelier Elcerlyck

4. Unieke assieraden in de vorm van armbanden

Als je liever armbanden draagt kun je bij Memto terecht voor bijzondere herdenkarmbanden om de herinneringen aan een overleden dierbare levend en dichtbij te houden. Zij maken een asschuif naar wens die je vervolgens zelf kunt vullen met de as van jouw overleden dierbare. Deze asschuif kun je toevoegen aan de Memto herdenkarmband of aan een eigen armband. Je kunt ook nog andere schuiven met verschillende vormen en kleuren toevoegen. Bij Memto hebben ze overigens ook nog andere assieraden, zoals hangers voor aan een ketting.

Memto asschuif

5. Assieraden in de vorm van ringen

Met ringen kun je erg veel doen. Het hoeft namelijk niet perse een geheel nieuwe ring te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook de ringen van je overleden ouders samenvoegen of die van een overleden partner gebruiken. Laat de as er vervolgens in verwerken. Je kunt deze vervolgens om je vinger dragen of als ketting. Bij Memorie Sieraden kun je terecht om de as van een overleden dierbare in een ring te verwerken of in een ander sieraad. Zij beschikken over een ruime keuze aan ringen die kunnen dienen als prachtig assieraad. 

Memorie Sieraden Asring

6. Unieke assieraden in de vorm van diamanten

Wil je voor iets unieks gaan? Dan is een herinneringsdiamant misschien wel een mooi idee. Ze zeggen wel eens 'Diamonds are a girls best friend', maar wist je dat een diamant ook symbool staat voor liefde en eeuwigheid? Vandaar dat er ook vaak genoeg wordt gezegd 'Diamonds are forever'. Net zoals de liefde voor een overleden dierbare is een diamant onverwoestbaar en zal het voor altijd blijven bestaan. LifeGem maakt herinneringsdiamanten uit een gecertificeerde diamant, vervaardigd uit de crematie-as van een overleden dierbare. Een herinneringsdiamant van LifeGem is dus een échte diamant en bestaat uit dezelfde fysieke eigenschappen als een diamant die wordt gevonden in de natuur. Zoals zij zelf goed verwoorden: "Een diamant is de enige edelsteen die met zijn magische verschijning zonder woorden kan vertellen wat 'houden van' betekent." Het is dus een bijzondere manier om de as van een dierbare voor altijd met je mee te dragen.

LifeGem herinneringsdiamant

7. Manchetknopen van as

Je kunt er ook voor kiezen om de as te verwerken in manchetknopen. Deze kun je dragen als je een belangrijk evenement hebt waarvoor je netjes gekleed moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een diploma uitreiking waarvan je weet dat je dierbare trots op je zou zijn of als je gaat trouwen en je wilt op de een of andere manier toch dat een overleden dierbare dichtbij je is.

Manchetknopen

8. Unieke assieraden van glas 

Er bestaan ook unieke assieraden van glas. Dit kan bijvoorbeeld een bedeltje zijn van glas in een zogenoemde 'Pandora style' of wat dacht je van een hangertje van glas. In de glazen sieraden wordt dan de as van de overleden dierbare verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een armband met verschillende bedeltjes waarin de as is verwerkt.

Bedels van glas, armbanden

Unieke assieraden: extra tips

  • Probeer de assieraden altijd af te doen vóór het douchen, schoonmaken, zwemmen, sporten, slapen etc. Hoewel de meeste sieraden waterbestendig zijn, zijn er echter chemicaliën die de assieraden kunnen aantasten. Vraag voor de zekerheid wel altijd na of het waterbestendig is en waar je op moet letten om de assieraden lang mooi te houden.
  • Je kunt ook de as van een overleden huisdier verwerken in een sieraad. Zo kun je de as van je overleden huisdier in een ashangertje verwerken in de vorm van het dier, bijvoorbeeld een hond of kat.
  • Heb je nog een mooi tekstje dat is geschreven door de overledene, laat dit dan verwerken in een assieraad. Denk bijvoorbeeld aan een armband waarin een mooie zin in het handschrift van de overledene kan worden gegraveerd.
  • Een uniek assieraad kun je ook als rouwgeschenk geven aan een naaste familielid. Denk bijvoorbeeld aan een kind die een ouder of een andere dierbare is verloren.
  • Neem ook eens een kijkje op onze Pinterest bord met inspiratie voor herinneringssieraden
Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje