0
Terug naar overzicht

15X typische uitvaart klassiekers

13/03/2019
Redactie
Delen:
typische uitvaart klassiekers

Er is van die muziek die iedereen wel eens heeft gehoord op een uitvaart. Je weet wel van die typische 'uitvaart klassiekers'. Dat kunnen zeker prachtige nummers zijn die niet voor niets tot klassiekers zijn uitgeroepen. Vaak gaat de tekst van deze liedjes in op een overlijden, verlies of verdriet waardoor ze erg toepasselijk zijn om te draaien tijdens de uitvaart.

Waarom kiezen voor een uitvaart klassieker?

Of je kiest voor een typische uitvaartklassieker of juist voor wat meer unieke muziek is uiteraard geheel aan jou. Vond de overledene een van deze nummers heel mooi? Heeft hij of zij aangegeven een van deze nummers te willen draaien op zijn of haar uitvaart? Of vind je het zelf een mooi nummer? Dan heb je een goede reden om een uitvaart klassieker te draaien tijdens de uitvaart. Maar houd er wel rekening mee dat als je een nummer uit onderstaand lijstje draait tijdens de uitvaart, je niet heel erg uniek zult zijn. Je kunt er wel een unieke draai aan geven door het nummer live ten gehore te laten brengen door een muzikant of band. Zo geef je er toch een meer persoonlijke draai aan. Ben je op zoek naar een professionele uitvaartmuzikant? Bekijk dan eens ons overzicht!

Een lijstje met typische uitvaart klassiekers

Van Whitney Houston tot Bach en zelfs van Nederlandse bodem; in geheel willekeurige volgorde hebben we een 15-tal nummers opgesomd die vaak op een afscheid gedraaid worden.

 1. Marco Borsato - Afscheid Nemen Bestaat Niet
 2. Robbie Williams - Angels
 3. Eric Clapton - Tears in Heaven
 4. Johann Sebastiaan Bach en Charles Gounod - Ave Maria
 5. James Blunt - Goodbye My Lover
 6. Metallica - Nothing Else Matters
 7. Elton John - Candle In The Wind
 8. Whitney Houston - I Will Always Love You
 9. Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Time To Say Goodbye
 10. Louis Armstrong - What A Wonderfull World
 11. Alan Parsons Project - Old And Wise
 12. André Hazes - De Vlieger
 13. Andre Rieu - The Last Rose
 14. Celine Dion - My Heart Will Go On
 15. Queen - Who Wants To Live Forever

Wil je deze klassiekers beluisteren? Even op de nummers klikken en je komt op de wereldwijd bekende muziekvideo website uit. Heb jij nog een klassieker die mist in dit rijtje? Laat het hieronder weten in de reacties. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van uitvaartmuziek? Kijk dan een naar onze top 10 moderne uitvaart muziek 2018 of bekijk onze top 10 met Nederlandse uitvaartmuziek.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje