0
Terug naar overzicht

Bijzondere uitvaartlocaties

26/11/2015
Redactie
Delen:
Bijzondere uitvaartlocaties

De afscheidsceremonie of uitvaartplechtigheid vindt vaak plaats in een kerk, een uitvaartcentrum of een aula van een crematorium of begraafplaats. Deze kun je geheel naar eigen wens inrichten om daar de dienst te houden. Het is ook mogelijk om een andere, zelfgekozen locatie voor het afscheid te kiezen, bijvoorbeeld een plek die speciaal is voor de overledene. Deze bijzondere uitvaartlocaties kunnen variëren van de favoriete stamkroeg tot het bos waar een wandeling werd gemaakt. Hier vind je een aantal voorbeelden van locaties die niet voor de hand liggen.

Als je gebruik wilt maken van een uitvaartondernemer dan is het wel belangrijk om je wensen te bespreken en om na te gaan of de uitvaartondernemer dit wil helpen verzorgen. Wil de uitvaartondernemer jou hierbij helpen, ga dan in overleg of en zo ja welke onderdelen van de uitvaartceremonie geregeld kunnen worden op deze locaties.

Onze tips voor bijzondere uitvaartlocaties

Theater
Een theater geeft een bepaalde sfeer, de omgeving van muziek, toneel en dans halen bij velen mooie emoties naar boven. Voor een theaterliefhebber is dit een perfecte plek voor de uitvaart, het maakt de uitvaart net even iets persoonlijker.

Café
Iedereen heeft een favoriete stamkroeg waar met vrienden van een hapje en drankje wordt genoten. Na de uitvaart kunnen de mensen in het café samen komen en herinneringen ophalen, wellicht zelfs van mooie momenten die ze daar hebben meegemaakt.

School
Op de school waar het allemaal ooit is begonnen. Een bijzondere locatie voor kinderen die hier hun vrienden hebben gemaakt en leuke tijden hebben meegemaakt. Ook voor een leraar of lerares de plek om het afscheid te organiseren.

Bioscoop
Voor de filmliefhebber is dit de locatie waar het afscheid goed op aansluit. Het kan zelfs een idee zijn om met de gasten voor of na de uitvaart een film te bekijken in het genre waar de overledene van hield.

Strand
Het strand is een ideale locatie om uit te waaien en gedachten de vrije loop te laten. De gasten kunnen een wandeling maken door de duinen om hun verdriet te verwerken. Ook kan een strandtent afgehuurd worden waar iedereen bij elkaar komt voor een hapje en drankje.

Botanische tuin
Omgeven door de meest unieke bloemen en planten in een oase van rust kan hier de afscheidsceremonie worden gehouden en samen worden gekomen met de genodigden. Een uitvaart met een bijzonder karakter.

Boot
Met de gasten het water op voor een uitvaart met een prachtig uitzicht.

Natuur
In het bos of bovenop een berg, de natuur biedt overal een mogelijkheid voor. Er zijn tegenwoordig ook mobiele locaties die naar jou toe kunnen komen voor catering en aankleding. Zo kun je de meest creatieve locaties bedenken en deze plek naar wens inrichten.

Orangerie
In een orangerie worden in de winter de kuipplanten bewaard, die buiten staan in de zomer. Een bijzonder mooie omgeving waar iedereen in rust afscheid kan nemen.

Museum
Musea en galerieën openen steeds vaker hun deuren om zalen te verhuren voor speciale gebeurtenissen. Omgeven door kunst en cultuur kan hier afscheid worden genomen.

Fabriek of loods
De industriële uitstraling van een fabriek of loods geeft een moderne tint aan de uitvaart. De decoratie kun je ook aanpassen aan de stijl. Hang verlichting op of steek veel kaarsen aan voor mooi licht en werk met veel planten voor een groene sfeer.

Hebben jullie nog ideeën of tips voor bijzondere uitvaartlocaties? Laat het ons hieronder weten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje