Terug naar overzicht

De verjaardag van je overleden dierbare vieren

27/05/2021
Sterre Blokdijk
Delen:
De verjaardag van je overleden dierbare vieren

Een verjaardag van iemand om wie jij geeft, wordt vaak gezien als een feestelijke en heugelijke dag. Helaas verandert dit wanneer je dierbare overlijdt. Plotseling kun je deze mooie dag niet meer samen vieren. Misschien kijk je nu juist op tegen deze dag en heb je moeite om deze door te komen. Toch kan het fijn zijn om wel bij deze dag stil te staan. Daarom geven wij vier tips om de verjaardag van je overleden dierbare te vieren of gedenken.

Vier tips om de verjaardag van je overleden dierbare te vieren of gedenken

1. Bezoek jullie favoriete plek

Omdat het natuurlijk een speciale dag is heb je genoeg reden om ook daadwerkelijk speciale dingen te ondernemen. Bezoek daarom een plaats waar jullie graag samen tijd doorbrachten. Ging je veel samen naar de film? Koop dan een kaartje voor de bioscoop. Of waren jullie altijd te vinden op het terras? Dan kun je lekker lunchen buiten de deur. De locatie maakt eigenlijk niet veel uit, maar het feit dat deze plek(ken) en momenten veel voor jou beteken(d)en geeft al een fijn gevoel.

2. Breng de herinneringen in beeld

Het kan ook enorm helpen om de herinneringen die je aan je dierbare hebt in beeld te brengen op zijn of haar verjaardag. Hang foto's op van jullie samen, steek een speciaal kaarsje aan, bijvoorbeeld een Candle Portrait, of laat een mooie herinneringsfilm maken door Story of My Life. Plant dan een boompje of pluk de lievelingsbloemen van je dierbare en zet deze in een prachtige vaas. Vrijwel alles wat voor jou een mooie herinnering is, is mogelijk.

3. Luister naar muziek of kijk een film

Niet alleen een gedenkplekje of een herinnering in beeld kan troost bieden; het luisteren naar muziek of het kijken van films kunnen hier ook voor zorgen. Zet daarom de favoriete afspeellijst van je dierbare op of speel de cd van zijn of haar lievelingsband af. Hoewel het veel emoties kan opbrengen, geeft het ook de gelegenheid om de aanwezigheid van de overledene weer te voelen. Was je dierbare idolaat van een bepaalde film? Dan is het ook een mooi eerbetoon om op deze dag de desbetreffende film te bekijken. Zo voel je je ineens weer heel dichtbij diegene.

4. Kies je eigen gezelschap

Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe je deze dag wilt besteden. Misschien wil je wel alles helemaal alleen doen en is dat wat goed voelt. Of heb je toch liever mensen om je heen om je dierbare te herdenken. Samen mooie anekdotes delen, herinneringen ophalen, veel huilen samen of juist heel veel lachen. Zolang je maar duidelijk bent naar je omgeving toe en aangeeft waar jij behoefte aan hebt.

Heb jij nog tips om de verjaardag van je overleden dierbare te vieren of gedenken? Laat het ons weten in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje