Terug naar overzicht

Inspiratie voor een origineel rouwgeschenk

06/07/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
Inspiratie voor een origineel rouwgeschenk

Ben je op zoek naar een origineel rouwgeschenk voor iemand die net een dierbare is verloren? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel delen wij namelijk inspiratie voor een mooi rouwgeschenk, dat je als blijk van steun aan een vriend of vriendin kunt geven. Het lijkt wellicht niet veel, maar wanneer iemand in je omgeving het even moeilijk heeft, kan een klein gebaar, zoals het geven van een rouwgeschenk veel voor diegene betekenen. Wie weet kun je hem of haar opfleuren met één van de rouwgeschenken die wij hieronder benoemen.

5 x een origineel rouwgeschenk 

1. Een box gevuld met lieve spullen

Onze Troostbox is een goed voorbeeld van een origineel rouwgeschenk waarmee je bij iemand in rouw een glimlach op zijn of haar gezicht kunt toveren. De Troostbox is gevuld met lieve artikelen die een stukje liefde, zorg en ontspanning bieden. Je kunt kiezen uit vier varianten, namelijk een grote en een medium box en je hebt een keuze tussen voor hem of voor haar. Elke variant van de Troostbox is gevuld met toepasselijke producten, producten die een hart onder de riem steken of even voor ontspanning zorgen. Ook kan het Troostboekje dat in de boxen zit heel fijn zijn om te lezen als je een dierbare moet missen. In het boekje zitten namelijk handige tips, mooie quotes en gedichten over rouw en verlies. Lees hier meer over de Troostbox en de inhoud per variant.

2. Rouwbloemen in epoxy

Vind de uitvaart van de overledene binnenkort plaats en denk je nu al na over een rouwgeschenk dat je kunt geven aan iemand die dichtbij hem of haar stond? Dan kun je er eventueel aan denken om de bloemen na de uitvaart te vereeuwigen in epoxy. De rouwbloemen bewaren is iets wat steeds vaker wordt gedaan. Het biedt nabestaanden een vorm van troost. Bij Floral Stories kun je terecht voor een innovatieve en moderne manier van bloembehoud, met als reden om de herinnering achter het speciale moment of de dierbare persoon voor eeuwig levend te houden. De bloemen worden op een duurzame en professionele wijze gedroogd en verwerkt in epoxy. De mogelijkheden hiervoor zijn enorm! Vang hier een glimp op van het werk van Floral Stories. Hun website is werkelijk een bezoekje waard!

3. Een rouwgeschenk dat je kunt omarmen

Een ander idee voor een rouwgeschenk is een zacht object dat je kunt vasthouden wanneer je daar behoefte aan hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lief knuffelbeertje gemaakt uit een vest van de overledene of een zacht Trooskussen met een lief gedichtje erop dat je aan je dierbare doet denken. Op deze manier kunnen nabestaanden hun dierbare op een bijzondere manier toch nog dichtbij zich hebben en de mooie herinneringen die het draagt letterlijk omarmen. Je begrijpt nu vast wel waarom dit voorbeeld niet mocht ontbreken in deze lijst met originele rouwgeschenken!

4. Kunst als blijvende herinnering

Als je toch wat groter wilt uitpakken, dan kun je denken aan een kunstwerk als rouwgeschenk. Dit is een mooi gebaar als de overledene zelf bijvoorbeeld erg kunstzinnig was. Heb je toevallig een veelzeggende foto van de persoon in rouw en de overledene, dan kun je hier een schilderij van laten maken. Een betekenisvol moment vastgelegd in een uniek en persoonlijk kunstwerk kan de rouwende troost bieden. Het is een tastbare herinnering die hij of zij een mooie plek in huis kan geven. Heb je hier zelf al een idee over? Bespreek dit en al jouw andere wensen met betrekking tot het herinneringskunstwerk met Art to remember. Bij Art to remember worden gedachten en herinneringen tastbaar gemaakt en springen de emotie en het gevoel van elk kunstwerk af. Naast een schildering van een foto, kun je bij Art to remember ook terecht voor bronzen beeldjes die symbool staan voor het vieren van het leven of troost en steun kunnen bieden bij het verlies van een dierbare.

5. Een herinneringsdoos 

Geef een rouwgeschenk met een persoonlijk boodschap cadeau. Bij Herinner-Dingen-Doos kun je een herinneringsdoos personaliseren door in de deksel een eigen tekst te laten graveren. Wat dacht je van een mooie quote die de band van de rouwende en de overledene goed omschrijft, of een zelfgeschreven tekst van de overledene? In de herinner-dingen-doos kunnen spullen bewaard worden die waardevolle herinneringen aan een dierbare met zich mee dragen. Denk aan een brief van de overledene, iets wat door hem of haar is geschonken of andere spullen die je graag op een speciale plek wilt bewaren. Een persoonlijk en origineel rouwgeschenk!

Kijk voor meer inspiratie voor troostgeschenken op onze leverancierspagina met bedrijven die prachtige producten maken om de herinneringen aan een dierbare levend te houden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje