0
Terug naar overzicht

Vijf rouwgedichten uitgelicht

29/01/2020
Redactie
Delen:
rouwgedichten

Ken je dat gevoel? Je bent je geliefde verloren. Woorden lijken tekort te schieten of zijn simpelweg niet toereikend om te omschrijven hoe je je voelt. Mensen willen je troosten maar lijken mijlenver van je af te staan. Het juiste rouwgedicht kan je helpen een weg te vinden in je verdriet. We hebben in dit artikel vijf prachtige gedichten uitgelicht waarin verlies steeds op unieke wijze wordt verwoord.

Rouwgedichten: onze top 5

 

Miljoenen sterren - Karin Anbergen

Iedereen die een dierbare is verloren zal dit rouwgedicht begrijpen. Stapje voor stapje ga je vooruit en worden de herinneringen aan je dierbare je meest gekoesterde bezit. Ook al is je dierbare er niet meer, je draagt diegene voor altijd met je mee in je hart.

rouwedicht Teresia Rook.

 

Verbonden voor altijd - Liesbeth Goderie

Vaak hoor je van iemand die een dierbare verloren is dat bepaalde herinneringen aan diegene vervagen. Je hebt het gevoel dat je hem of haar kwijtraakt. Weet dan, ondanks dat bepaalde herinneringen vervagen, dat je deze persoon altijd met je mee zal dragen. Dit gedicht kan troost bieden op deze momenten want, ondanks dat herinneringen vervagen, zal deze persoon altijd bij je zijn.

Rouwgedicht Liesbeth Goderie

 

Meedogenloos - Ilone Krukkert

Wanneer je een dierbare verliest, lijkt jouw wereld stil te staan terwijl de wereld om je heen doorgaat. Dit geeft een onwerkelijk gevoel. Want, hoe kan alles gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd terwijl hij of zij er niet meer is? Meedogenloos is een mooi gedicht over rouw en verlies dat erkenning geeft aan deze gevoelens.

Rouwgedicht Ilone Krukkert

 

Mens - Caroline Duisings

Een mooi rouwgedicht dat herkenbaar is voor iedereen die zich groot houdt voor de buitenwereld maar vanbinnen nog steeds rouwt. De rouwperiode heeft geen uiterste houdbaarheidsdatum en is voor iedereen anders. Wees niet te streng voor jezelf en verstop je verdriet niet voor de buitenwereld.

Rouwgedicht Caroline Duising

 

Stil zijn - Moniek van Poeteren

Wanneer je een dierbare verloren bent, zullen de mensen om je heen er alles aan willen doen om het verdriet dragelijk te maken. Vaak goedbedoeld maar je zit er misschien niet op te wachten. Herken jij je in dit rouwgedicht? Wees dan niet bang om iemand te vragen naar je verhaal te luisteren. Het kan je opluchten en je bent er echt mee geholpen. Dit is overigens slechts een deel van het gedicht. Het gehele gedicht lees je hier.

 

Rouwgedicht Moniek van Poeteren

Kun jij zelf mooi dichten?

Deze vijf rouwgedichten zijn maar een kleine greep uit de vele gedichten die er zijn. Wekelijks publiceren we nieuwe gedichten over rouw en verlies. Hou onze website dus in de gaten. Kun jij zelf mooie rouwgedichten schrijven of ken je iemand die dat kan? Laat het ons weten in de comments!

Delen:

Reacties (3)

Reactie van Mien de rooy op 9 okt. 2022 10:40
"Ik vind het rusten geven"
Reactie van Maria Frederiek Visser op 21 jul. 2021 11:01
"alles wordt altijd in het verlies van fam gesteld dat is minder erg dan het verlies van je hond,die alles voor mij was of je moet veel spreken met fam en vrienden heb ik niet dus de gedichten troosten mij niet wel fijn voor mensen met veel geld! en fam."
Reactie van Anja op 30 jan. 2020 19:07
"Ook ik heb mijn gevoel in gedichten verwerkt. Emotie gedichten noem ik ze. Geschreven na de zelfdoding van mijn man in 2016. Ik wil er graag een van delen. Als ik schrijf ben ik met mijn hart dichter bij jou Ik mag het niet vragen Want er was voor jouw geen andere weg Anders had je die genomen Jouw leven is hier over Ik heb nog een leven te leven Maar ik heb nooit kunnen denken Hiermee te moeten leven 🌹Anja🌹"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje