0
Terug naar overzicht

7 x Bijzondere urnen uitgelicht

03/11/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzondere urnen

De mogelijkheden voor de asbestemming zijn oneindig. Je kunt de as van je dierbare op een bijzondere plek uitstrooien, maar je kunt er ook voor kiezen om de as in een bijzondere urn te bewaren en deze een speciaal plekje in huis te geven als aandenken. Urnen zijn er in allerlei vormen, kleuren en materialen. Kies je voor een simpele urn of past een spraakmakende urn die als een eyecatcher in de woonkamer staat toch veel beter bij je dierbare? De keuze is reuze, dus wij snappen dat het niet makkelijk is om een keuze te maken. Daarom lichten wij in dit artikel 7 bijzondere urnen uit ter inspiratie. Wie weet zit dé perfecte urn voor jou of je dierbare hier wel tussen.

7 x Bijzondere urnen

1. Een veelzijdige urn

Ben je opzoek naar een stijlvolle urn als tastbare herinnering aan je dierbare? Dan is de Waymood-urn een mooie optie. Deze urn is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je gemakkelijk personaliseren met de online configurator. De Waymood-urn is gemaakt van houtgevuld 3D-printfilament en heeft een kern van RVS. Deze bijzondere urn is niet alleen geschikt als asbestemming, maar je kunt er nog veel meer mee! Zo kun je in de urn ook een persoonlijke aandenken bewaren. Denk aan sieraden of een persoonlijke brief van je dierbare.

Waymood bijzondere urnen

2. Een unieke urntotem

Anders dan andere urnen. De urntotem van Artmind is een persoonlijke herinneringsurn die symbool staat voor hoop en vertrouwen. Op het oog zou je niet meteen denken dat er as in de totem zit. Dit kan een fijne eigenschap zijn als je de as van je dierbare 'onopvallend' in je interieur wilt opnemen. Deze bijzondere urn lijkt namelijk op een fraai kunstwerk van klei dat met de hand is gevormd. Je kunt de urntotem geheel naar wens laten personaliseren en er details in laten verwerken die je aan je dierbare doen denken of een speciale betekenis hebben.

artmind bijzondere urnen

3. Een vlinder met een verhaal

De vlinder staat symbool voor een aantal dingen. Onder andere voor de drie stadia van de menselijke ziel: geboorte, dood en wederopstanding, maar ook voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Hoe bijzonder is het dan om de as van je dierbare te bewaren in een urn met de vorm van een vlinder? Neverfade maakt urnvlinders waarin je een klein deel van de as, een briefje met een persoonlijke boodschap, of een haarlok in kunt bewaren. Laat een vlinder in de lievelingskleur van de overledene spuiten door middel van een airbrush techniek, zodat je een eigen unieke vlinderurn hebt. Op het granieten sokkeltje kun je een stukje tekst laten graveren om de vlinderurn nog meer te personaliseren.

Neverfade bijzondere urnen

4. Natuur en keramiek

Stond de overledene in verbinding met de natuur? Dan zul je de urnen van De Mooiste Urn vast geweldig vinden! Geïnspireerd door de natuur en haar directe omgeving, creëert Rita Spaan Klauss bijzondere urnen en andere unieke objecten in een onlosmakelijke verbondenheid met de natuur. De abstracte organische vormen van de urnen zijn aards en tegelijk verfijnd, zoals op onderstaande foto te zien is. Elke urn wordt met de hand gemaakt en kan geheel op aanvraag worden vervaardigd.

de mooiste urn bijzondere urnen

5. Een mini-urn

Als je opzoek bent naar een minder opzichtige urn en graag een kaarsje aansteekt als aandenken aan je overleden dierbare, dan is de de Halo Mini-urn perfect. De Halo is een mini-urn met waxinelichthouder, waarin je een symbolische hoeveelheid as kunt bewaren. Na de asverstrooiing met de TOLAD as verstrooi-wandelstok, kun je de Halo vervolgens eenvoudig vullen met een klein deel van de as dat is overgebleven. Ondanks dat het een kleine urn is, kun je ook de Halo Mini-urn laten personaliseren met een gegraveerde tekst aan de onderzijde.

halo mini-urn bijzonder urnen

6. Windlicht urn

De windlicht urn... Een urn waar je niet vaak over hoort. In de keramieke bolurn van Urnenhemel (zie foto) kun je op subtiele wijze de as van je dierbare bewaren. En nee, deze windlicht urn is niet helemaal open, ook al lijkt dat op het oog wel zo. Bovenin de bol zit echter een dubbele bodem! Het onderste gedeelte kun je vullen met de as en daarboven kun je een kaarsje of waxinelichtje plaatsen. De windlichten worden met de hand geboetseerd en daarna geglazuurd en afgebakken. Urnenhemel werkt met diverse kunstenaars en keramisten, waardoor er speciaal voor jou een urn kan worden gemaakt op bestelling. Hierdoor krijgt elke urn een unieke uitstraling.

urnenhemel bijzondere urn

7. As-kunstwerken

Zoals je nu waarschijnlijk hebt gezien, hoeft een urn helemaal niet saai en standaard te zijn. Sommige urnen zijn zelfs ware kunstwerken en tevens prachtig om naar te kijken. Neem bijvoorbeeld KunstUrnen. Dit zijn unieke, persoonlijke as-kunstwerken die geheel naar aanleiding van een persoonlijk gesprek worden geschilderd. Aan de hand van het gesprek waarin nabestaanden onder andere vertellen over wat voor persoonlijkheid de overledene had, komt er uiteindelijk een KunstUrn tot stand die mooie herinneringen oproept, troost en een gevoel van verbondenheid biedt. Door gebruik te maken van passende kleuren en materialen wordt het een urn die echt past bij de overledene.Kunsturnen bijzondere urnen

Welke van bovenstaande urnen spreekt jou het meeste aan? Laat het weten in de comments! Klik hier voor meer inspiratie voor bijzondere urnen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje