Terug naar overzicht

Werken in de uitvaartbranche? Kom naar onze kennismakingsworkshop!

03/06/2022
Orlanda Adams
Delen:
werken in de uitvaartbranche

Altijd al willen werken in de uitvaartbranche? Kom dan naar onze kennismakingsworkshop!

Heb je altijd al interesse gehad om in de uitvaartbranche te werken? Dan is dit je kans om meer te weten te komen over de uiteenlopende beroepen binnen deze veelzijdige branche. Tijdens het Funeral Fair Festival op 2 en 3 juli in de Tuinen van Appeltern verzorgt RememberMe de kennismakingsworkshop 'Werken in de uitvaartbranche: wat past bij jou?'. Ontdek tijdens deze workshop wat er allemaal te doen is in de uitvaartbranche en wat het best bij jou past. 

Maak het verschil

Met werken in de uitvaartbranche kun je het verschil maken. In de branche mag jij je elke dag inzetten voor anderen. Geen dag is hetzelfde en er komt zoveel meer bij kijken dan je nu wellicht denkt. Het ene moment vervoer je de overleden dierbare van een familie en het andere moment bied je een luisterend oor aan een verdrietig gezin die de uitvaart van hun geliefde aan het organiseren is. Je bent een duizendpoot, alle details vallen jou op, je toont begrip, alles met als doel om ervoor te zorgen dat je van een verdrietig moment een warm moment kunt maken. Voor een ieder is de dood een bepaald moment in het leven die een belangrijke rol speelt, daarom is werken in de uitvaartbranche een dankbaar beroep.

Redenen om te werken in de uitvaartbranche

  • De dankbaarheid die je ontvangt is niet in geld uit te drukken
  • Het is een roeping
  • Werken met je hoofd, hart en handen
  • Bijdrage leveren aan een waardevol afscheid
  • Werken met mensen voor mensen

Een roeping

Veel medewerkers in de uitvaartbranche zien hun beroep als een ware roeping. Het zorgzame karakter, omgaan met mensen en het ontzorgen van mensen met verdriet, is voor de meeste medewerkers de reden geweest om te werken in de uitvaartbranche. Er is ruimte voor jong en oud en ook voor mensen die op zoek zijn naar een andere vorm van zingeving in hun werk. We zien dat veel zij-instromers ook graag verder oriënteren.

Werken met een koel hoofd, warm hart en werkende handen

Werken in de uitvaartbranche is interessant, maar vraagt ook veel van je. Allereerst moet je werken met je hoofd; je kennis over de laatste ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche moet altijd up-to-date zijn. Daarnaast zijn je sociale vaardigheden, zoals een empathisch vermogen net zo belangrijk; je hart. Ten slotte moet je alle kennis en vaardigheden ook kunnen toepassen in de praktijk; je handen.

Iedere werkdag is anders

Daarnaast is werken binnen de uitvaartbranche heel afwisselend. Afhankelijk van welke rol je gaat vervullen kom je bijna dagelijks in contact met nieuwe families. Elk contact is anders. Ook werk je samen met verschillende collega’s. Bijvoorbeeld als uitvaartverzorger, rouwvervoerder, uitvaartondernemer, crematoria, begraafplaats en nog veel meer. Daarbij kunnen de emoties soms hoog oplopen en is het belangrijk dat een ieder daar adequaat mee kan omgaan. Het feit dat je met mensen werkt en het hebben van diverse collegiale contacten, maakt je werkdag ook iedere dag anders. Je weet nooit hoe de dag zal verlopen.

Welke rol past jou en waarom ?

Er is heel veel werk in de uitvaartbranche, maar wat past er nu precies bij jou? Bij de uitvaart wordt er meteen gedacht aan een functie als uitvaartondernemer, echter is er nog zoveel meer mogelijk binnen de branche. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een kennismakingsworkshop met de branche te organiseren.

Meld je aan!

Heb je altijd al willen werken in de uitvaartbranche? kom dan eens snuffelen en laat je informeren en inspireren over de mogelijkheden. Er zijn ook mogelijkheden om je te laten omscholen en goed te ontdekken wat jij graag zou willen doen. Meld je aan voor de workshop door een e-mail te sturen naar info@rememberme.nl. Vermeld in de mail op welke dag je de kennismakingsworkshop zou willen bijwonen. 

Het Funeral Fair Festival in het kort

Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli organiseert RememberMe voor de tweede keer op rij het Funeral Fair Festival in de Tuinen van Appeltern. Het Funeral Fair Festival is dé outdoor uitvaartbeurs van Nederland, leuk en leerzaam voor jong en oud. Samen met unieke partijen zullen wij de bezoekers op een laagdrempelige en leuke manier inspireren en informeren omtrent de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid met een gekleurd randje. Op de beurs kun je in contact komen met andere bijzondere ondernemers uit de branche.

Benieuwd naar hoe het eerste Funeral Fair Festival er aan toe ging? Bekijk dan onderstaande video impressie:

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje