Terug naar overzicht

Livemuziek biedt troost in een moment van verdriet

12/11/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
livemuziek tijdens de uitvaart
Advertorial

Het gebeurt steeds vaker dat er muziek wordt afgespeeld tijdens het afscheid van een overleden dierbare. Met een groeiende wens naar een uitvaart met een persoonlijke invulling, is ook livemuziek tijdens de uitvaart de laatste jaren erg in trek. Livemuziek tijdens de uitvaart zorgt voor een mooi en intiem moment. Muzikant en initiatiefnemer van Troostmuzikant Erwin weet hier alles van.

Livemuziek is niet alleen een mooie manier om het leven van een overledene te vieren, maar het helpt ook bij het verwerken en delen van verdriet. Erwin vertelt dan ook vol passie hoe livemuziek troost kan bieden aan nabestaanden: "Wij willen graag een warme deken zijn op het moment dat woorden eigenlijk tekort schieten én verlichting brengen waar pijn en verdriet is, want waar woorden soms tekort schieten, vult muziek de leegte. Muziek schept verbinding en gaat rechtstreeks naar het hart. Het zorgt voor dierbare herinneringen en kan troost bieden in een moment van verdriet." 

Livemuziek voor ieder moment

Met livemuziek kun je de gewenste sfeer creëren voor ieder moment van de uitvaart. Bijvoorbeeld als achtergrondmuziek bij aanvang van de plechtigheid, bij het verlaten van de uitvaartlocatie, bij de teraardebestelling en tijdens de condoleance. Daarnaast is er veel mogelijk op het gebied van livemuziek om de momenten tijdens de uitvaart te maken tot een mooie en persoonlijke herinnering. Wil je graag een lied met alle nabestaanden samen zingen of kies je voor enkel luisterliedjes? Laat je liever jouw eigen gekozen nummer vertolken door een vocalist en gitarist of brengt enkel de warme klank van een piano de juiste sfeer met zich mee?

Hoe mooi is het om jouw dierbare naar zijn of haar laatste rustplek te brengen terwijl een tokkelende gitaar en de geweldige stem van een vocalist de aanwezigen dichter bij elkaar brengen? Voor een extra persoonlijke sfeer is het ook erg mooi om de overledene naar binnen te dragen op een akoestische versie van zijn of haar favoriete nummer. Ben je benieuwd naar hoe dit klinkt? Luister dan maar eens naar deze akoestische cover van 'Wonderful World':


Of wat dacht je van de hartstochtelijke klanken van een piano terwijl er in de uitvaartspeech mooie woorden worden uitgesproken over de overledene of bijzondere herinneringen worden opgehaald?

Vind je het lastig om de juiste muziek te kiezen voor de uitvaart? Maak je geen zorgen. Troostmuzikant denkt graag met je mee en helpt bij het in kaart brengen van jouw wensen.

Livemuziek op maat

Troostmuzikant bestaat uit ruim 30 professionele muzikanten die ieder beschikken over de kennis, ervaring en uitrusting om jouw muzikale wensen voor de uitvaart te vervullen. Met zes jaar ervaring in het verzorgen van livemuziek op maat zorgen de muzikanten van Troostmuzikant voor de gewenste sfeer op de uitvaart. Erwin: "Als muzikant ken je de waarde van muziek op het moment dat woorden tekortschieten. Afhankelijk van de wensen van de nabestaanden, het budget en de beschikbaarheid van onze muzikanten, wordt er een passende bandsamenstelling gemaakt." Doordat het muzikantencollectief van Troostmuzikant zo groot is, zijn zij erg flexibel en kunnen zij nagenoeg altijd ingaan op last-minute verzoeken. Dit is natuurlijk belangrijk als de uitvaart binnen enkele dagen plaatsvindt.

Het repertoire van Troostmuzikant omvat op dit moment vrijwel alle pop, jazz, gospel, country, rock en folk, maar ook Nederlandstalige muziek. Wil je dat er een nummer wordt gespeeld compleet afgestemd op de overledene? Dan is het in overleg ook mogelijk om een geheel nieuw nummer te laten schrijven door professionele songwriters uit het muzikantencollectief.

Een stukje ontzorging

Bij het organiseren van een uitvaart moet er in korte tijd ook erg veel geregeld worden. Dan is het fijn als nabestaanden van het een en ander ontzorgd worden. Troostmuzikant neemt je volledig aan de hand als het gaat om de muzikale invulling, de logistiek en de technische faciliteiten eromheen. Erwin: "We beschikken over hoge kwaliteit audio-apparatuur, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Zodra de ruimte beschikbaar is bouwen wij zelf alles op en doen wij een korte soundcheck." Daarnaast beschikt Troostmuzikant ook over apparatuur op accu, waardoor het voor hen geen probleem is om in de buitenlucht te spelen zonder stroom. Dit kan een prachtige toevoeging zijn aan een uitvaart in de zomer.

Muziek schept verbinding en gaat rechtstreeks naar het hart. Het zorgt voor dierbare herinneringen en kan troost bieden in een moment van verdriet.

Troostmuziek voor later

Livemuziek op de uitvaart zorgt voor een mooie herinnering waar nabestaanden met een fijn gevoel op terug kunnen kijken. Wil je de nummers na de uitvaart weer kunnen terugluisteren wanneer je wilt? Dan is dat ook mogelijk. Erwin: "Wij maken na afloop hoogwaardige studio-opnames van de songs die tijdens de uitvaart gespeeld zijn. Hoe mooi is het om weer even terug te gaan naar het moment door de songs thuis op de bank, in de trein of in de auto terug te luisteren?". Troostmuzikant zorgt dus niet alleen voor een extra intiem karakter tijdens de uitvaart, maar ook voor een (tastbare) herinnering voor later.

Wil je meer weten over Troostmuzikant en de mogelijkheden die zij bieden voor livemuziek tijdens de uitvaart? Neem dan een kijkje op de website van Troostmuzikant voor meer informatie of neem contact op met Erwin.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje