0
Terug naar overzicht

Vingerafdruk als aandenken na de uitvaart

22/12/2015
Redactie
Delen:
Vingerafdruk als aandenken na de uitvaart

Niks is zo persoonlijk als een vingerafdruk. Niemand anders kan deze van jou kopiëren of afnemen. Het is ook een persoonlijke nalatenschap aan de nabestaanden. Een vingerafdruk als aandenken na de uitvaart, hoe zorg je daar voor? Dat kan op meerdere manieren. Niet alleen door de overledene, maar ook door naaste familie en vrienden.

Een vingerafdruk als aandenken na de uitvaart in de vorm van een sieraad

Wat is mooier dan de vingerafdruk voor altijd met je meedragen? Dit kan door de vingerafdruk te verwerken in een sieraad, zoals een ring, ketting of medaillon. Je kunt hierbij ook nog iets laten ingraveren, zoals de geboortedatum en overlijdensdatum of de naam van de dierbare.

Een vingerafdruk vragen aan je gasten voor in het condoleanceboek

Het is niet alleen een mooi gebaar om de overledene ergens in mee te nemen, je kunt ook de gasten vragen om hun vingerafdruk, bijvoorbeeld in het condoleanceboek. Ook zo dient de vingerafdruk als mooi aandenken na de uitvaart. Een manier om het condoleanceboek te presenteren kan in de vorm van een mooi vel papier waarop iedereen zijn vingerafdruk kan achterlaten. Vooraf kun je nadenken over een ontwerp op het papier, zoals een boom waarbij de vingerafdrukken de bladeren voorstellen. Natuurlijk kun je hier creatief in zijn. Wat dacht je van vingerafdrukken als sterren aan de hemel?  Vergeet niet erbij te vermelden dat ze ook hun naam kunnen achterlaten bij de afdruk. Een mooie herinnering voor de nabestaanden aan iedereen die aanwezig was bij het afscheid.

Een vinger- of handafdruk verwerken op het grafmonument

Op de begrafenis van mijn oom is de directe familie bij elkaar gekomen bij de monumentenmaker om een handafdruk af te geven. Al deze handafdrukken zijn verwerkt op de grafsteen. Een gebaar vanuit de familie dat ook wij altijd bij hem zullen zijn. Dit kun je natuurlijk ook omdraaien en bijvoorbeeld op de urn een vinger- of handafdruk van de overledene verwerken.

Een dierbare afdruk inlijsten

Het verhaal van moeder Wendy Marsman die haar zoontje Lennart verloor, is een prachtige vorm van inspiratie: ze wilde iets doen met de vingerafdrukjes van Lennart die op het raam stonden. Via de wijkagent kwam ze in contact met forensisch onderzoeker Henrieke en die vond nog iets speciaals op het raam, namelijk een kus. Van Lennart. Een paar weken later viel er post van Wendy voor Henrieke op de deurmat met daarin een foto van de kus van Lennart en een persoonlijke tekst. Het is gelukt de kus te bewaren. Een fantastische herinnering voor deze moeder.

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Orlanda Adams op 26 feb. 2018 12:37
"Beste Merel, het is zeker mogelijk om dit te doen. We kunnen je in verbinding stellen met diverse partners, het is handig als we weten wat je zou wensen. Stuur graag een mailtje aan info@rememberme.nl of bel ons op 010-8209753"
Reactie van Merel van der tuin op 26 feb. 2018 08:34
"Beste dhr/mw, Ik kom te overlijden dmv euthanasie en wil heel graag van te voor twee mensen mijn vinger afdruk kado doen. Is dit ook mogelijk?"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje