Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: Een stoere uitvaart

18/12/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
Een stoere uitvaart

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van beelden zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een stoere uitvaart in beeld.

De foto's, gemaakt door Astrid Houtkamp, geven beeldend weer hoe je een stoere uitvaart in kunt richten.

 

Een stoere uitvaart voor een avonturier

Een persoonlijke uitvaart is een uitvaart die bij de overledene past, oftewel een uitvaart die de persoonlijkheid en de manier waarop de overledene in het leven stond weerspiegelt. In deze uitvaart hebben we het leven van een stoere avonturier laten terugkomen. Daarom is er ook gekozen voor een 'stoere' uitvaart. Dat wil zeggen een uitvaart waarin bepaalde stoere elementen terugkomen. De persoon om wie het draait bij deze uitvaart was een voorbeeld voor jong en oud. Vrijheid vond hij belangrijk en hij wenste dit dan ook voor iedereen. Op zijn stoere motor heeft hij heel wat avonturen meegemaakt. Ze waren onafscheidelijk. Er is daarom bewust voor gekozen om de uitvaart buiten te organiseren en om zijn motor een plekje te geven bij de uitvaart. Op die manier maak je de uitvaart meteen heel eigen. Uiteraard kun je dit ook met andere persoonlijke bezittingen doen. Denk aan een muziekinstrument of een ander gebruiksvoorwerp wat de overledene typeert. Om je te inspireren geven wij hieronder nog meer tips hoe je een stoere uitvaart kunt inrichten.

Een combinatie van stoer en lief

Bij deze stoere uitvaart is er voor gekozen om naast stoere elementen ook wat zachtere 'lieve elementen' toe te voegen. Zo is de gasten gevraagd om een boodschap achter te laten op een kartonnen hartje en om dit vervolgens in een boom te hangen naast de kist. Dit is een mooi alternatief voor of aanvulling op het condoleanceboek. Is de uitvaart niet buiten? Dan kun je er ook voor kiezen om grote vazen met (wilgen) takken neer te zetten en daarin de hartjes te hangen. Daarnaast kun je er voor kiezen om ter decoratie hier en daar wat bloempjes te plaatsen. Op deze manier ontstaat er een balans tussen stoer en lief. Want zeg eens eerlijk, in iedereen mens, hoe stoer ook, zit altijd wel iets zachts. 

Geen kist, maar een wade

Ook qua lichaamsomhulsel is voor een zachte vorm gekozen, namelijk een wade. Een wade kun je net zoals een kist helemaal persoonlijk laten ontwerpen. De lijkwade zorgt voor een zachte omhulling van het lichaam, wat de meeste mensen als vriendelijk en persoonlijk ervaren. Het sluiten van de wade voelt als een zachte natuurlijke handeling die je doet denken aan het toedekken van iemand met een warme zachte deken, maar dan voor de laatste keer... Voor deze stoere uitvaart is er gekozen voor een prachtig witte wade van Koester. In de bloemen zie je weer meer de stoere elementen terug komen. Bloemenboetiek 't Bolletje heeft het bloemwerk prachtig rondom de wade weten te decoreren. De oranje en groene kleuren steken mooi af tegen de witte wade en passen mooi in de setting van de tuin waar de uitvaart plaatsvindt.

Hapjes en drankjes op de locatie

Bij deze stoere uitvaart is gekozen voor een toepasselijke uitvaartlocatie, namelijk Locatie STUDIO 19c. Te midden van fruitboomgaarden kun je hier afscheid nemen van je dierbare. Locatie STUDIO 19c ligt in het midden van Nederland en beschikt over verschillende binnen- en buitenmogelijkheden om samen te komen en waardevolle herinneringen te delen. Ook de catering kan door hen worden verzorgd. Bij deze uitvaart is er gekozen voor een Thaise soep en een rijstschotel omdat de overledene  vaak naar Azië reisde. Op deze manier krijgt ook de catering een persoonlijke twist. Er is heel veel mogelijk op het gebied van uitvaartcatering. Bij een stoere uitvaart zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een barbecue. Een barbecue als afsluiting op een stoere uitvaart zorgt voor een wat lossere sfeer.

Een muzikale levensloop

Muziek maakt tegenwoordig ook steeds vaker deel uit van de uitvaart. Op een stoere uitvaart mag muziek zeker niet ontbreken. Voor deze uitvaart hebben we gekozen voor zang in combinatie met piano. Je kunt kiezen voor nummers die wat zeggen over de overledene. Bij een stoere uitvaart kies je bijvoorbeeld nummers waarin er wordt gezongen over een persoon die veel van avonturen hield. Of je kiest er voor om muziek af te spelen waar de overledene graag naar luisterde. Op die manier is het ook wat persoonlijker. De muziek op deze uitvaart werd live verzorgd door Luizter. Luizter vertelt op muzikale wijze levensverhalen waarin het 'vieren van het leven' centraal staat. Met piano en zang wordt het levensverhaal van een overleden dierbare live gezongen en verteld.

Een stoere kaart voor op een stoere uitvaart

Om het allemaal nog wat persoonlijker te maken kun je de rouwkaart helemaal op maat laten maken. De kaarten voor deze stoere uitvaart zijn gemaakt door Lemea - Thankz.nl. Aan de hand van het levensverhaal van een overledene kunnen zij een mooie passende kaart ontwerpen. Dat hebben ze ook bij deze kaart gedaan. De vogels op de kaart staan voor vrijheid. Het ontwerp is stoer en past precies bij hoe de persoon in het leven stond.

Een stoere uitvaart vastleggen

Door de uitvaart vast te leggen op beeld houd je een blijvende herinnering van het laatste afscheid over waar je altijd op terug kunt kijken. Foto- en videomateriaal van de uitvaart kunnen tevens een positieve werking hebben op het rouwverwerkingsproces. Daarnaast kunnen de foto's van de uitvaart fijn zijn voor de mensen die er niet bij konden zijn. Wij werken samen met een groot aantal professionele uitvaartfotografen en videografen. Zij weten precies wat ze wel en niet kunnen vastleggen en hoe ze een mooie reportage van de de uitvaart kunnen maken.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een stoere uitvaart of bij een andere uitvaart. Ook voor andere zaken rondom de uitvaart kun je bij ons terecht.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje