0
Terug naar overzicht

Nadenken over je eigen uitvaart: de oriëntatiefase

27/07/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
Nadenken over jouw eigen uitvaart

De kans is groot dat je bij dit artikel terecht bent gekomen, omdat je er klaar voor bent om alvast na te denken over je eigen uitvaart. Hoewel het geen onderwerp is waar de meeste mensen graag over praten, is het alleen maar goed dat jij je er nu al mee bezighoudt, of je in ieder geval al aan het oriënteren bent. Het is namelijk fijn voor jezelf om te weten dat jij een afscheid krijgt dat bij jou past.

Laten wij nou net hét uitvaartplatform zijn waar je alle nodige informatie en inspiratie kunt vinden omtrent de uitvaart en rouw. Om je op de goede weg te helpen, vertellen wij waar je allemaal aan kunt denken bij het oriënteren op de vele mogelijkheden voor een persoonlijke invulling van je eigen uitvaart.

Nadenken over je eigen uitvaart: vooraf oriënteren

Zoals je inmiddels al weet, kan het nooit kwaad om je vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden voor een afscheid dat recht doet aan hoe jij in het leven staat. Tijdens deze oriëntatiefase kom je wellicht heel veel nieuwe dingen tegen die je eerst voor onmogelijk hield. Alleen maar om even een aantal voorbeelden te benoemen, wist je dat:

  • De uitvaart niet per se in een aula of een ruimte van een uitvaartcentrum hoeft plaats te vinden? Er zijn genoeg inspirerende locaties voor een uitvaart. Denk aan een kasteel, een landhuis, een restaurant of zelfs de kantine van jouw eigen sportclub.
  • Een zwarte rouwauto vervangen kan worden door een Volkswagenbusje, een koets of een Minirouwauto?
  • De kist geheel naar wens gepersonaliseerd kan worden en dat er ook bijzondere alternatieven zijn voor uitvaartkisten? Denk bijvoorbeeld aan een wilgenmand of een prachtige wade
  • Dat er tegenwoordig vele mogelijkheden zijn voor livemuziek op de uitvaart? Denk aan een live zanger(es) die aan de hand van jouw persoonlijke verhaal een geheel nieuw lied schrijft.

Het internet afspeuren

Oriënteren op de vele uitvaartproducten en -diensten kan op verschillende manieren. De meest laagdrempelige manier is natuurlijk het internet. Op het internet kun je op ieder gewenst moment informatie zoeken over de mogelijkheden voor de uitvaart. Helaas weten veel mensen nog niet wat kan en mag, welke producten er zijn, wat normale prijzen zijn en hoe je meer regie krijgt om een passend afscheid te organiseren. Hoewel hier gelukkig al verandering in begint te komen en mensen steeds meer kiezen voor een persoonlijke uitvaart, blijkt praten over de dood en de uitvaart vaak toch nog een taboe te zijn. Onze missie is om dit taboe te doorbreken door op ons uitvaartplatform zoveel mogelijk te informeren en inspireren omtrent rouw, verlies en de uitvaart.

Open dagen en uitvaartbeurzen

Het bezoeken van open dagen en uitvaartbeurzen, die overal in het land worden gehouden, biedt eveneens een goede gelegenheid om je te oriënteren op wat er mogelijk is. Op een uitvaartbeurs kun je direct met leveranciers in contact komen, ideeën uitwisselen met andere bezoekers en met eigen ogen zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn voor een persoonlijk afscheid. In onze beursagenda zie je welke uitvaartbeurzen de komende maanden op de planning staan. Daarnaast organiseren wij ook jaarlijks beurzen. Kijk maar eens op de Funeral Fair pagina.

Oriëntatiegesprek met een uitvaartondernemer

Maak eens een afspraak met een lokale uitvaartondernemer. Zij weten immers als geen ander welke zaken belangrijk zijn om vooraf door te nemen. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de vele mogelijkheden in de omgeving die kunnen bijdragen aan een bijzondere uitvaart. Ook als het gaat om het bespreekbaar maken van jouw uitvaartwensen kun je bij een uitvaartondernemer terecht. Door je wensen alvast kenbaar te maken hebben je nabestaanden een houvast bij het regelen van jouw uitvaart als het zover is. 

Een uitvaart regelen in Rotterdam? Wij staan 24/7 voor je klaar. Bel ons: 085-0475508. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek waarin we jouw uitvaartwensen bespreken: 010-820 97 53 of info@rememberme.nl.

Uitvaartwensen in kaart brengen

Met behulp van onze planningtools kun je jouw uitvaartwensen online vastleggen. Door de vragen te doorlopen krijg je ook meteen een beter beeld bij de mogelijkheden voor je eigen uitvaart. Je kunt natuurlijk ook eerst even zelf rustig rondstruinen op onze website, er is immers genoeg te lezen en te zien... ;)

Maar mocht je meteen willen beginnen met het in kaart brengen van jouw wensen met betrekking tot je eigen uitvaart, dan kun je terecht bij onze planningtools. Aan de hand van vragen en inspirerende voorbeelden helpen deze tools jou om je wensen voor een persoonlijk afscheid vast te leggen. Een uitvaart organiseren die bij je past, begint immers bij jezelf... En met een goede voorbereiding! En maak je maar geen zorgen, de planningtools zijn helemaal gratis te gebruiken en jouw gegevens worden veilig opgeslagen. Jij bepaalt helemaal zelf met wie jij jouw uitvaartwensen deelt.

uitvaarplanner

Interesse in een tastbare uitvaartplanner? Stuur een mailtje naar info@rememberme.nl voor meer informatie over de prijs en verzendmethode.

Delen:

Leveranciers

Op zoek naar een uitvaartondernemer die staat voor kwaliteit, een persoonlijke aanpak en aandacht voor jouw wensen? Bekijk dan eens onderstaande uitvaartverzorgers.
Bekijk meer uitvaartverzorgers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje