Terug naar overzicht

Een mooie laatste kaart

11/11/2015
Redactie
Delen:
Een mooie laatste kaart

“Brrr, rouwkaarten! Kunnen ze daar niet eens wat aan doen?”, hoorde ik laatst iemand zeggen. “Zo kil en onpersoonlijk. Het doet helemaal geen recht aan het leven wat iemand heeft geleid.” Heel eerlijk gezegd had ik dat beeld eerst ook. Maar inmiddels weet ik wel beter. Er is echt volop keuze in het vinden van een mooie laatste kaart. Of in het zelf maken of laten maken van een persoonlijke kaart. Fijn, want die laatste kaart, die moet goed zijn.

Bepaal zelf de stijl voor een mooie laatste kaart

Met rouwkaarten werkt het eigenlijk net als bij andere kaarten. Je bepaalt zelf de stijl. Bedenk dus goed wat je wilt en zorg dat iemand jouw wensen vertaalt naar een mooie kaart. Dat kan een standaard kaart zijn, maar ook een op maat. Als je gebruik maakt van een uitvaartondernemer dan heeft deze een collectie met kaarten, waar je uit kunt kiezen. Als daar iets tussen zit van je keuze dan kun je daar voor kiezen. Maar je kunt het ook zelf regelen, eventueel met de hulp van een uitvaartondernemer. Of met de hulp van een vriend of familielid.

Maak je kaart zelf online

Er zijn verschillende bedrijven waar je zelf online je rouwkaart kan maken. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende kaarten. Je kunt kiezen uit een van de thema’s die ze vaak aanbieden, maar ook zelf aan de slag met eigen beeldmateriaal. Zo maak je in korte tijd helemaal zelf een kaart, die aansluit op jouw wensen. Daglief Rouwdrukwerk is bijvoorbeeld een bedrijf dat deze mogelijkheid biedt.

Laat de kaart geheel op maat maken

Er zijn ook bedrijven die voor jou een kaart op maat maken, bijvoorbeeld LEAVZ Design. Zij kijken met veel zorg en betrokkenheid naar elk mens om een uniek en persoonlijk maatwerk te kunnen leveren bij het vervaardigen van rouwdrukwerk.Zo worden de persoonlijkheid, interesses en zijn of haar de rol in het werkzame en sociale leven in de kaart verwerkt. 

Kort tijdsbestek

Wellicht vraag je je af of alles wel in een kort tijdbestek geregeld kan worden als je voor een unieke kaart op maat kiest. Het antwoord is 'ja'. Deze bedrijven hebben ervaring met rouwkaarten en weten dus ook dat zaken in een kort tijdsbestek geregeld moeten worden en dat het belangrijk is dat de kaarten tijdig gedrukt en verstuurd worden. Laat je daar dus niet door weerhouden en ga voor die persoonlijke kaart als je daar een beter gevoel bij hebt.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje