0
Terug naar overzicht

Unieke assieraden

06/02/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
Unieke assieraden

Wil je wat bijzonders doen met de as van een overleden dierbare? Denk dan eens aan het verwerken van de as in een sieraad. Een assieraad ter herinnering aan je dierbare kan troost bieden en dienen als steun tijdens de rouwverwerking. Daarnaast is het een mooie en unieke manier om een dierbare met je mee te dragen. We vertellen kort wat assieraden zijn en vervolgens geven wij 6 voorbeelden van unieke assieraden.

Wat zijn assieraden?

Misschien ben je al wel bekend met assieraden, je hebt er over gehoord of gelezen of misschien ken je zelf wel iemand die assieraden draagt. Het wordt namelijk steeds vaker gedaan. Het is een manier om een overleden dierbare altijd met je mee te dragen en het is natuurlijk ook erg mooi om naar te kijken. Assieraden zijn eigenlijk "normale" sieraden, maar dan wel met een zeer bijzondere inhoud en betekenis. Er wordt namelijk een kleine hoeveelheid as van een overleden dierbare verwerkt in een sieraad naar keuze. Het is ook mogelijk om een plukje haar van een overleden dierbare in unieke assieraden te verwerken. De sieraden worden vervolgens afgewerkt zoals jij dat wilt.

6 unieke assieraden:

1. Ashangers en oorbellen

Ashangers kun je gebruiken voor diverse doeleinden. Je kunt er bijvoorbeeld een ketting van maken, een armband, het gebruiken als sleutelhangertje of je geeft er een eigen draai aan dat meer bij jou of de overledene past. Vrouwen hebben iets meer keuze wat betreft unieke assieraden. Het is namelijk ook mogelijk om de as van een overleden dierbare te laten verwerken in prachtige kleurrijke oorbellen. 

ashanger

2. As ketting

Natuurlijk draag je een overleden dierbare altijd met je mee in gedachten én in het hart. Een as ketting is ook een tastbare en een mooie manier om je dierbare dicht bij het hart te dragen. Bij Op Goud Geluk kun je het lievelingssieraad van jouw dierbare laten omsmelten tot een nieuw sieraad of dit lievelingssieraad verwerken in een nieuwe ring, ketting, hanger of armband. Zij zijn gespecialiseerd in het onzichtbaar maken van de kleine holle ruimtes in het sieraad die worden gevuld met as. Ideaal voor als je niet wilt dat je assieraad teveel opvalt. 

 

3. Assieraden in de vorm van ringen

Met ringen kun je erg veel doen. Het hoeft namelijk niet perse een geheel nieuwe ring te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook de ringen van je overleden ouders samenvoegen of die van een overleden partner gebruiken. Laat de as er vervolgens in verwerken. Je kunt de ring om je vinger dragen of aan een ketting hangen en deze om je nek dragen. Bij Memorie Sieraden kun je terecht om de as van een overleden dierbare in een ring te verwerken of in een ander sieraad. Zij beschikken over een ruime keuze aan ringen die kunnen dienen als prachtig assieraad. 

Memorie Sieraden Asring

4. Unieke assieraden in de vorm van diamanten

Wil je voor iets unieks gaan? Dan is een herinneringsdiamant misschien wel een mooi idee. Ze zeggen wel eens 'Diamonds are a girls best friend', maar wist je dat een diamant ook symbool staat voor liefde en eeuwigheid? Vandaar dat er ook vaak genoeg wordt gezegd 'Diamonds are forever'. Net zoals de liefde voor een overleden dierbare is een diamant onverwoestbaar en zal het voor altijd blijven bestaan. LifeGem maakt herinneringsdiamanten uit een gecertificeerde diamant, vervaardigd uit de crematie-as van een overleden dierbare. Een herinneringsdiamant van LifeGem is dus een échte diamant en bestaat uit dezelfde fysieke eigenschappen als een diamant die wordt gevonden in de natuur. Zoals zij zelf goed verwoorden: "Een diamant is de enige edelsteen die met zijn magische verschijning zonder woorden kan vertellen wat 'houden van' betekent." Het is dus een bijzondere manier om de as van een dierbare voor altijd met je mee te dragen.

LifeGem herinneringsdiamant

5. Manchetknopen van as

Je kunt er ook voor kiezen om de as te verwerken in manchetknopen. Deze kun je dragen als je een belangrijk evenement hebt waarvoor je netjes gekleed moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een diploma uitreiking waarvan je weet dat je dierbare trots op je zou zijn of als je gaat trouwen en je wilt op de een of andere manier toch dat een overleden dierbare dichtbij je is.

Manchetknopen

6. Unieke assieraden van glas 

Er bestaan ook unieke assieraden van glas. Dit kan bijvoorbeeld een bedeltje zijn van glas in een zogenoemde 'Pandora style' of wat dacht je van een hangertje van glas. In de glazen sieraden wordt dan de as van de overleden dierbare verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een armband met verschillende bedeltjes waarin de as is verwerkt.

Bedels van glas, armbanden

Unieke assieraden: extra tips

  • Probeer de assieraden altijd af te doen vóór het douchen, schoonmaken, zwemmen, sporten, slapen etc. Hoewel de meeste sieraden waterbestendig zijn, zijn er echter chemicaliën die de assieraden kunnen aantasten. Vraag voor de zekerheid wel altijd na of het waterbestendig is en waar je op moet letten om de assieraden lang mooi te houden.
  • Heb je nog een mooi tekstje dat is geschreven door de overledene, laat dit dan verwerken in een assieraad. Denk bijvoorbeeld aan een armband waarin een mooie zin in het handschrift van de overledene kan worden gegraveerd.
  • Een uniek assieraad kun je ook als rouwgeschenk geven aan een naaste familielid. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat een ouder of een andere dierbare is verloren.
  • Je kunt ook de as van een overleden huisdier verwerken in een sieraad. Zo kun je de as van je overleden huisdier in een ashangertje verwerken in de vorm van het dier, bijvoorbeeld een hond of kat.

Neem ook eens een kijkje op onze Pinterest bord met inspiratie voor herinneringssieraden

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een bijzonder herinneringssieraad waarin je o.a. de as van een overleden dierbare kunt verwerken? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje