Terug naar overzicht

Meest geweigerde familieleden op een uitvaart

15/08/2016
Redactie
Delen:
geweigerde familieleden op een uitvaart

Het is lang niet altijd zo dat alle familieleden worden uitgenodigd voor een uitvaart. Er kan bijvoorbeeld ruzie zijn in de familie waardoor een bepaald familielid geen uitnodiging ontvangt, maar het kan ook zo zijn dat een schoonmoeder een ongewenste gast is omdat ze gewoon niet zo lekker in de familie ligt. Nuvema uitvaartverzekeringen kwam in 2011 met een onderzoek waarin zij de meest geweigerde familieleden op een uitvaart belichtten.

Wat denken jullie?

Oké, het is misschien een onderzoek dat inmiddels een beetje verouderd is, maar het is en blijft natuurlijk wel interessant om te lezen. Nieuwere resultaten zijn er helaas niet, wat ons op de redactie alleen nog maar meer nieuwsgierig maakt. Want zouden onderstaande resultaten nog steeds kloppen of denken we hier als nuchtere Nederlanders inmiddels heel anders over? Kijk gauw met ons mee en geef je oordeel...

De top tien meest geweigerde familieleden op een uitvaart

Laten we 't beestje maar meteen bij de naam noemen: ex-mannen staan met stip op nummer een (sorry guys), gevolgd door de zussen. Verrassend: de altijd zo gevreesde schoonmoeder staat 'slechts' op nummer 10 in de lijst... Zie hieronder de complete reeks.

 1. Ex-man
 2. Zus
 3. Ex-vrouw
 4. Broer
 5. Vader
 6. Schoonzus
 7. Tante
 8. Zwager
 9. Nicht
 10. Schoonmoeder

Wat zijn dan de belangrijkste redenen om te weigeren?

Als we kijken naar het weigeren van familieleden op een uitvaart, is de meest genoemde reden een familieruzie uit het verleden. Ook het feit dat er soms al jaren geen contact meer is, is een belangrijke beweegreden.

 • Vanwege een eerder voorval: 21,6 procent
 • Geen contact meer: 20,4 procent
 • Andere reden: 15,5 procent
 • Persoonlijke redenen: 8,8 procent
 • Om mijn gezin en familie te beschermen: 2,2 procent
 • Wil ik niet zeggen: 31,5 procent

Zoals we eerder al zeiden: het onderzoek is inmiddels een beetje verouderd; we nemen het hier op de redactie dan ook met een heel klein korreltje zout. We zijn heel erg benieuwd of de resultaten vandaag de dag nog kloppen en houden alle onderzoeken omtrent uitvaarten met nieuwsgierige ogen in de gaten. Mochten er nieuwe resultaten boven water komen, dan zijn jullie de eersten die het te horen krijgen!

Bron: Nuvema Uitvaartverzekeringen

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje