Terug naar overzicht

Onze top 5: uitvaartmuziek voor een overleden ouder

27/11/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek voor een overleden ouder

Muziek uitkiezen voor de uitvaart van een overleden dierbare kan best lastig zijn. Je kunt kiezen voor muziek die bij hem of haar paste maar soms kun je ook kijken naar de relatie die jullie hadden. Zo gaven we eerder al een lijstje met Uitvaartmuziek voor een overleden partner. Maar welke muziek past dan bij een uitvaart van een overleden ouder? Bekijk hieronder onze top 5 met uitvaartmuziek voor een overleden ouder.

1- Alain Clark - Father & Friend

Op nummer 1 in deze top 5 van geschikte uitvaartmuziek voor een overleden ouder staat het nummer 'Father & Friend' van Alain Clark. Een prachtig nummer waarvan het refrein uren of zelfs dagenlang in je hoofd blijft hangen. Alain Clark en zijn vader Dane Clark vertellen in dit duet over de band tussen vader en zoon en hoe ze naar elkaar opkijken, ook al laten ze hun liefde voor elkaar niet altijd blijken. Een nummer met een prachtige en waardevolle tekst voor op de uitvaart van een overleden vader.

2- Lady Gaga - Joanne

Je zult misschien wel denken: "muziek van Lady Gaga op een uitvaart?" Ja zeker, Lady Gaga heeft naast haar vaak opvallende en provocerende muziek(video's) en songteksten ook nummers uitgebracht die heel anders zijn dan de rest van haar repertoire. Daar is het nummer Joanne er één van. Ze heeft dit nummer geschreven als een tribuut aan haar overleden tante 'Joanne' wier naam Lady Gaga zelf ook draagt. Een nummer dat zeker een plekje in deze top 5 uitvaartmuziek voor een overleden ouder verdient, ondanks dat Lady Gaga het heeft gericht aan haar overleden tante. De woorden "Take my hand, stay Joanne. Heaven's not ready for you, every part of my aching heart needs you more than the angels do" raken precies de juiste snaar.

3- Donna Taggart - Jealous Of The Angels

In dit prachtige nummer zingt Donna Taggart dat een overleden dierbare zich nu onder de engelen bevindt en dat ze jaloers is op de engelen. Met dit nummer zegt Donna wat veel nabestaanden in rouw denken, maar niet uitspreken. Een zeer emotioneel nummer dat goed past in onze top 5 uitvaartmuziek voor een overleden ouder. 

4- Kanye West - Only One 

Kanye West, ook wel 'creative music genius' genoemd, schreef het nummer 'Only One' in samenwerking met Paul McCartney als een ode aan zijn overleden moeder. Hij verplaatst zich in dit nummer dan ook in zijn moeder en gebruikt het advies dat hij altijd van haar kreeg in de songtekst. Ook laat hij met dit nummer weten dat hij zijn dochtertje alles zal vertellen over haar oma, ook al is ze er niet meer. Ondanks de prachtige songtekst die zeker raakt, moet je wel van de met autotune bewerkte stem van Mr. West houden. Je kunt er ook voor kiezen om het nummer live te laten zingen door een muzikant. Denk aan een goede vriend(in), een kennis of misschien wel iemand in je eigen familie. Ook kun je een professionele uitvaartmuzikant inhuren.

5- Jon Barker - Thank You For Being My Dad

Jon Barker schreef dit nummer in een moeilijke periode waarin zijn vader balanceerde tussen leven en dood. Zijn vader heeft het uiteindelijk overleefd, maar de vader van zijn vrouw overleed later echter wel aan een ziekte. Zij heeft dit nummer ook afgespeeld op de uitvaart van haar vader. Jon Barker laat met dit nummer weten hoeveel hij van zijn vader houdt en dat hij dankbaar is voor wat zijn vader voor hem heeft gedaan. Hij zingt dit met mooie woorden als: "even though the years drift away, I never took the time just to say, I love you, and I always have, And thank you for being my Dad". 

Jouw top 5: uitvaartmuziek voor een overleden ouder

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere mooie nummers die geschikt zijn als uitvaartmuziek voor een overleden ouder en daarom zijn wij benieuwd naar jouw top 5 met uitvaartmuziek voor een overleden ouder of mooie nummers die voor elke uitvaart geschikt zijn. Wij zien jouw top 5 graag terug in de reacties!

Delen:

Reacties (5)

Reactie van Martine van Wensveen op 16 nov. 2022 12:19
"Mijn eigen lied "Ik moet je laten gaan mam" zing ik regelmatig bij uitvaarten en herdenkingen."
Reactie van laar op 27 nov. 2019 16:48
"Ren Lenny Ren van Acda en de Munnik"
Reactie van Moos op 12 nov. 2019 12:28
"Papa can you hear me van Barbra Streisand 😿"
Reactie van Cotton Rose op 7 dec. 2018 10:40
"'The Family Tree' van Venice, is een prachtig liedje dat ik regelmatig zing op uitvaarten; over de familielijn die doorgaat ondanks dat we afscheid moeten nemen van een van ons."
Reactie van Linda op 27 nov. 2018 12:10
"“Geen kind meer” van Karin Bloemen is toch wel een van mijn favorieten!"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje