Terug naar overzicht

Belangrijke vragen voor de uitvaartondernemer

15/01/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
vragen voor de uitvaartondernemer

Als een dierbare komt te overlijden en jij bent de aangewezen persoon om de uitvaart te verzorgen, komt er veel op je af. Gelukkig kan een uitvaartondernemer je helpen om invulling te geven aan de uitvaart. De ene uitvaartondernemer zal weer anders te werk gaan dan de andere. Het is van belang dat je een uitvaartondernemer kiest die tegemoet kan komen aan jouw wensen. Daarom is het bij het kiezen van de juiste uitvaartondernemer fijn om een aantal vragen voor de uitvaartondernemer paraat te hebben. Aan de hand van de antwoorden kun je bepalen of er een juiste match is. Ook als je eenmaal hebt gekozen voor een uitvaartondernemer zijn er belangrijke zaken die aan de orde komen waarbij het handig is om te weten welke vragen je kunt stellen. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke vragen voor de uitvaartondernemer, met betrekking tot diverse zaken rondom de uitvaart, voor je opgesteld.

Vragen voor de uitvaartondernemer: vooraf

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de uitvaartondernemer die jou gaat helpen. We hebben een aantal vragen voor de uitvaartondernemer voor je opgesteld die je van te voren zou kunnen stellen. Aan de hand van de antwoorden kun je beter inschatten of de uitvaartondernemer wel of niet bij je past.

 • Wat is de werkwijze van de uitvaartondernemer (wat typeert de uitvaartondernemer, waarin onderscheidt hij of zij zich?)
 • In hoeverre heb je de ruimte om zelf keuzes te maken in producten en diensten?
 • Krijg je een vaste contactpersoon?
 • Hoeveel contactmomenten zijn er? Wat doet de uitvaartondernemer precies en wat moet of mag jij zelf doen?
 • Kan de uitvaartondernemer tegemoet komen aan de (specifieke) wensen die jij hebt ten aanzien van de invulling van de uitvaart?
 • Kan je geheel vrijblijvend een gespecificeerde offerte ontvangen, waarin alle diensten en producten zijn opgenomen?
 • Kan je van alle afspraken een schriftelijke bevestiging ontvangen inclusief de afgesproken prijs?

Vragen voor de uitvaartondernemer: tijdens

Als je eenmaal hebt gekozen voor een uitvaartverzorger dan zal deze allerlei zaken met je doornemen. Bij een aantal van deze zaken is het handig om ook alvast wat vragen paraat te hebben. We schrijven ze hieronder voor je op:

 • Datum, tijd en duur van de uitvaart; Mag het eventueel ook langer duren? Komen er dan extra kosten bij?
 • Budget; Kan de uitvaartondernemer goed meedenken binnen het budget wat je hebt en dit goed bewaken?
 • Uitvaartverzekering; Is er een uitvaartverzekering? Wat houdt deze verzekering precies in? In hoeverre heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet met deze verzekering?
 • Begraafplaats/crematorium; Kan de uitvaartondernemer een lijstje maken met verschillende begraafplaatsen en crematoria?
 • Laatste verzorging en opbaring; Kan de uitvaartverzorger ook helpen bij de laatste verzorging en opbaring van de overledene? Mag je daar eventueel bij helpen?
 • Locatie; Hoe is het daar geregeld met geluid, techniek, catering, bereikbaarheid, parkeermogelijkheid? Is er ook een aparte familieruimte en mag de kist mee naar binnen? Hoe lang mag je gebruik maken van de locatie?
 • Invulling van de uitvaart (denk aan de kaart, de bloemen, locatie, de kist of wade, rouwvervoer); Kan de uitvaartondernemer met verschillende ideeën en voorbeelden komen? Mag je zelf meedenken en met ideeën komen?
 • Dag van de uitvaart; Van wanneer tot wanneer is de uitvaartondernemer aanwezig en wat doet hij of zij precies deze dag?

Meer over de uitvaartondernemer en de uitvaart

We kunnen ons zo voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog heel wat vragen hebt over de uitvaartondernemer en over de uitvaart. In het artikel 'Alles over de uitvaartondernemer' lees je wat de uitvaartondernemer zoal doet. Wil je weten wat er allemaal bij het regelen van een uitvaart komt kijken? Lees dan eens het artikel checklist voor het regelen van een uitvaart.

 

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje