Terug naar overzicht

Speelgoed op een uitvaart: mooie ideeën

16/06/2017
Redactie
Delen:
Speelgoed op een uitvaart

Speelgoed speelt een grote rol in vrijwel ieder kinderleven. Het kan ook een mooi middel zijn om te gebruiken tijdens een kinderuitvaart. Hoe je dit kunt doen? Wij geven je hier acht mooie voorbeelden. Door speelgoed op een uitvaart te gebruiken, is het niet alleen een persoonlijk eerbetoon aan je kleintje, je maakt de uitvaart ook meer toegankelijk voor andere aanwezige kinderen.

Speelgoed op een uitvaart: geef iets mee in het kistje

Wil je het favoriete speelgoed dichtbij het kind houden? Geef dan zijn favoriete auto of haar favoriete knuffel mee in de kist. Ook een idee: laat (één van de) jonge nabestaanden een mooie tekening maken om bij de overledene te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat bij crematies bepaalde materialen niet mee de oven in mogen. De uitvaartondernemer kan hierover meedenken. 

Favoriete speelgoed op de kist

Laat het favoriete speelgoed terugkomen op de kist. En dan bedoelen we niet het speelgoed letterlijk op de kist neerzetten - al kan dat natuurlijk ook heel erg mooi zijn. Je kan namelijk de kist beschilderen of laten beschilderen. Zo kun je zijn of haar favoriete spelletje of lievelingsfiguur laten terugkomen op de kist. Soul Art is een bedrijf wat kistjes kan beschilderen.

Verkleedkleding

Wilde hij altijd een astronaut worden of liep zij dolgraag in haar prinsessenjurk? Dan kan je ervoor kiezen om je kind in die outfit te laten begraven/op te baren. Je kunt dit overigens ook in het thema van de uitvaart doortrekken: laat iedereen een prinsessen- of piratenaccent dragen en verwerk het in de decoratie.

Oplaten van een vlieger

Laat één of meerdere vliegers op bij het afscheid. Je kan dit speelgoed als versiering gebruiken als de uitvaart (gedeeltelijk) buiten is. Hang de vliegers bijvoorbeeld om het zitgedeelte heen of creëer een gangpad omgeven door vliegers. Ook kan je de vliegers een onderdeel laten zijn van de ceremonie, door ze als een soort wensballon op te laten stijgen.

Bellenblaas

Betrek de gasten op een uitvaart door elke gast een bellenblaas te geven. Laat de gasten één voor één afscheid nemen en bellen in de lucht blazen. Natuurlijk kan je ook een gezamenlijk moment creëren door iedereen tegelijkertijd te laten blazen. Hoe mooi is het als bij het afscheid een wolk van bellen ontstaat die speciaal voor jouw kindje omhoog geblazen worden?

Creëer een speelgoedplekje

Maak een herinneringsplek in de vorm van speelgoed. Zet op een tafel een favoriet poppenhuis of richt een hoekje in met een paar knuffels en ander speelgoed. Zo vul je de ruimte met dingen waar het kind van hield.

Ballonnen

Ballonnen zijn een kleurrijke manier om aan een kinderuitvaart vorm te geven. Geef de ballonnen een mooie twist door er foto’s of lieve teksten aan te hangen. Of leg allemaal kaartjes neer met kleurpotloden en stiften. Vraag je gasten of ze een kleine tekening maken die hen herinnert aan het kind en hang elke tekening op aan een eigen ballon.  

Speelgoed in bloemen

Wist je dat het ook mogelijk is om speelgoed te verwerken in bloemen? Zo geef je een speels effect aan het rouwboeket. Vraag aan de bloemist of hij of zij het favoriete speelgoed kan verwerken in het boeket.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje