0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: Een stijlvolle uitvaart in eigen tuin

25/07/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
een stijlvolle uitvaart

In de reeks uitvaart in beeld geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een stijlvolle uitvaart in eigen tuin in beeld.

Onderstaande video, gemaakt door Uitvaartfilm.nl, geeft een mooie indruk van een stijlvolle uitvaart in eigen tuin.

De foto's, gemaakt door Dagliefste en Tonny Visser-Vink geven beeldend weer hoe je een stijlvolle uitvaart in eigen tuin in kunt richten.

Een stijlvolle uitvaart in eigen tuin, hoe organiseer je deze?

Je denkt bij een uitvaart misschien niet snel aan een uitvaart in eigen tuin, maar waarom niet eigenlijk? Als je er de nodige ruimte en mogelijkheden voor hebt is het een prachtige manier om afscheid te nemen van een overleden dierbare. Een uitvaart in eigen tuin kun je op veel verschillende manieren organiseren én het is vaak toch net wat persoonlijker, omdat het afscheid in een vertrouwde omgeving plaatsvindt. Wij geven je tips hoe je een uitvaart in eigen tuin kunt organiseren welke ook nog eens zeer stijlvol is. Ook geven we je informatie over de bedrijven die geholpen hebben bij deze stijlvolle uitvaart.

Het weer

Een stijlvolle uitvaart in eigen tuin is natuurlijk het allermooist als het ook nog eens mooi weer is, maar helaas hebben we in Nederland nog al eens te maken met een fikse regenbui. Dus hierbij onze eerste tip voor het organiseren van een uitvaart in eigen tuin: huur een tent met indien nodig ook tentverwarming. Eventueel kun je deze tip ook gebruiken als het juist warm en zonnig is. Een tent kan dan zorgen voor schaduw. Je kunt er dan ook voor kiezen om de zijkanten van de tent weg te laten, zodat je wel voldoende frisse lucht in de tent krijgt. Je krijgt dan het effect zoals je hieronder op de foto ziet.

Een kist met bijzondere bloemen

Er is hier gekozen voor een elegante witte kist, met opvallend grote en kleurrijke bloemen erop. Dit steekt mooi af tegen een groene achtergrond. En geeft het geheel een stijlvolle aanblik. Deze witte kist is van Van Wijk Uitvaartkisten, een familiebedrijf dat al vijf generaties lang kisten maakt, in vele verschillende ontwerpen. Het bloemwerk is verzorgd door Uitvaartbloemist In Memoriam. Dit creatieve bedrijf heeft bij deze uitvaart gekozen voor een groots bloemstuk dat de gehele kist bedekt. Daarnaast hebben ze twee enorme bloemstukken op een pilaar geplaatst, waardoor het geheel prachtig is aangekleed. Om in het thema 'stijlvol' te blijven is er voor gekozen om professionele dragers in te zetten van Draagkracht. Jonge, net geklede heren dragen de kist vanaf de rouwauto naar de tuin en later ook weer terug naar de rouwauto. Dat levert een indrukwekkend en emotioneel moment op. Draagkracht levert overigens niet alleen dragers. Ze leveren representatief en ervaren uitvaartpersoneel voor diverse diensten, van dragers tot uitvaartverzorgers.

Gezamenlijk eten in de tuin

Bij een uitvaart in de tuin moet je ook nadenken wat je met de catering wil. Bij deze uitvaart is er voor gekozen om na de ceremonie met een klein intiem gezelschap te dineren. Zo kun je in je eigen omgeving terugkijken op de dag en proosten op het leven van de overledene. De catering voor deze uitvaart is verzorgd door Het Wapen van Degenkamp. Degenkamp staat garant voor kwaliteit en service en stelt net zoals voor deze uitvaart in eigen tuin een zo passend mogelijk arrangement samen. Kies bijvoorbeeld voor catering die bestaat uit eten en drinken waar de overledene van hield. Dat maakt het extra persoonlijk. Wat het ook persoonlijk maakt is door naast ieder bord een mooie kaart, bijvoorbeeld in de stijl van de rouwkaart, te leggen met daarop een afbeelding van de overledene en een mooie tekst erbij. Het rouwdrukwerk voor deze uitvaart is verzorgd door Daglief. Daglief Rouwdrukwerk is een jong bedrijf met een innovatieve collectie rouwdrukwerk. Zij hebben een online tool waarmee je ook zelf het rouwdrukwerk kunt vormgeven.

Live muziek

Wat doe je met de muziek als je een uitvaart in eigen tuin organiseert? Live muziek past heel goed binnen deze setting. Het maakt het extra persoonlijk en intiem. De muziek werd op deze uitvaart verzorgd door het duo van Luizter. Het talentvolle duo bestaat uit een zangeres en een pianist die gespecialiseerd zijn in sfeervolle live muziek. Luizter schrijft en vertelt de muzikale levensloop van de overledene met live muziekfragmenten. Ook verzorgen zij live achtergrondmuziek tijdens een uitvaart, condoleance of herdenkingsceremonie.

Een laatste rit in stijl

De prachtige witte Princess Vanden Plas, gemaakt in de Austin fabriek in Engeland, past wat ons betreft heel goed in het plaatje van de stijlvolle uitvaart in eigen tuin. Deze rouwauto is van Straver Mobility Group. Onze tip is om te kiezen voor rouwvervoer dat past bij de persoonlijkheid van de overledene of dat past bij de sfeer van de uitvaart. Het wagenpark van Straver Mobility Group is heel breed waardoor je voldoende keuze hebt.

Stijlvolle aankleding

De styling bij deze stijlvolle uitvaart in eigen tuin is verzorgd door RememberMe en Chantal Greeven. Chantal heeft er met haar aankleding voor gezorgd dat de setting een geheel vormt. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtig gedecoreerde tafel waar alles op elkaar is afgestemd. Het is stijlvol en tegelijkertijd intiem. Een ander klein maar belangrijk onderdeel van de aankleding dat we zeker even willen benoemen zijn de witte wensbootjes van Urnenhemel.nl. De milieuvriendelijke bootjes met waxinelichtjes erin zijn gemaakt om op het water te laten drijven. Dat kan in een schaal met water zoals bij deze uitvaart maar ook elders in het water. De gedachte erachter is dat de wensen en gedachten van nabestaanden mee drijven op de stroming van het water. Het geeft een mooi effect voor een uitvaart in de tuin, vooral als je zelf een vijver in de tuin hebt is dit een mooi idee. Leg ook hier en daar witte bloemen neer als decoratie. Het mooiste is natuurlijk als je de bloemen kunt gebruiken die in de tuin groeien. 

Foto's en video's als aandenken

Om altijd nog terug te kunnen kijken naar deze emotionele en belangrijke dag in de tuin, geven wij je graag de tip om de uitvaart vast te laten leggen. Een fotoalbum of video is een waardevol document voor later. Het is immers het laatste afscheid van een dierbare. Deze stijlvolle uitvaart in eigen tuin is onder andere gefotografeerd door Dagliefste. Met haar jarenlange ervaring in het fotograferen van uitvaarten stelt zij een indrukwekkende fotoreportage samen die de uitvaart goed samenvat en het dus onvergetelijk maakt. Ook met dank aan Tonny Visser-Vink hebben wij de stijlvolle uitvaart in eigen tuin goed in beeld kunnen krijgen. Met een grote passie voor fotografie lukt het Tonny om elke setting die ze voor haar lens krijgt zo perfect mogelijk vast te leggen. De uitvaart is van A tot Z gefilmd door Uitvaartfilm.nl. Zij zorgen er op zeer professionele wijze voor dat alle belangrijke momenten worden vastgelegd, zodat je alles weer kunt terugkijken wanneer je daar even behoefte aan hebt.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een stijlvolle uitvaart in eigen tuin of elders maar ook bij andere zaken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje