Terug naar overzicht

Een oase van rust onder de rook van Rotterdam

20/06/2017
Redactie
Delen:
uitvaart aan het water

-ADVERTORIAL-

L
om·mer·rijk (bijvoeglijk naamwoord)
betekenis: schaduwrijk. De officiële betekenis van het woord in de Dikke Van Dale past heel goed bij de gelijknamige locatie aan de Bergse Plas. Prachtig gelegen aan het water en omgeven door kastanjebomen is deze evenementenlocatie al zo'n honderd jaar een begrip in Rotterdam en omgeving. Bij Lommerrijk kun je terecht voor al je evenementen, of het nou een bruiloft, een vergadering of een unieke uitvaart aan het water betreft.

Rustiek

De rustieke locatie Lommerrijk ligt in de wijk Hillegersberg, op een steenworp afstand van de hectiek van de grote stad. Dat is volgens Mirjam Dolislager van Lommerrijk allereerst wat Lommerrijk onderscheidt. "Er zijn eigenlijk niet zo heel veel locaties waar je een uitvaart aan het water kunt organiseren. Wat dat betreft is Lommerrijk dan ook redelijk uniek in de regio, zeker omdat het zo dicht bij het centrum van Rotterdam gelegen is, met een eigen, gratis parkeerterrein. De locatie is vanuit de stad makkelijk te bereiken. Je hebt meteen het gevoel even helemaal weg te zijn van de stadse drukte, een gevoel dat nog eens extra wordt versterkt door de prachtige waterrijke omgeving en de omringende natuur. Met name de eeuwenoude bomen zorgen voor een uniek geheel.'

Honderd jaar ervaring

Naast de unieke, idyllische ligging heeft Lommerrijk nog meer te bieden. De locatie is al meer dan een eeuw te gebruiken voor een grote diversiteit aan evenementen en uit die ruime ervaring wordt geput om ieder evenement - groot of klein - tot in de puntjes te organiseren. De uitvaarten zijn daar een onderdeel van, maar wel een bijzonder gedeelte, zo legt Mirjam uit. "Natuurlijk verschilt de strekking van het evenement enorm, maar of het nu een bruiloft of een uitvaart betreft: we proberen altijd zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan. Ieder mens is anders en iedere wens dus ook. En zo proberen we ook te werk te gaan: zo flexibel mogelijk. Je kan hier een besloten uitvaart of condoleance organiseren voor tien personen, maar driehonderd gasten is ook goed mogelijk. We denken altijd mee en geven de gast de vrije hand."

Verschillende mensen, verschillende werkwijzen

"Ook de manier waarop we te werk gaan verschilt naargelang de wens van de gast. Zo hebben we goed en prettig contact met uitvaartondernemers en kunnen we de uitvaart via hen regelen. Maar steeds vaker gaan we ook direct met de familie in gesprek. Er zijn zelfs mensen die onze locatie komen bekijken om zo de regie te houden over hun eigen afscheid. Uiteraard kan dat zwaar zijn, wij hebben ons team dan ook de juiste trainingen gegeven zodat zij op een gepaste wijze omgaan met de emoties en de wensen van de gast. Wij nemen de catering en indien gewenst de aankleding voor onze rekening, dus wat dat betreft bieden we een compleet pakket. We zijn een klein en hecht team, iedereen is betrokken bij het gehele proces."

Ieder mens is anders, iedere wens dus ook

Onderscheidend in gastvrijheid en flexibiliteit

Lommerrijk onderscheidt zich door brede ervaring en een professionele werkwijze, maar probeert zich ook op andere manieren te onderscheiden van het immer groeiende aanbod aan evenementenlocaties. Dolislager: "Onze medewerkers zijn ongetwijfeld een van de, zo niet dé meest onderscheidende factor. Gastvrijheid en professionaliteit is ons uithangbord en dat dragen we dan ook uit. Dit horen we ook veelvuldig terug in enquêtes die we met regelmaat onder onze gasten afnemen. Daaruit blijkt dat onze medewerkers hoog gewaardeerd worden, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. We hebben meerdere vaste gasten die we me regelmaat verwelkomen. Dat is natuurlijk geweldig. Ons team is zeer flexibel, waar nodig passen wij het programma op de dag van de uitvaart zelf nog aan."

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van Lommerrijk als evenementenlocatie omvat drie eeuwen en zo'n 130 jaar. Wat begon in 1880 als een theetuin met kinderspeelplaats, groeide tegen het begin van de twintigste eeuw uit tot een gewilde locatie voor congressen, feesten en zelfs bokswedstrijden. In de oorlogsjaren bood Lommerrijk onderdak aan door het bombardement van Rotterdam getroffen inwoners. In 1976 brandde het complex tot de grond toe af, waarna het vrijwel meteen herbouwd werd. Het huidige complex kent vijf ontvangstruimten, allen met zicht op de Bergse Plas.

Steeds persoonlijker

Lommerrijk mag dan wel al heel wat jaartjes meedraaien op evenementengebied, qua werkwijze, flexibiliteit en faciliteiten zijn ze zeker met de tijd meegegaan. En dat mag ook wel, zo legt Mirjam uit. "De tendens is dat mensen steeds meer speciale wensen hebben en daar horen wensen voor uitvaarten ook bij. Een uitvaart wordt steeds meer een gelegenheid om de persoon te herinneren en daar past zeker onze persoonlijke aanpak bij. Dat uit zich in alles, zelfs de catering wordt vaak afgestemd op de wensen van de overleden persoon. Daar moet je als modern bedrijf natuurlijk op in kunnen springen. Een prachtige locatie als deze helpt natuurlijk mee, maar met dat alleen kom je er niet. Je moet er voor zorgen dat alles klopt."

Wil je meer weten over deze bijzondere locatie? Kijk dan eens rond op de website van Lommerrijk of neem contact op met een van de medewerkers. Zij helpen je graag verder. 

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET LOMMERRIJK

Delen:
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje