0
Terug naar overzicht

Een romantische uitvaart

06/09/2018
Redactie
Delen:
romantische uitvaart

Bij een uitvaart denk je wellicht niet meteen aan de term romantisch. Toch kun je ook bij een uitvaart een romantische sfeer creëren. Dit past bijvoorbeeld goed bij iemand die heel erg van romantische dingen hield zoals pasteltinten, rozen, kaarsen en sprookjesachtige locaties. Hoe je dit thema op een mooie manier doorvoert in het afscheid, lees je hieronder.

Bloemen, veel bloemen

Romantiek begint met bloemen… Veel bloemen. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over het rouwboeket. Je kunt ook de ruimte waar de uitvaart plaatsvindt ermee decoreren. Zet grote vazen met pronkende rozen neer, ga voor hangdecoratie met bloemen of laat alle gasten een bepaald type roos meenemen. En zet deze allemaal in mooie kleine vaasjes neer. Een mooi item is bijvoorbeeld de pioenroos. Bloemisten die je hier goed bij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld Wolter Strijker of Pure & Trust.

Zachte kleuren

Romantiek kenmerkt zich door zachte en fijne kleuren. Pastelkleuren zijn onmisbaar als je het hebt over een romantische uitvaart. Je kunt er voor kiezen om één kleur door te voeren in het geheel, bijvoorbeeld zachtroze, maar het is ook prachtig om verschillende zachte tinten met elkaar te combineren. Zo doet zachtroze het heel erg goed met gebroken wit en baby blauw.

Rozenblaadjes strooien

Het moment van afscheid kun je een romantisch randje geven door bij de kist een aantal schalen met rozenblaadjes neer te zetten. Gasten kunnen dan een handje met rozenblaadjes pakken en deze in de kist strooien; een symbolische manier van afscheid nemen.

Een romantische uitvaart met hartjes

Hartjes geven ook vaak een romantische sfeer. Je kunt tegenwoordig houten hartjes kopen maar je kunt ze ook zelf knippen uit karton en papier bijvoorbeeld. Nog mooier is om deze hartjes te voorzien van bijvoorbeeld foto’s van de overleden persoon, of met bepaalde teksten die je aan hem of haar doen denken. Hoe je deze vervolgens verwerkt in het afscheid? Maak er hangdecoratie van, door ze bijvoorbeeld te bevestigen aan touwtjes, verwerk ze op de muren en de deuren middels een plakkertje of bevestig ze aan stokjes en steek ze bijvoorbeeld in mooie potjes met aarde.

Gastenboek met lint, kant of barokprint

Romantiek hoeft zich niet alleen te uiten middels een overvloed aan hartjes. Kant bijvoorbeeld, is ook romantisch. En wat dacht je van barokprint? Dit kun je op een mooie manier verwerken in het gastenboek. Denk aan een gastenboek met kanten details of een gastenboek met barokprint. Ook mooi: een gastenboek waarin je lint verwerkt met bijvoorbeeld een strik in de kleur die ook in de decoratie terugkomt. Ter aankleding van de tafel waar het gastenboek ligt kun je waxinelichtjes neerzetten in glazen potjes. Dit geeft een extra warme uitstraling.

Een romantische uitvaartkist

Ook aan de kist kun je een romantische draai geven. Zo kun je bij Beerenberg je kist voorzien van een zelf samengestelde tekst of afbeelding middels een print op de kist. Denk aan een mooi gedicht of een mooie bloemenprint bijvoorbeeld. 

Romantische muziek

Tijdens en na de ceremonie kun je kiezen voor romantische muziek. Denk aan klassieke balads of Franse chansons. Hoe fijn is het als je na een emotionele ceremonie met zijn allen naar mooie nummers mag luisteren en eventueel zelfs een dansje kunt doen op nummers waar jullie zulke mooie herinneringen aan hebben? Niet alleen een mooie ode aan de persoon die er niet meer is, maar ook nog eens een fijne manier om de spanningen van die dag heel even los te laten. Een andere optie is om live muziek te laten horen in de vorm van een verhaal. Zo kan Luizter het levensverhaal van uw dierbare schrijven en live vertellen met piano en zang. Of kies voor een singer-songwriter. Delise kan in overleg een liedje schrijven speciaal voor de overledene en deze tijdens de plechtigheid opvoeren. 

Kasteel als uitvaartlocatie

Als we het over locaties hebben, is er eigenlijk niets romantischer dan een groot en ouderwets kasteel. En er zijn tegenwoordig kastelen waar je de uitvaart kunt organiseren. Mooie voorbeelden hiervan zijn Kasteel de Hooge Vuursche of Kasteel Dussen.

Geen rouwauto, maar een paard met wagen

Ook qua vervoer kun je voor een romantische uitvoering gaan. Kies bijvoorbeeld voor paard en wagen. 

Knusse high tea na de ceremonie

In plaats van een samenkomst in een aula na de ceremonie, kun je ook voor een iets intiemere variant kiezen en een knusse high tea bij jou thuis organiseren of in een mooie locatie. Kies er voor om een select groepje uit te nodigen en de high tea te doen met de mensen die het dichts bij jullie staan. Je kunt een cateraar vragen je te helpen bij de high tea of iets anders wat je wilt serveren. Cateraars die wij kunnen aanbevelen zijn onder andere Het Wapen van Degenkamp en de TeaLounge.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de romantische uitvaart? Bekijk dan eens ons Pinterestbord van de romantische uitvaart. Hier hebben we heel veel inspiratiebeelden verzameld die je kunnen ondersteunen bij het invullen van een romantische uitvaart.

 

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar bedrijven die producten hebben die kunnen bijdragen aan een romantische uitvaart? Kijk dan eens bij onderstaande twee bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje