Terug naar overzicht

Uitvaartregels die je mag breken

31/01/2018
Redactie
Delen:
uitvaartregels die je mag breken

Inmiddels weten jullie wel dat wij de uitvaart met een gekleurd randje supporten. Hiermee bedoelen we een afscheid waarbij je traditionele regels best wel een beetje mag breken en durft te kiezen voor een uitvaart op een geheel eigen en unieke wijze. Wij presenteren daarom: uitvaartregels die je mag breken. Gewoon, omdat jouw eigen en unieke stempel het aller-, allermooiste is!

Regel #1: ga voor een 'dertien in een dozijn' rouwkaart

Waar vroeger de rouwkaart in veel gevallen donker en grauw was, daar mag je nu best wel afwijken van de donkere kleuren en standaard modellen. Tegenwoordig wordt deze kaart steeds meer gezien als een eerbetoon aan de persoon die er niet meer is. Een mooie kaart die de persoonlijkheid van hem of haar reflecteert en de mensen op een mooie manier uitnodigt voor het moment van afscheid. Kijk maar eens bij deze bedrijven om ideeën op te doen.

Regel #2: de welbekende, zwarte rouwauto

Als jij denkt aan die ene persoon die er niet meer is, welke kleuren borrelen er dan bij je op? De kans is groot dat dit niet de kleur zwart is. Hij of zij had vast wel een lievelingskleur waar je weet van hebt. Of misschien is er wel een bepaalde kleur die matcht met zijn of haar persoonlijkheid? Hoe mooi is het als je deze kleur terug laat komen in het rouwvervoer? En naast een mooie kleur kun je er ook voor kiezen om te gaan voor bijvoorbeeld een mooie oldtimer/klassieker als rouwauto. Wij presenteren hier een aantal bedrijven die mooie rouwauto's hebben.

Regel #3: afscheid neem je in het uitvaartcentrum

Er is helemaal niks mis met een afscheid in een uitvaartcentrum. Integendeel zelfs. Toch willen we bij deze wel wat nieuwe ideetjes onder de aandacht brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een afscheid in een kasteel? Of een uitvaart op een groot landhuis? En wist je dat je een afscheidsmoment zelfs op een boot kunt doen? Er is heel veel mogelijk op dit gebied; kijk maar eens bij deze locaties.

Regel #4: Sad, sad songs

Die zielige nummers kunnen perfect vertellen hoe we ons voelen en waar we op dat moment mee moeten dealen. Toch kun je ook voor andere uitvaartmuziek kiezen. Graaf eens goed door je herinneringen. Zeker weten dat je ook hele vrolijke en positieve nummers tegenkomt waarbij je aan hem of haar moet denken! Ook op de dag van de uitvaart mag je best wel wat ruimte maken voor vrolijke nummers. Een combinatie van sad & happy songs is niet vreemd; dit is alleen maar heel erg mooi. Wij hebben een selectie van bedrijven voor je gemaakt die de muziek tijdens de uitvaart perfect voor je kunnen verzorgen.

Regel #5: Alleen maar tranen

Net zoals bij de muziekkeuze is het helemaal niet raar als je op een dag als deze ook ruimte maakt voor een lach... of twee... of drie. Voel je niet bezwaard om na een heftige afscheidsceremonie ook eens de mooie en gekke herinneringen op te halen. Want eerlijk: de persoon die er nu niet meer is was juist zo speciaal omdat hij of zij die gekke en grappige eigenschappen had.

Regel #6: enkel en alleen bloemen bij het afscheid

Bloemen horen bij een afscheid, daar zijn wij het als redactie helemaal mee eens. Toch kun je het gebruik van bloemen prima combineren met andere vormen van decoratie en/of gebaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persoonlijk gebaar voor bij de uitvaart in de vorm van een wensballon, of in de vorm van een kleurrijke memo met een persoonlijk berichtje erop, die je als gast vervolgens op de kist plakt?

Regel #7: koffie met een 'lekker' plakje cake

Koffie met cake kan zeker, maar tegenwoordig is er zo veel meer mogelijk. Een greep uit de mogelijkheden: ga voor een high tea na de uitvaart of organiseer een intieme picknick. Of laat de catering verzorgen door een professionele cateraar.

Regel #8: as berg je per definitie op in een urn

Ja, dat kan en daar is ook helemaal niets mis mee. Een urn is immers een prachtige manier om je dierbare een mooi plekje in huis te geven. En wij kennen een aantal bedrijven die prachtige urnen kunnen maken. Naast de mogelijkheid om de as in een urn te bewaren, kun je (een deel van) de as ook uitstrooien. Bijvoorbeeld middels een grote ballon in de lucht, of juist over zee. Kijk maar eens bij deze bedrijven.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje