Terug naar overzicht

Inspiratie voor een uitvaart met een hippie thema

07/01/2021
Redactie
Delen:
uitvaart met een hippiethema

Niet iedereen heeft behoefte aan een traditionele uitvaart. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Bij RememberMe weten wij; alles is mogelijk. Het kan zijn dat je een uitvaart wilt regelen in een thema dat helemaal bij de overledene past. Er zijn natuurlijk honderden thema's, maar vandaag lichten we er één uit. Eentje vol met kleur en sfeervolle decoratie. Namelijk een uitvaart met een hippie thema.

Even kort samengevat: wat is een hippie?

Om een completer beeld te krijgen van het thema zullen wij even kort het begrip uitleggen: hippies zijn ontstaan als subcultuur onder jongeren in de jaren zestig. Belangrijke aspecten in het leven van een hippie zijn vrijheid, spontaniteit, creativiteit en plezier. Of de overledene door het leven ging als een hippie of simpelweg ontzettend fan was van een hippie levensstijl, je kunt hier in ieder geval inspiratie uithalen.

1- Een bijzondere kist of een opbaarplank

Een kist hoeft allesbehalve saai te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke kist of laat nabestaanden zelf de mooiste creaties erop tekenen. Beerenberg kisten zorgt voor kisten in alle kleuren en maten. Alles is mogelijk. Zo ook een variant op een kist; een opbaarplank. Je kunt de plank ook opmaken met verschillende wades. Een wade is een speciale doek die veelal is gemaakt van duurzame materialen. Deze zachte doek of deken wordt om de overledene heen gewikkeld. Om in het thema te blijven kun je denken aan alternatieve en kunstzinnige wades. Het mooie van een opbaarplank is dat je deze ook in verschillende stijlen hebt. Wat dacht je van bamboe of een aardeplank?

2- Kleurrijke aankleding

Zoals bekend zijn mensen die een hippie levensstijl hebben over het algemeen vrij van geest. Dit vind je dan ook terug in de aankleding. Deze is heel vrijblijvend en optimistisch. De aankleding van ruimtes is vaak kleurrijk en opvallend. Passend is dus ook om aan de wand tapijten of kleden te hangen en door de ruimte heen verschillende slingers op te hangen. Mocht je het thema helemaal willen uitbreiden, vervang de stoelen dan door kussens en kleedjes. Bij een uitvaart met hippie thema in de zomer is het ook prachtig om lampjes in de bomen hangen voor sfeerverlichting. Voor optimale sfeer wissel je dit binnen af met kaarsen.

 

 

  

3-  In hippiestijl naar laatste rustplaats vervoeren

Niet iedereen is zich ervan bewust dat je geen standaard rouwvervoer hoeft te nemen. Je hebt namelijk vele opties! Hippies reisden  vaak in Volkswagen busjes dus het past helemaal in het plaatje van een hippie levensstijl om hierin een prachtige laatste reis te hebben. KlassiekeRouwautos.nl kan hierbij helpen. Een begrafenis mag van hen meer kleur hebben en zij eren graag de laatste wensen van de overledene. Zij bieden Volkswagen busjes aan als rouwvervoer.

4- Muziek uit hippieperiode

Muziek was in de hippiecultuur een belangrijk element. De hippie periode was op zijn populairst in de jaren 60/70. Een muzikaal hoogtepunt van dit tijdperk was het Woodstockfestival. Door muziek van artiesten te kiezen die daar optraden heb je het idee dat je je weer in die tijd waant. Extra mooi is dat de hippies ervan uit gingen dat de sfeer die muziek schept, mensen samen kon brengen. Voorbeelden van artiesten zijn Donovan, Jefferson Airplane en als Nederlandstalige muziek Armand.

5- Wijde pijpen en bandana's

Mocht het naar wens zijn van de overledene dan kan er een dresscode worden gehanteerd. In het geval van een uitvaart in hippie thema is het inmiddels wel duidelijk wat dat betekent: denk aan gasten die in kleurrijke kleding, wijde pijpen of bandana's naar de uitvaart komen. Het is voor hippies ook gebruikelijk om je haar los te dragen en van een bril met een opvallend kleurtje wordt niet gek opgekeken.

6- Bedankje na een uitvaart met een hippie thema

Na afloop van de uitvaart is het soms fijn om de gasten nog persoonlijk bedanken voor hun aanwezigheid. Omdat dat niet altijd mogelijk is, kun je de gasten iets meegeven als bedankje. Een (zelfgemaakt) armbandje met bijvoorbeeld een persoonlijke tekst is een ontzettend waardevol geschenk. Je kunt de armbandjes zo toepasselijk mogelijk voor het thema maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld met veel kleuren, veertjes of kraaltjes. Voor meer inspiratie voor originele bedankjes na de uitvaart kun je hier klikken.

Een uitvaart met een hippie thema compleet verzorgd door RememberMe

Wil jij een uitvaart met een hippie thema geregeld door RememberMe? Dat kan! Wij staan voor een uitvaart met een gekleurd randje en regelen de complete uitvaart zoals jij het voor ogen hebt. Aan de hand van jouw wensen en/of de wensen van de overledene stellen wij een persoonlijke en passende uitvaart samen. Ons motto luidt: niets moet alles mag! Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer 085-0475508 en verzorgen in samenwerking met onze leveranciers uitvaarten door het hele land.

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje