0
Terug naar overzicht

RememberMe blikt terug op de hoogtepunten uit 2022!

29/12/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
bij remberme ben je altijd thuis- team rememberme - tin van steijn

Voor degenen die ons volgen is het niet onopgemerkt gebleven dat wij bij RememberMe nooit stil zitten... 2022 was voor ons dan ook een veelbewogen jaar! Sinds wij in 2015 online zijn gegaan, zetten wij ons met hart en ziel in om een waardevolle bijdrage te leveren aan een persoonlijk afscheid en vernieuwing in de uitvaartbranche. Ook dit jaar zat vol met mooie prestaties en onvergetelijke momenten waar wij met trots op terug kijken. Daarom willen we voordat het jaar eindigt met jullie stilstaan bij onze hoogtepunten uit 2022.

Blik samen met ons terug op het afgelopen jaar!

Overname Uitvaart Internet Diensten

Het jaar 2022 begon voor ons met de overname van Uitvaart Internet Diensten (UID), inclusief de daaronder vallende websites uitvaartinformatie.nl, begraafplaats.org, crematorium.nl, rouw.nl en uitvaartadressengids.nl. Door de overname krijgen websitebezoekers van UID de beschikking over meer informatie en adverteerders een groter bereik en dus meer mogelijkheden om zichzelf te profileren. Uitvaart-internetpioniers van het eerste uur én voormalige eigenaren van UID Antoine Fonville en Joke Spans zijn ervan overtuigd dat hun levenswerk in goede en vertrouwde handen is bij RememberMe. 

Diego & Billy

Twee maanden later, in maart, hebben we ons eerste kinderboek over de dood, rouw en uitvaart gelanceerd, genaamd 'Diego en Billy - Rouwen doen we samen'! Door gebruik te maken van karakteristieke tekeningen, veel kleur en optimaal begrijpelijke teksten willen wij kinderen én volwassenen informeren en inspireren. Het prentenboek is in rijm geschreven en biedt een handvat voor ouders, verzorgers en docenten die op een laagdrempelige en leerzame manier de uitvaart en rouwrituelen binnen verschillende culturen met kinderen bespreekbaar willen maken. Wij hebben veel lieve reacties gekregen op Diego en Billy. Inmiddels zitten we boordevol ideeën voor een nieuw boek en ander leerzaam materiaal voor kinderen omtrent rouw en uitvaart.

Een eigen condoleanceboek

Niet lang na de lancering van Diego & Billy hebben wij ons eigen condoleanceboek ontworpen en laten drukken. Een traditioneel condoleanceboek is meestal een eenvoudig zwart of grijs boekje (of een map) waarin de gasten van de uitvaart een berichtje kunnen achterlaten. Wij bieden families de mogelijkheid om voor een condoleanceboek te kiezen dat wellicht beter bij hun dierbare past. Een condoleanceboek met veel meer dan alleen blanco pagina's. In ons condoleanceboek helpen we degenen die niet zo goed weten wat ze kunnen opschrijven op weg, staan toepasselijke afbeeldingen, gedichten en quotes die troost bieden en is genoeg ruimte voor alle gasten om iets liefs op te schrijven.

RememberMe troostchocolade

In juni hebben wij in samenwerking met Johnny Doodle een zalige troost chocoladereep uitgebracht met een eigen kleurrijke verpakking. Wij zijn van mening dat je niet ver hoeft te zoeken voor redenen om het leven te vieren. Je kunt geluksmomentjes immers vinden in de kleinste dingen, zoals in een chocoladereep met fudge en brownies! Je kunt onze troostchocolade binnenkort bestellen via onze webshop.

Tweede editie Funeral Fair Festival

Op 2 en 3 juli hebben wij de tweede editie van het Funeral Fair Festival georganiseerd in de Tuinen van Appeltern. Het Funeral Fair Festival is dé outdoor uitvaartbeurs van Nederland voor jong en oud. De gedachten dat de uitvaartbranche eng en saai is werd volledig weggenomen. Samen met unieke partijen en door middel van interessante workshops hebben wij de bezoekers op een laagdrempelige en leuke manier kunnen inspireren en informeren omtrent de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid met een gekleurd randje. En dat in de prachtige omgeving van de Tuinen van Appeltern. Benieuwd naar de volgende Funeral Fair? Houd dan onze Funeral Fair pagina in de gaten.

Dutch Funeral Awards 2022-2024

Tijdens het Funeral Fair Festival vond ook de derde uitreiking van de Dutch Funeral Awards plaats. Dit is een tweejaarlijkse prijs bedoeld voor de bedrijven met het beste, meest innovatieve product of dienst binnen de uitvaart- en rouwbranche. Ook dit jaar spatte het enthousiasme er vanaf, ruim 60 bedrijven hadden zich aangemeld. Daaruit volgden per categorie drie genomineerden die hun product of dienst persoonlijk mochten presenteren aan de jury. Per categorie is er uiteindelijk een winnaar gekozen. Daarnaast hadden we dit jaar ook nog de 'Duurzaamste bloemist', 'Beste nieuwkomer' en de creativiteitsprijs. Benieuwd wie de Dutch Funeral Awards 2022-2024 in ontvangst hebben genomen? Klik hier.

Klik op het pijltje voor meer foto's.

RememberMe Belgium

Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen op social media, maar we zijn aan het uitbreiden! In september is de Belgische website van RememberMe live gegaan: 'RememberMe Belgium'. Onze nieuwe collega in blue is je vast en zeker niet ontgaan op de foto. Hij zal RememberMe vanuit ons kantoor in Zaventem ondersteunen bij het opzetten van het Belgische platform www.remembermebelgium.be. En we kunnen nu al met trots zeggen, het gaat hard! We hebben al heel wat bijzondere Belgische partijen mogen aansluiten en achter de schermen zijn we natuurlijk al druk bezig met nieuwe en leuke projecten voor onze Belgische leveranciers.

Onze stand op de VTU beurs

Een ander hoogtepunt uit 2022 is de VTU Uitvaart Vakbeurs in Gorinchem, waar wij onder andere enorm veel complimenten hebben ontvangen voor onze stand. En om eerlijk te zijn... hadden we onszelf stiekempjes ook schouderklopjes gegeven voor wat we hadden neergezet. De stand met een huiselijke en uitnodigende sfeer straalde volgens de bezoekers de warmte uit die wij ook op ons platform uitstralen. Fantastisch om te horen natuurlijk! Ons doel was om iedereen het gevoel te geven dat ze zich bij RememberMe thuis kunnen voelen. En dat is volgens de bezoekers goed gelukt! Met dank aan onze creatieve vrienden van Beerenberg.

Aankondiging RememberMe magazine

Onze stand was niet het enige hoogtepunt op de VTU Uitvaart Vakbeurs. Tijdens de beurs hebben wij namelijk ook de stilte verbroken rondom ons eigen uitvaartmagazine 'REMEMBERME' dat in 2024 verschijnt. In ons magazine laten wij onder andere zien dat het afscheid anders kan én mag zijn. Het magazine - boordevol persoonlijke verhalen over onder andere het doorbreken van taboes, het maken van eigen keuzes, het nemen van afscheid, het omgaan met rouw, het oppakken van de draad na het verliezen van een dierbare én het creëren van mooie, waardevolle herinneringen - voorziet lezers van de nodige inspiratie en informatie omtrent uitvaart en rouw.

Let it grow!

Ons platform groeit! Dit blijkt onder andere uit de oplopende cijfers, maar ook de gesprekken die wij hebben met leveranciers uit de branche, in zowel België en Nederland. In 2022 bereikten we het hoogst aantal paginaweergaven sinds wij in 2015 live zijn gegaan, namelijk 1.301.549 in één maand! Ook werd RememberMe in september ruim 13.000.000 keer vertoond via Google zoekopdrachten! Cijfers waar wij bij RememberMe super trots op zijn!

In de media

Onze groei is niet onopgemerkt gebleven. Zo werden we dit jaar meegenomen in verschillende media, waaronder het Brancheblad Uitvaartzorg (BU), hét gezaghebbende vakblad voor uitvaartprofessionals, ondernemers en bestuurders in de uitvaartbranche. Als vertrouwd uitvaartplatform, dat al bijna acht jaar inspireert en informeert, werden wij door de BU gevraagd om deel te nemen aan hun panel van 'uitvaartprofs' en een stuk te schrijven over de ontwikkelingen en huidige trends in de uitvaartbranche. Zij vonden dat dit thema ons op het lijf geschreven was. We waren dan ook zeer tevreden met het eindresultaat. Lees hier het artikel.

Met dank aan jullie!

De groei van het afgelopen jaar hebben we niet alleen te danken aan onze eigen inzet, maar ook aan iedereen waarmee wij dit jaar hebben mogen samenwerken, onze (nieuwe) partners en onze trouwe lezers van het platform en volgers op social media. Bedankt iedereen! Voor volgend jaar staan uiteraard weer genoeg mooie nieuwe projecten op de planning. We zien jullie dan ook heel graag terug in het nieuwe jaar; op de website, social media, in ons pand in Rotterdam of op de Funeral Fair on Tour. Voor nu wensen wij jullie alvast een sprankelend en gezond 2023 toe!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje