Terug naar overzicht

Het Funeral Fair Festival: een uitvaartbeurs voor jong en oud!

24/05/2022
Orlanda Adams
Delen:
Het Funeral Fair Festival: een uitvaartbeurs voor jong en oud!

Nieuwsgierig naar de vele uitvaart- en rouwmogelijkheden?
Kom dan naar het Funeral Fair Festival!

RememberMe is in 2015 gestart met als missie om een passend afscheid te bieden, mensen te inspireren en informeren omtrent de vele bijzondere mogelijkheden op het gebied van uitvaart en rouw én om het taboe dat rust op praten over de dood te doorbreken. Gelukkig neemt dit taboe langzamerhand af en oriënteren steeds meer mensen zich op de mogelijkheden voor een afscheid dat recht doet aan hoe zij of hun dierbare in het leven staan. Dat is een mooie ontwikkeling!

Internet versus beurs

Er wordt vaker gekeken op het internet, men is bijvoorbeeld op zoek naar nog iets moois voor de as, of dat nu een urn is of een sieraad. En nu we allemaal milieubewuster leven, wil men meer weten over de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart. Of wordt op Pinterest gezocht naar inspiratie voor het organiseren van een warm en persoonlijk afscheid.

Je kunt stellen dat je op het internet van alles kunt vinden over de vele uitvaart- en rouwmogelijkheden, maar het fysiek zien van producten en diensten voegt toch nét iets meer toe. En geloof ons... Tijdens het Funeral Fair Festival zul je versteld staan van wat er allemaal kan en mag, dus kom op zaterdag 2 of zondag 3 juli vooral langs in de Tuinen van Appeltern!

Het bezoeken van een uitvaartbeurs; inspirerend en intensief

Een beursbezoek is altijd tweeledig; aan de ene kant is het inspirerend en sfeervol. En aan de andere kant kunnen alle indrukken ook behoorlijk intensief zijn. De vele prikkels, keuzes en gelijkgestemden... Na een paar uur is het vaak wel genoeg geweest. Het mooie aan de uitvaartbeurs in Appeltern is dat je overal in het park even kunt bijkomen op een bankje. Of doe mee aan een interessante workshop waarbij je weer even helemaal tot rust kunt komen!

Is het Funeral Fair Festival ook geschikt voor kinderen?

Jazeker! Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op de beurs, dus kom vooral samen! Als ouder kun je het spannend vinden om je kinderen mee te nemen naar een beurs waar de onderwerpen uitvaart en rouw groots worden belicht. Maar we hebben goed nieuws! We hebben een creatieve workshop voor kinderen bedacht, waarbij de dood op een speelse manier bespreekbaar wordt gemaakt. Want ook kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid. Ze zijn van nature nieuwsgierig en willen graag ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Door met je kinderen door het park te lopen, bied je hen de kans om vragen te stellen, wat weer deuren opent naar een fijn en eerlijk gesprek over het 'o zo spannende' onderwerp. Dat maakt een bezoek aan het Funeral Fair Festival voor zowel ouders als kinderen een leuk en leerzaam uitstapje.

Daarnaast is er op de beurs nog veel meer te doen voor kinderen! Namelijk:

  • Het ontdekkingseiland van de Tuinen van Appeltern. Hier kunnen kinderen klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, heuvel op en heuvel af rennen, van keien springen, noem maar op!
  • Verspreid over het park zijn mooie fotoplekken te vinden waar kinderen zelf inspirerende foto’s kunnen maken.
  • Een speelhoek met leuke kleurplaten en/of schmink.

Je kunt je dus voorstellen dat het voor kinderen geen straf is om mee te komen. Het is een onalledaags uitje waarbij op een leuke manier leren over onderwerpen van het leven centraal staat.

Het Funeral Fair Festival bezoeken met kinderen: tips

  • Bereid de kinderen onderweg naar de beurs al een beetje voor op wat ze kunnen verwachten. Vertel iets over de beurs en maak duidelijk dat ze alles mogen vragen over wat ze daar zien.
  • Plan je bezoek; waar heeft een ieder behoefte aan op de beurs en wat wil men liever niet?
  • Blijf niet te lang bij één stand staan, kinderen willen graag veel zien!
  • Laat de kinderen op zoek gaan naar goodiebags en geschenken, welk kind heeft de leukste dingen kunnen scoren?
  • Bezoek de stand van RememberMe en maak kennis met het kinderboek 'Diego en Billy - Rouwen doen we samen', waarin uitvaart- en rouwrituelen binnen verschillende culturen op een kindvriendelijke en laagdrempelige manier worden belicht.
  • Laat kinderen zeker meedoen aan de kinderactiviteiten, zodat jij ook rustmomenten voor jezelf hebt. De kinderen worden begeleid door een lief en zorgzaam team van RememberMe.
  • Schrijf je telefoonnummer op een briefje en stop dit in de broek- of jaszak van je kind. Mocht het nodig zijn, dan kan het team je meteen bereiken!

Goed om te weten… 

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn te bestellen via de website van de Tuinen van Appeltern. Meer informatie over het Funeral Fair Festival, de deelnemende bedrijven en de workshops vind je hier.

Zien we jullie op 2 of 3 juli in de Tuinen van Appeltern? Laat het weten in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje