0
Terug naar overzicht

Bijzondere uitvaartkisten: net even anders

11/06/2016
Redactie
Delen:
bijzondere uitvaartkisten

Persoonlijke uitvaartkisten, oftewel kisten die je op een bepaalde manier van een eigen touch kunt voorzien. Vandaag nemen we  een nieuwe afslag en laten we jullie een aantal out of the box & bijzondere uitvaartkisten zien. En als wij zeggen 'bijzonder', dan bedoelen we ook echt 'bijzonder'. Want waarom iemand die zelf zo bijzonder was, ook geen bijzondere, laatste rustplek geven? Kijk gauw met ons mee.

Eigen ontwerp met foto en/of tekst

Ja, je kunt zelfs een kist samenstellen met eigen fotomateriaal bijvoorbeeld. Op de website van Beerenberg kun je van A tot Z je eigen uitvaartkist designen. Naast het toevoegen van een foto kun je ook kiezen uit verschillende materialen en teksten.

Een zachte uitvaartkist

Wist je dat er zoiets bestaat als een zachte uitvaartkist? Deze variant is gemaakt van stro, katoen en vilt en daarmee ook nog eens ecologisch verantwoord. Perfect voor bij die ecologische uitvaart dus.

Een cocon als laatste rustplek

Terwijl we verder speurden naar bijzondere grafkisten, stuitten we op een wel hele speciale 'laatste rustplek': de cocon, ook wel de 'sindon' genoemd. Een alternatief voor de 'normale' kist, gemaakt van stof en hout. 

Uitvaartkist gemaakt van bomen (uit je eigen achtertuin)

Wist je dat er ecologische grafkisten zijn die gemaakt zijn van bomen uit je eigen achtertuin? Over een originele insteek gesproken. Geen bomen in je achtertuin staan of simpelweg geen tuin tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om bij Beerenberg een uitvaartkist te bestellen in de stijl van een boomstam. En we kunnen verklappen: mooi is 'ie zeker. Bijzonder ook.

Bijzondere uitvaartkisten van steen

Dat een grafkist niet per se van hout gemaakt hoeft te zijn, bewijst de zogeheten 'sacrofaag'. Dit is een kist die helemaal gemaakt is van steen, meestal van lak- of zandsteen.Vroeger werden in het Oude-Egypte belangrijke personen, heersers of mensen met veel geld in deze kisten begraven. Nu... nu komt 't eigenlijk bijna niet meer voor, maar: het is wel een optie.

Heb jij zelf een kist gezien die we kunnen toevoegen aan onze lijst van bijzondere uitvaartkisten? Laat het onze redactie dan weten. Alle input is welkom.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Kristel op 27 jan. 2021 10:41
"Beste, Ik zou graag een eco kist voor zijligging willen hebben. ik lees van boom uit eigen tuin? Graag hier meer informatie over. Mvg, Kristel van der Meer"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje