0
Terug naar overzicht

Pure Uitvaart

Klanten
beoordeling
0,0

Als we een geliefde verliezen, een echtgenoot, een ouder, een kind, een vriend, valt de wereld stil. We zijn zo puur, als we zijn kunnen. Zo kwetsbaar, en vaak ook heel verbonden met elkaar. En door al ons verdriet heen, moet er van alles geregeld worden. 

Toen mijn vader vijftien jaar geleden overleed, leek de uitvaart ons aanvankelijk te overkomen. Het ging zo snel, het overrompelde ons. Pas op de tweede dag, namen we het heft meer in eigen hand. De weg naar het afscheid was weerbarstig, we voelden weerstand, waar we flexibiliteit nodig hadden. Die ervaring, ligt aan de basis van mijn missie als uitvaartbegeleidster. Pure Uitvaart wil flexibel zijn, creatief, maar vooral puur. Zo puur als het zijn kan.  

Ik neem de tijd om te zien. Om te begrijpen wie de nabestaanden zijn. Hoe zij zich tot elkaar en tot de overledene verhouden. Ik neem de tijd om te horen. De verhalen, die voorbij de eerste anekdotes liggen, zijn vaak de meest indrukwekkende. Ik ga op zoek naar impressies. Naar momenten in de tijd. Ik probeer te benoemen, wie het was die er niet meer is. Samen met hen die het gemis voelen. Samen met hen, die van vanaf hier een rouwproces door zullen gaan. Sommigen stil, aarzelend, onzichtbaar bijna, anderen luid en vastbesloten. En zij daartussen in. 

Dat is voor mij zo belangrijk. Dat nabestaanden zich gehoord voelen. Dat we ons veilig voelen bij elkaar. Dat we durven te tonen, wat we voelen. Dat we verdriet met zachtheid omringen. En dat we in moeilijke situaties ook gewoon mogen zijn, wie we zijn. 

Voor mij begint het afscheid al, als de telefoon gaat. Het is niet alleen de ceremonie, het is ook de weg er naar toe. Dat straks het gevoel overblijft, dat het goed is geweest. 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Het Brekkense Wiel 160, 8531 RW, Lemmer

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Pure Uitvaart voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Het Brekkense Wiel 160, 8531 RW, Lemmer
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje