0
Terug naar overzicht

10 x Countrymuziek voor de uitvaart

19/09/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
countrymuziek

Er is veel mogelijk op het gebied van muziek voor de uitvaart. Zo deelden wij eerder onder andere 15 typische uitvaartklassiekers, 10 populaire Nederlandstalige nummers voor de uitvaart en hebben wij op verzoek een lijst samengesteld met opgewekte uitvaartmuziek. Je zou het misschien niet snel denken, maar ook countrymuziek is zeer geschikt voor de uitvaart. Voor een dierbare die veel van countrymuziek hield, maar ook omdat er met een countrynummer vaak een mooie boodschap wordt overgebracht over een geliefde of iemand die gemist wordt. Ter inspiratie hebben wij een lijst samengesteld met 10 mooie en geschikte countrynummers voor de uitvaart.

1. Luke Bryan - Drink a beer 

'Drink a beer', gezongen door Luke Bryan en geschreven door Jim Beavers en Chris Stapleton, is een countryballad over het onverwachte verlies van een dierbare. Luke kon zich in het nummer herkennen, omdat hij zelf zijn broer en zus is verloren. Het nummer gaat over iemand die het recente overlijden van een geliefde eert door op de rand van een pier naar de zonsondergang te kijken en een biertje te drinken, wat diegene normaal gesproken deed met de overledene. Luke Bryan moedigt je met dit prachtige nummer aan om een moment te nemen om stil te staan bij de mooie herinneringen aan je dierbare.

2. Alabama - Angels Among Us 

"Oh, I believe there are angels among us. Sent down to us from somewhere up above. They come to you and me in our darkest hours. To show us how to live, to teach us how to give. To guide us with the light of love." Soms heb je een persoon die er door dik en dun voor je is en zorgt voor licht op de moeilijkste en donkerste momenten in je leven. Iemand waar je je goed bij voelt, alsof er een engel bij je is... Onder andere deze boodschap maakt Angels Among Us een prachtig nummer voor de uitvaart van een liefdevol en zorgzaam persoon die nu door velen gemist zal worden.

3. Brad Paisley - He Didn’t Have To Be 

In dit verhalend lied zet Brad Paisley alle stiefvaders in het zonnetje. Hij zingt over een alleenstaande moeder die uiteindelijk een man ontmoet die haar goed behandelt én voor haar kinderen zorgt alsof het zijn eigen kinderen zijn. "And looking back, all I can say about all the things he did for me is, I hope I'm at least half the dad that he didn't have to be." Het is een gepast nummer voor de uitvaart van een stiefvader die voor jou een geweldig rolmodel is geweest. 

Fun fact: 'He didn't have to be' was Brad Paisley's eerste single die bovenaan de Country Songs Chart stond. Het nummer stond in december 1999 een week lang op de 1e plaats.

4. Vince Gill - Go Rest High On That Mountain 

Een klassieker die vaak ten gehore wordt gebracht tijdens een afscheidsdienst is 'Go Rest High On That Mountain' van Vince Gill. Er zijn talloze vertolkingen van dit nummer te vinden op het internet. Het is dan ook een mooi nummer dat door een ervaren muzikant live gezongen kan worden tijdens de uitvaart van een geliefde. Gill begon met het schrijven van dit nummer na de dood van countryzanger Keith Whitley in 1989. Het eerste couplet bevat de titel van Whitley's grootste hit "I'm No Stranger to the Rain". Vlak na het overlijden van zijn oudste broer, vier jaar later, maakte hij het nummer af. 

5. Jo Dee Messina - Heaven Was Needing A Hero 

Nog zo'n emotionele en mooie countryballade waarin de liefde voor een vader mooi wordt weerspiegeld is 'Heaven Was Needing A Hero' van countryzangeres Jo Dee Messina. Als je een rustig nummer zoekt waarmee je wilt vertellen wat je vader voor jou betekende, zoek dan niet verder... Als je het nummer nog niet kent, klik dan vooral op play. Je zult meteen snappen waarom het een plekje in deze lijst met countrymuziek voor de uitvaart verdient.

6. Diamond Rio - You’re Gone

'You're Gone' van Diamond Rio is een mooie toevoeging aan de afspeellijst voor de uitvaart van een partner die van countrymuziek houdt. In dit nummer vertelt hij op welke manieren zijn geliefde hem beter maakte en hoeveel hij haar mist. Schrijvers van het nummer, Paul Williams en Jon Vezner, kwamen tot dit prachtige nummer toen ze de dood bespraken van een van Williams' oude vrienden, Tom Jans, evenals de mensen die niet meer in leven zijn en die een positief effect op hen hadden.  

7. Lee Ann Womack - I Hope You Dance

Dit opbeurende lied met een tijdloze boodschap is gebaseerd op het verhaal van een moeder die de wens uitspreekt dat haar kinderen het leven omarmen en een kans wagen op liefde en geloof. Een mooi nummer ter ere van een moeder die altijd positief in het leven stond en je aanmoedigde om op avontuur te gaan en zoveel mogelijk van het leven te genieten. 

8. John Denver - The Wings That Fly Us Home 

De kalmerende stem van John Denver mocht niet ontbreken in onze lijst met countrymuziek voor de uitvaart. De beste vriend van John, Joe Henry, schreef dit nummer over hun goede vriendschap. De tekst is hartverwarmend en raakt de juiste snaar. Voor de uitvaart van een beste vriend kun je zeker aan 'The Wings That Fly Us Home' denken. Het is een nummer dat je terugbrengt naar de mooie momenten die jullie samen hadden. Klik hier voor meer tips en inspiratie voor de muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin.

9. Collin Raye - If You Get There Before I Do

Vanuit het perspectief van een grootvader zingt Collin Ray over het verlies van zijn vrouw en een briefje met een boodschap die zij ooit met hem heeft gedeeld. "If you get there before I do, don't give up on me. I'll meet you when my chores are through. I don't know how long I'll be but I'm not gonna let you down. Darling, wait and see." Dezelfde woorden gebruikte de grootvader ook toen zijn liefje kwam te overlijden. Een ontroerend, maar mooi nummer voor de uitvaart.

10. Kenny Chesney - Who You’d Be Today

'Who You'd Be Today' is een lied over een dierbare die op veel te jonge leeftijd is overleden. Chesney zingt over hoeveel hij die persoon mist en vraagt ​​zich af hoe het leven eruit zou zien als diegene nog in leven zou zijn. "Would you see the world? Would you chase your dreams? Settle down with a family. I wonder what would you name your babies? It ain't fair: you died too young. Like the story that had just begun. But death tore the pages all away." Hij put hoop uit de gedachte dat ze elkaar ooit weer zullen zien.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje