Terug naar overzicht

Een persoonlijke uitvaartkist

15/12/2015
Redactie
Delen:
Persoonlijke uitvaartkist

Een uitvaartkist op maat gemaakt. Welke past bij een uniek leven. Klinkt erg mooi toch? Maar niet te mooi om waar te zijn. Je ziet dat mensen steeds meer verlangen naar een persoonlijke uitvaart. Waarbij ook de uitvaartkist aansluit op een persoonlijk leven. Er zijn aanbieders die op deze wens inspelen door kisten te maken die net even anders zijn. En waarbij je je eigen stijl kunt laten terugkomen. In dit artikel laten we wat voorbeelden de revue passeren van bijzondere mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaartkist.

Een natuurlijke uitvaartkist van wilgentenen

Een mand in plaats van een kist geeft meteen een andere aanblik. Deze kist wordt vervaardigd van wilgentenen. Dit geeft een warme uitstraling. De manden zijn vervaardigd van natuurlijk materiaal waarbij er geen bomen gehakt hoeven te worden. Het zou bijvoorbeeld kunnen passen bij iemand die erg van de natuur houdt. Maar ook voor mensen die van warmte en sfeer houden of net even iets anders willen.

Ben je op zoek naar een ecologische kist? Kijk dan eens bij FAIR Coffins of Biesvelden Natuurkisten.

Een uitvaartkist met stof bekleed

Een stof met mooie patronen en kleuren geeft een hele ander aanblik. Het is mogelijk een kist te laten bekleden met de stof die je mooi vindt. Hierdoor voelen de kisten zacht aan en hebben ze een hoge aaibaarheidsfactor. Dat geeft de kist een vriendelijke en tevens persoonlijke uitstraling.

Eigen ontwerp

Misschien wil je een kist wel helemaal zelf ontwerpen. Zodat het aansluit op een persoonlijke stijl. Er zijn bedrijven die het mogelijk maken je eigen kist te ontwerpen. Zelfs online! Middels hun site kun je een kist helemaal zelf ontwerpen aan de hand van eigen fotomateriaal en teksten of met hetgeen wat op hun site staat. Bedrijven bieden tevens de mogelijkheid om te helpen bij een ontwerp.

Een uitvaartkist beschilderen

Een uitvaartkist kun je ook persoonlijk maken door deze te laten beschilderen. Het bedrijf Soul Art levert bijvoorbeeld beschilderde kisten. Je kunt een keuze maken uit hun reportoire. Ze zijn uniek en exclusief omdat het handwerk is. Je kunt de grafkisten in een andere kleur combinatie bestellen en eventueel met tekst, gedicht, uitspraken en foto’s.

Als je liever zelf aan de slag wil kan dat ook. Je kunt een kist namelijk zelf (onder begeleiding) beschilderen. Zo wordt de kist uniek en persoonlijk. En het schilderproces kan tevens helpen bij een stukje rouwverwerking.

Vele mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaartkist

Zoals je ziet zijn er volop mogelijkheden om een persoonlijke uitvaartkist te kiezen, te laten maken of helemaal zelf te maken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Dus ben je op zoek naar een persoonlijke uitvaartkist? Laat je inspireren door onze en andere voorbeelden en kijk wat passend is.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Martha op 27 jan. 2019 09:47
"Heel erg mooi deze kisten en het geeft belijk een ander minder kil aanblik gevoel. We zijn ook bezig met onze wensen wat we willen en het is toch best wel een andere wereld dan de voorbereiding van een vakantie uitzoeken en boeken van de trip. Ik ben wel blij dat wij dit nu doen zodat onze kinderen wanneer het zover is ontlast worden"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje