Terug naar overzicht

Ook zo benieuwd naar de film Tonio?

10/10/2016
Redactie
Delen:
Tonio

De film Tonio is bijna uit! Als redactie kunnen we niet wachten hem te bekijken. We zijn benieuwd hoe het rouwproces van A. F. Th Van der Heijden na het overlijden van zijn zoon in beeld is gebracht.

Verkeersongeluk 

“Het boek Tonio heeft mij in leven gehouden”, zegt Van der Heijden in een interview met het NRC Handelsblad. Op Eerste Pinksterdag 2010 gebeurt hem het ergste wat een ouder kan overkomen: zijn zoon Tonio overlijdt na een aanrijding. Het leven van Van der Heijden en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich verandert van de een op de andere dag in een nachtmerrie.

Een isolement

Wanneer je het boek leest volg je letterlijk het verwerkingsproces van Van der Heijden. De schrijver raakt in een isolement. Hij haalt alle herinneringen aan Tonio tijdens het typen naar boven. Het enige waartoe hij in staat is is schrijven, piekeren en zijn verdriet wegdrinken samen met Mirjam. De schrijver stelt zichzelf vragen die veel ouders hebben wanneer hun kind overlijdt. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe had hij dit kunnen voorkomen? Hij geeft zichzelf de schuld van de dood van zijn zoon. Hij bekijkt zelfs de camerabeelden waarop Tonio wordt aangereden en bezoekt tenslotte de plaats waar het allemaal zo erg mis ging.

Tonio als kandidaat voor Oscar 

We zijn ontzettend benieuwd naar de film. Pierre Bokma speelt de schrijver, Rifka Lodeizen de moeder en Tonio wordt gespeeld door Chris Peters. Volgens The Hollywood Reporter is de film zelfs een serieuze kandidaat voor een Oscar. Van der Heijden en zijn vrouw hebben de film al gezien. Beiden vinden het werk van regisseur Paula van der Oest prachtig. “Wat een ingetogen sfeer ademde de film uit, waardoor al het vreselijke ongelooflijk goed tot zijn recht kwam,” schrijft Mirjam in haar blog.

Laat het ons weten 

Vanaf 13 oktober 2016 draait Tonio in de bioscoop. Wij hebben natuurlijk al kaartjes gekocht. Ga jij er ook heen? We zijn benieuwd wat je ervan vond. Laat het hieronder in een reactie weten. Bekijk alvast de trailer.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje