0
Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor een uitvaartbloemist: de voordelen

17/11/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
kiezen voor een uitvaartbloemist

Eerder deelden wij al tips en adviezen om je op weg te helpen bij het kiezen van de bloemen voor het afscheid. Want laten we eerlijk zijn... Het is niet altijd even makkelijk om te bedenken welke bloemen het meest geschikt zijn voor de uitvaart én tegelijkertijd ook eer doen aan hoe de overledene in het leven stond. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg uitvaartbloemisten te vinden die beschikken over het nodige vakmanschap, de creativiteit en service om jou te helpen met een prachtig en kwalitatief bloemstuk voor de uitvaart van een dierbare.

De voordelen van een uitvaartbloemist:

Advies van een professional

Eén van de belangrijkste voordelen als je kiest voor een uitvaartbloemist is dat je wordt voorzien van professioneel advies. Dit is fijn als je er zelf niet helemaal uit kunt komen. Een uitvaartbloemist denkt graag met je mee en kan jou goed adviseren en op de hoogte brengen van de diverse mogelijkheden voor de bloemen voor het afscheid. Dankzij de vaak jarenlange ervaring kan een uitvaartbloemist jou verzekeren van een prachtig bloemstuk afgestemd op jouw wensen. Zo kun jij je met een gerust hart focussen op andere belangrijke zaken rondom het overlijden van je dierbare.

Persoonlijke aandacht

Een ander belangrijk voordeel als je kiest voor een uitvaartbloemist is de persoonlijke aandacht die je krijgt. Het uitkiezen van rouwbloemen en rouwboeketten is vaak iets emotioneels en ook erg persoonlijk. Dan is het natuurlijk fijn als je weet dat er naar jou geluisterd wordt en dat je persoonlijk met de uitvaartbloemist in gesprek kunt gaan om jouw wensen met betrekking tot de bloemen kenbaar te maken. Bij de meeste uitvaartbloemisten kun je 24/7 met je vragen terecht. Zo staat Uitvaartbloemist in Memoriam dagelijks voor je klaar om een persoonlijk rouwstuk te maken dat bij jouw wensen past. Van een bescheiden rouwboeket tot aan de warme aankleding van de afscheidslocatie.

Van A tot Z geregeld

Vanaf het moment dat je contact opneemt met een uitvaartbloemist kun je ervan uitgaan dat jouw wensen voor de rouwbloemen in goede handen zijn. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de bestelde bloemen op tijd op de gewenste locatie worden afgeleverd en nog vers zijn op dat moment. Soms is het zelfs mogelijk om het rouwwerk nog op dezelfde dag te laten bezorgen. De meeste bloemisten controleren ook op locatie of de bloemen er nog goed uitzien en vervangen indien nodig sommige bloemstukjes door verse bloemen. Een uitvaartbloemist beschikt veelal ook over een ruim aanbod van (bijpassende) rouwlinten of rouwkaarten. Deze kun je geheel naar wens laten bedrukken en met het rouwarrangement laten meeleveren.

Maatwerk

Bloemisten die gespecialiseerd zijn in rouwbloemen of ervaring hebben met het vervaardigen van mooie rouwboeketten en rouwstukken, weten hoe jouw gevoel het beste tot uiting kan komen in de rouwbloemen. Daarnaast kunnen zij maatwerk leveren voor een zo persoonlijk mogelijke rouwarrangement, dat jouw relatie tot de overledene en de persoonlijkheid van de overledene mooi vertaalt. Wil je een speciale kleur laten terugkomen in het rouwstuk, moeten de bloemen een speciale betekenis hebben die jullie relatie weerspiegelt of moet het bloemstuk een specifieke vorm hebben? Voor een professionele uitvaartbloemist is vrijwel niets onmogelijk als het gaat om persoonlijk bloemwerk voor het afscheid.

Een ruim assortiment

Je kunt vaak ook zelf inspiratie opdoen door het ruime assortiment met rouwarrangementen en rouw- en troostboeketten online of in de bloemenzaak te bekijken. Zo werken wij met uitvaartbloemisten die het rouwbloemwerk een bijzondere invulling kunnen geven en beschikken over een ruim assortiment van uiteenlopende stijlen; van strak en minimalistisch, lief tot heel stoer, klassiek tot eigentijds. Vrijwel alles is mogelijk op het gebied van uitvaartbloemen. Neem maar eens een kijkje in het assortiment van Afscheid met Bloemen. Je zult versteld staan van alle mogelijkheden!

Dit zijn slechts vijf belangrijke voordelen van een uitvaartbloemist. Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het kiezen van een uitvaartbloemist als je op zoek bent naar bijzondere en persoonlijke bloemen voor het afscheid. Neem een kijkje op onze leverancierspagina en ontdek welke bloemist het beste bij jou of je dierbare past. 

Rouwbloemen idee: laat het rouwboeket na de uitvaart vereeuwigen in glas. Neem een kijkje bij Floral Stories voor de mogelijkheden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje