0
Terug naar overzicht

Herinneringsdoosje als rouwbedankje

08/02/2024
Redactie
Delen:
herinneringsdoosje als rouwbedankje

Tijdens de uitvaart heb je vaak geen tijd om uitgebreid met alle gasten te praten, terwijl je waarschijnlijk heel blij en dankbaar bent dat ze er zijn.  Met een rouwbedankje kun je toch iedereen bedanken. Door in dit bedankje iets te verwerken wat past bij de overledene heeft iedereen ook meteen een mooie herinnering. Met een herinneringsdoosje als rouwbedankje kun je alle kanten op.

Tastbare herinneringen in een doosje

Door een doosje met persoonlijke herinneringen als foto’s, teksten en symbolen te vullen, creëer je een uniek rouwbedankje. Hieronder volgen ideeën om aan het herinneringsdoosje een persoonlijke invulling te geven.

Geef een doosje met licht

Wil je iedereen wat hoop meegeven? Geef dan een luciferdoosje mee met een tekst, bijvoorbeeld: 'Een lichtje voor jou / Een nieuw begin / Alleen maar licht en liefde / Een mooie reis' of een andere passende tekst. Of vul het luciferdoosje met allemaal foto’s met mooie momenten uit het leven van de overledene. Zo geef je de nabestaanden een kleine, maar dankbare herinnering mee.

Kaarsjes

Je kan er ook voor kiezen om kaarsjes in de uitvaart te verwerken om het afscheid meer licht te geven. Laat de locatie verlichten door alleen maar kaarsen en laat gasten ieder een van die kaarsjes meenemen naar huis. Verpak het om het helemaal af te maken in een persoonlijk doosje. Het kaarsje is dan niet alleen een bedankje, maar herinnert de nabestaanden ook aan de mooie uitvaart.

Favoriete geur

Had de overledene een typische geur waar hij of zij dol op was? Bijvoorbeeld een parfum of aftershave? Of wellicht wierook of potpourri? Stop dit in een doosje zodat de nabestaanden bij het openen van het doosje weer even herinnerd worden aan de fijne momenten met die ene persoon.

Snoepjes

Had iemand altijd die ene rol met snoepjes in zijn of haar tas? Hoe toepasselijk is het dan om deze snoepjes in een doosje mee te geven aan de nabestaanden. Als ze het doosje openen verschijnt er vast weer even een glimlach op hun gezicht.

Vul een doosje met muziek

Voor sommige mensen staat het leven in het teken van muziek, dus waarom degene ook niet herinneren op een muzikale manier? Geef bijvoorbeeld een muziekdoosje mee met het favoriete nummer. Je kan natuurlijk ook zelf nummers samenstellen. Stop in een doosje een cd of usb-stick met de muziek die op de uitvaart werd gespeeld of kies voor een mix van favoriete nummers van de overledene.

Heb jij nog een andere mooie tip om het doosje een persoonlijke invulling te geven? Laat het dan in een reactie onder dit artikel weten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje