0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: Een kleurrijke uitvaart

17/02/2022
Redactie
Delen:
kleurrijke uitvaart

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van beelden zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een kleurrijke uitvaart in beeld.

De foto's, gemaakt door Zoals Hein Het Ziet Fotografie, geven beeldend weer hoe een kleurrijke uitvaart eruit kan zien. 

Een kleurrijke uitvaart voor een kleurrijk persoon

De woorden 'kleurrijk' en 'uitvaart' zou je wellicht niet snel aan elkaar koppelen. Maar toch willen wij bewijzen dat het eigenlijk heel goed kan. Een kleurrijke uitvaart past bijvoorbeeld goed bij iemand die zelf kleurrijk was. Denk aan iemand die heel artistiek of kunstzinnig was of iemand die altijd erg vrolijk en opgewekt was. In dit geval was de overledene een romantische en fleurige dame die erg van bloemen hield en hier ook altijd mee bezig was. We laten hieronder zien dat het goed mogelijk is om een kleurrijke uitvaart te organiseren en leggen uit hoe je dit kunt doen. Onder andere door het gebruik van veel kleur... Maar we hebben nog meer tips; lees snel verder.

Een kleurrijke uitvaart met veel gekleurde rozen

Bij kleur denk je al snel aan bloemen en dat kon bij deze uitvaart dan ook niet ontbreken. Zeker gezien het feit dat de dame in kwestie erg van bloemen hield. Bij aankomst konden de gasten een roos naar keuze pakken uit een mandje vol met pastelkleurige rozen en rozen met een regenboog kleur. Waar die regenboogkleur vandaan komt vertellen we straks. Deze rozen mochten de gasten vervolgens een voor een neerleggen op de prachtige zelf gevlochten wilgen kist van Beerenberg. Dit resulteerde in een prachtige en kleurrijke bloemenslinger om de kist heen. Ook maakte dit de uitvaart wat persoonlijker, het is namelijk een mooie manier om de gasten meer bij de uitvaart te betrekken. De rozen waren van Wolter Strijker. Wolter Strijker verzorgt afscheidsbloemen met gevoel en liefde en dat was zeker terug te zien in de prachtige rozenslinger die hij heeft verzorgd voor deze uitvaart. In dit geval hebben we gekozen voor een gevlochten kist zodat de bloemenslinger daar goed omheen gedrapeerd kon worden, maar je kan uiteraard ook gaan voor een gekleurde kist, denk bijvoorbeeld aan de lievelingskleur van de overledene.

Een neoclassicistisch huis

Er zijn verschillende geschikte locaties voor een kleurrijke uitvaart. In dit geval hebben we gekozen voor het Hodshon Huis, gelegen in het centrum van Haarlem. Het Hodshon Huis is een monumentaal, neoclassicistisch huis dat aan het eind van de 18e eeuw is gebouwd. Met uitzicht op het water is het een prachtige locatie voor een persoonlijk en passend afscheid. Tevens is het Hodshon Huis een locatie waar van nature al een warme en romantische sfeer hangt, heel goed geschikt dus voor een romantisch en kleurrijk type.

Een passend verhaal

Bij deze kleurrijke uitvaart hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van twee ritueel begeleiders. Zoals de naam al doet vermoeden begeleiden zij rituelen rondom het afscheid. Bij deze uitvaart vertelden Corina Grotenhuis-Klerkx van Droompad Ritueelbegeleiding en Ger Thonen - beide aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) - een prachtig verhaal over de kleuren en de diepere betekenis van de regenboog. Vandaar ook dat sommige bloemen en ook de kaarsen de kleuren van de regenboog hadden. Achter iedere kleur school een verhaal dat verband hield met de overledene en werd er een persoonlijke toelichting gegeven met betrekking tot de overledene en werd ook die kleur kaars aangestoken. Dit zorgde voor een passend en kleurrijk verhaal... Een verhaal waarin iedereen de overledene herkende. Dit ritueel is vanzelfsprekend heel goed geschikt om tijdens een kleurrijke uitvaart uit te voeren.

Afscheidskaartjes en bedankjes

Bij deze uitvaart konden de gasten bij binnenkomst een berichtje achterlaten in de memory tree. Ze konden een mooie herinnering schrijven op een kaartje en deze in de herinneringsboom hangen. Na afloop van het afscheid kregen de gasten een bedankje mee. Deze bestond uit een zakje met daarin bloemzaadjes voor gekleurde bloemen. Zowel de kaartjes in de boom als het bedankje hadden dezelfde romantische en kleurrijke uitstraling als de rouwkaart en waren alle drie verzorgd door Lemea - Thankz.nl.  Bij Lemea - Thankz.nl ontwerpen ze rouwdrukwerk dat past bij de uitvaart (met thema), bij de overledene en bij de wensen van de nabestaanden.

Een kleurrijke uitvaart vastleggen

Naast de rouwkaartjes en bloemzaadjes als aandenken kun je er ook voor kiezen om de uitvaart vast te leggen op beeld. Je kunt een professionele uitvaartfotograaf of videograaf inhuren die foto's of filmbeelden maakt van de uitvaart. Het hebben van een mooie reportage kan helpen in het rouwproces. In dit geval is gekozen voor Zoals Hein Het Ziet Fotografie, een professionele uitvaartfotograaf die de uitvaart altijd mooi in beeld weet te brengen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een kleurrijke uitvaart of bij een andere uitvaart. Ook voor andere zaken rondom de uitvaart kun je bij ons terecht.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje