0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: kinderuitvaart met een thema

24/08/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
kinderuitvaart met een thema

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een kinderuitvaart met een thema in beeld.

Deze video, gemaakt door Uitvaartfilm.nl, geeft een mooie indruk van een kinderuitvaart met een thema. Het thema bij deze uitvaart is 'unicorn'.

De foto's, gemaakt door Dagliefste, Nicole Dees en Tonny Visser-Vink, geven beeldend weer hoe een kinderuitvaart met een thema eruit kan zien. 

Hoe organiseer je een kinderuitvaart met een thema?

Het verliezen van een dierbare is altijd zwaar. Laat staan als het om een een klein kindje gaat. Je wilt natuurlijk een mooie afscheid voor je kindje. Daarom zijn wij er om je hier een beetje bij te helpen. Met behulp van onze tips en adviezen hopen wij jou inspiratie te geven voor een uitvaart van een kindje. Bij deze uitvaart zijn we uitgegaan van een meisje wat dol was op de kleur roze en op alles wat te maken had met 'unicorn'. Dit hebben we als thema in de uitvaart verwerkt. We willen met dit voorbeeld laten zien dat je met behulp van een favoriete kleur en (strip) figuur niet alleen een mooi geheel maar ook een persoonlijke uitvaart kunt creëren. Uiteraard kun je ook een andere favoriete kleur, (strip) figuur of andere dingen die een kindje typeren uitkiezen. Als het kindje oud genoeg was kun je bijvoorbeeld ook denken aan dieren, televisie personages en de lievelingssnacks van het kindje. Een of meerdere dingen kun je terug laten komen als thema in de uitvaart. In dit artikel geven we allerlei tips hoe je een kinderuitvaart met een thema kunt organiseren en waar je aan kunt denken. Ook geven we je informatie over de bedrijven die hebben geholpen bij deze uitvaart.

Een roze unicorn thema

Bij deze uitvaart is gekozen voor de kleur roze en het thema unicorn. Je ziet dat de eenhoorn en de kleur roze overal in terugkomen; in de kist, de bloemen, de stoelen en de rest van de decoratie. Het zorgt voor een beetje kleur en vrolijkheid tijdens de uitvaart. Want daar staan kinderen ook voor, ze zijn vrijwel altijd vrolijk en brengen met hun fantasie kleur in je leven! Wat is nou mooier dan dit ook in het afscheid terug te laten komen. Zo herinnert iedereen het kindje zoals hij of zij was; vrolijk, blij en niet te vergeten fantasierijk. Daarnaast maakt de favoriete kleur en figuur van het kindje de uitvaart persoonlijk. Deze kinderuitvaart met een thema laat zien dat een afscheid ook heel lief en zacht kan zijn. Voor de kindjes die aanwezig zijn op de uitvaart kan dit ook erg fijn zijn. Zo weten bijvoorbeeld broertjes, zusjes en vriendjes dat een afscheid ook wel iets moois kan hebben, ondanks alle verdriet en gemis eromheen.

Een unicorn kist

Deze prachtige unicorn kist is op maat gemaakt door Beerenberg. Zoals je ziet komen de mooie kleurtjes van de regenboog terug in de beschildering van de kist. Er is met veel zorg gewerkt aan de kist en de prachtige details. De kist is zelfs voorzien van ware vleugels. De vleugels geven de unicorn kist een extra touch. Het fijne aan Beerenberg is dat ze met je meedenken. Ook als je een ander thema wilt kunnen zij een toepasselijke kist erbij maken. Het prachtige bloemwerk van Hartemeisjes maken de unicorn kist helemaal af. De gedetailleerde kop en de regenboog staart van de unicorn zijn helemaal gemaakt van bloemen en vormen een waar kunstwerk. Hartemeisjes is niet alleen gespecialiseerd in het maken van dit soort prachtige afscheidsbloemwerk, maar ze verzorgen desgewenst ook de styling en decoratie bij uitvaarten.

 

Door weer en wind

Deze kinderuitvaart vond plaats in de buitenlucht. Om de prachtige kist en het bloemwerk te beschermen tegen eventuele weersveranderingen is er gekozen voor een vrolijke tent van Maharadja Tenten. Maharadja Tenten is gespecialiseerd in het verhuren van unieke, chique en trendy Indiase tenten in diverse kleuren en maten. De tenten creëren een unieke sfeer tijdens een uitvaart. Daarnaast kun je de tent ook inrichten. Zo is er bij deze uitvaart voor gekozen om roze kussentjes en roze kleedjes om en onder de kist te leggen. 

Woord en muziek

Je kunt natuurlijk altijd een CD opzetten met geschikte uitvaartmuziek of het lievelingsliedje van de overledene. Maar waarom zou je het niet wat persoonlijker maken? Daarom is er hier gekozen voor een uitvaartspreker en live muziek. Jelle Kuiper is officieel trouwambtenaar in heel Nederland, maar deze creatieve professional kun je ook inhuren als uitvaartspreker. Het fijne aan een ervaren spreker is dat hij zich goed kan inleven in zijn publiek en hier ook rekening mee houdt. Samen met het prachtige gitaarspel van Peter Krako van Memories Uitvaartmuziek is er een mooie combinatie van woord en muziek ontstaan die is afgestemd op een uitvaart van een kind. Bij Memories Uitvaartmuziek streven ze er altijd naar om waardevolle en betekenisvolle herinneringen te maken met live uitvaartmuziek. Zo ook op deze bijzondere kinderuitvaart.

Een foodtruck of sweet table

Ooit gedacht aan een foodtruck of een sweet table voor een uitvaart? Het kan namelijk allemaal! Kinderen houden van zoetigheid en heerlijke lekkernijen. Voor deze kinderuitvaart met een thema is er gekozen voor een foodtruck. Een foodtruck geeft een vrolijke en sfeer aan de uitvaart. In plaats van een uitgebreide catering kun je het ook simpel houden, door een sweet table met bijvoorbeeld de lievelingskoekjes, cupcakes en limonade van het kindje op een mooi gedecoreerde tafel te presenteren. Denk ook aan roze snoepjes en unicorn bestek en plastic bekertjes. Een sweet table past goed bij een uitvaart van een kind, vooral als er ook kindjes aanwezig zijn. Doordat je een sweet table goed kunt afstemmen op een thema, zoals dit unicorn thema, zorgt het ook voor meer eenheid.

Een kinderrouwauto

Voor deze kinderuitvaart met een thema is er gekozen voor een witte Fiat 500. Deze Fiat van Straver Mobility Group dient als kinderrouwauto. Bij Straver Mobility Group heb je een ruime keuze aan rouw- en volgauto's. Voor deze uitvaart met roze unicorn thema zou je ook kunnen kiezen voor een rouwauto in de kleur roze. Net zoals bij een kist geldt ook voor rouwauto's dat het kan worden afgestemd op de persoonlijkheid van de overledene. Hield de overledene bijvoorbeeld van fietsen? Dan kun je bij Straver Mobility Group ook kiezen uit diverse uitvaartfietsen. 

Foto's en film als herinnering

De herinneringen aan zo een bijzondere kinderuitvaart met een thema wil je vast en zeker bewaren. Zeker als er broertjes of zusjes zijn kan dit erg waardevol zijn. Als ze wat groter zijn kunnen ze altijd nog eens terugkijken. Maar ook voor andere, oudere nabestaanden kan het heel waardevol zijn. Het terugkijken naar de uitvaart kan helpen bij de rouwverwerking en het kan fijn zijn voor mensen die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Deze kinderuitvaart met een thema is gefotografeerd door Dagliefste, Nicole Dees en Tonny Visser-Vink. Stuk voor stuk top fotografen. Daarnaast is deze uitvaart vanaf begin tot einde gefilmd door Uitvaartfilm.nl. Zij verwerken de bijzondere momenten tijdens de uitvaart tot één samenvattend en karakteristiek document. Prachtig om voor altijd te hebben natuurlijk.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een kinderuitvaart met een thema of bij een andere uitvaart. Ook voor andere zaken rondom het afscheid kun je bij ons terecht.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Mirjam Halsema Venhuizen. op 20 aug. 2021 15:39
"Zelf heb ik geen kinderen.maar dit gemis moet onbeschrijflijk zijn voor de ouders. Toch hebben ze van dit afscheid iets geweldigs gemaakt. Dit komt op iedereen heel ontroerend over."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje